Πώς συμμορία εξαπατούσε ηλικιωμένους και «άδειαζε» τις κάρτες τους με... POS

Πώς συμμορία εξαπατούσε ηλικιωμένους και «άδειαζε» τις κάρτες τους με... POS

Οι δράστες παρίσταναν υπαλλήλους καταστημάτων και εξαπατούσαν αποκλειστικά ηλικιωμένα ή υπερήλικα άτομα για δήθεν χρέη συγγενών τους

astuynomia01
Στα χέρια της ΕΛΑΣ έπεσαν δύο άνδρες μαζί με τις αδερφές τους, οι οποίοι είχαν «ρημάξει» δεκάδες ηλικιωμένους στην Αθήνα, παριστάνοντας υπαλλήλους καταστημάτων προκειμένου να τους αρπάξουν χρήματα.

Σε περίπτωση που δεν κατάφερναν να πείσουν τους ηλικιωμένους -που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας και ήταν πάντοτε μόνοι και αβοήθητοι- έφταναν στο σημείο να τους χτυπήσουν με μανία προκειμένου να τους ληστέψουν.

Η συμμορία με τα αδέρφια

Όλα ξεκίνησαν σύμφωνα με πληροφορίες πριν από ένα χρόνο όταν τα τέσσερα άτομα (δύο άνδρες και δύο γυναίκες), τα οποία συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας, συνέστησαν εγκληματική οργάνωση προκειμένου να διαπράττουν ληστείες και κλοπές. Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ προέκυψε πως οι δράστες αναζητούσαν αποκλειστικά ηλικιωμένα ή υπερήλικα άτομα, τα οποία κινούνταν μόνα τους. Στη συνέχεια τους παρακολουθούσαν και όταν το επέτρεπαν οι συνθήκες τους προσέγγιζαν και τους έλεγαν πως είναι υπάλληλοι καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών, ιατρικών κέντρων και παραπλήσιων επιχειρήσεων στις οποίες υποτιθέμενα συγγενικά πρόσωπα των θυμάτων τους όφειλαν χρήματα από εμπορικές συναλλαγές. Μάλιστα προκειμένου να γίνουν πιστευτοί στα θύματά τους προσποιούνταν πως συνομιλούσαν με τους συγγενείς τους στο τηλέφωνο και ανέφεραν λεπτομέρειες για τις δήθεν συναλλαγές.

Μετά από τις παροτρύνσεις των κατηγορούμενων οι ηλικιωμένοι πλήρωναν μέσω... POS τα μικρά χρηματικά ποσά που υποτίθεται πως όφειλαν οι συγγενείς τους, με τους δράστες πολλές φορές να αρπάζουν τελικά τις κάρτες τους και να τους παραδίδουν άλλες που είχαν ήδη... αδειάσει! Αν κάποιος από τους ηλικιωμένους αντιλαμβανόταν πως πρόκειται για συμμορία κακοποιών τότε οι κατηγορούμενοι δεν δίσταζαν να απειλούν τα θύματά τους, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τους χτυπούσαν προκειμένου να τους αρπάξουν τα πορτοφόλια και τις κάρτες τους. Σε πολλές περιπτώσεις οι συλληφθέντες νοίκιαζαν και αυτοκίνητα προκειμένου να καλύπτουν τα ίχνη τους σε ενδεχόμενη παρακολούθηση από αστυνομικούς.

Οι δηλώσεις των δικηγόρων

«Αστοχιες και υπερβολές της προανάκρισης οδήγησαν στη σύνταξη ενός υπερβολικού αλλά και συνάμα ασύνδετου κατηγορητηρίου !Ανακριτική και εισαγγελική αρχή με μια γενναία απόφαση έδωσαν την ευκαιρία σε δυο νέους ανθρωπους να είναι κοντά στους δικους τους ανθρωπους συνεκτιμώντας τα οικογενειακά τους προβλήματα αλλά και μη επικυρώνοντας τις προανακριτικές ακρότητες», δήλωσαν στο protothema.gr, οι δικηγόροι των κατηγορουμένων, Γιάννης Γλύκας και Νικόλαος Μίχου.

Ειδήσεις σήμερα:

Τρεις νεκροί από επίθεση τουρκικού drone σε αυτοκίνητο στην πόλη Καμισλί της Συρίας

Ποιοι δικαιούνται 200 ευρώ το μήνα από τον ΟΑΕΔ

Πληθωρισμός: Νέο άλμα του τιμάριθμου στο 3,4% τον Οκτώβριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης