Τα παράπονο του Άκη Τσελέντη: «Δεν υπάρχουν πια εικονίσματα στα νοσοκομεία»

Τα παράπονο του Άκη Τσελέντη: «Δεν υπάρχουν πια εικονίσματα στα νοσοκομεία»

«Αἰδώς Ἀργεῖοι. Μήπως πρέπει να μας βάλουν και ένα χαλάκι να προσευχόμαστε κοιτώντας προς τη Μέκκα;», έγραψε ο σεισμολόγος στο Facebook

tseledis_akis
Την αγανάκτηση του γνωστού σεισμολόγου Άκη Τσελέντη προκάλεσε το γεγονός πως μέσα από το δωμάτιο του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται η μητέρα του λείπει η θρησκευτική εικόνα που συνήθως απεικονίζει την Παναγία με τον Χριστό ή κάποιον Άγιο και η οποία συνηθίζεται να βρίσκεται κρεμασμένη σε περίοπτη θέση.

Ο Άκης Τσελέντης με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο facebook δείχνει μια φωτογραφία με τον άδειο τοίχο από το δωμάτιο νοσηλείας ενώ εκδήλωσε την ενόχλησή του σχετικά με τα θρησκευτικά σύμβολα των Χριστιανών τα οποία συνεχώς καταργούνται. Συγκεκριμένα ο Άκης Τσελέντης έγραψε: «Αἰδώς Ἀργεῖοι. Μήπως πρέπει να μας βάλουν και ένα χαλάκι να προσευχόμαστε κοιτώντας προς τη Μέκκα; Με έκπληξη διαπίστωσα ότι έχουν βγάλει τα εικονίσματα από τα δωμάτια νοσηλείας. Αυτό είναι ένα μεγάλο αίσχος και πρέπει να απαιτήσουμε να ξανά Μπουν εδώ είναι Ελλάδα και όχι Μωαμεθανιστάν. Εμείς οι χριστιανοί ορθόδοξοι Έλληνες θα πολεμήσουμε αν χρειαστεί και μόνο εμείς. Κάπου με ενοχλεί αυτός ο δήθεν πολύ πολιτισμός όπου το ανώμαλο γίνεται ομαλό και τα θρησκευτικά μας σύμβολα καταργούνται. Κάποιοι θα μας αποκαλέσουν ρατσιστές μπορεί και να με αποκλείσουν πάλι από το facebook οι γνωστές κλίκες των ΜΚΟ. Δεν έχω τίποτα με τους μετανάστες απλώς δεν δέχομαι να μου καταργούν τα θρησκευτικά σύμβολα οι δήθεν προοδευτικοί».


tseledis2


Την ανάρτηση του σεισμολόγου σχολιάζουν εκατοντάδες διαδικτυακοί του φίλοι με την πλειοψηφία να υποστηρίζει τα γραφόμενα του κ. Τσελέντη. Μάλιστα μια γυναίκα η οποία δηλώνει καθαρίστρια σε νοσοκομείο ανέφερε σε σχόλιό της: «Είμαι καθαρίστρια σε νοσοκομείο. Ο κανονισμός λέει να πετάμε ότι υπάρχει μέσα στο δωμάτιο όταν γίνεται γενική απολύμανση για να μπουν νέοι ασθενείς.. Εμείς βέβαια δεν πετούσαμε ποτέ καμία εικόνα. Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και εκεί. Εμείς τις καθαρίζαμε και τις βάζαμε πίσω. Αν το έκαναν για τον λόγω που λέτε εσείς τι να πω... βρήκαμε τώρα λόγω covid να τα ισοπεδώσουμε όλα σιγά σίγα. Με κάθε τρόπο πολεμάνε να τα καταργήσουν όλα».

tseledis_76
Κλείσιμο


Μια άλλη διαδικτυακή φίλη σχολίασε στην ανάρτηση του κ. Τσελέντη: «Κύριε Άκη ξεκίνησαν το 2016 ή 2017 εκείνη τη χρονιά νοσηλευόταν ο πατέρας μου στην πνευμονολογική κλινική μπήκαν μέσα οι νοσοκόμες και κατέβασαν όλα τα εικονίσματα που υπήρχαν σε όλα τα δωμάτια.. μάλιστα ένας κύριος που έκανε βιοψία εκείνη τη μέρα με δάκρυα στα μάτια ζήτησε να μην πάρουν τα εικονίσματα γιατί θέλει να προσευχηθεί και η απάντηση που πήρε ήταν έχουμε εντολή από τη διοίκηση..... πήρα τηλ στην αρχιεπισκοπή και μου είπαν ότι δυστυχώς δεν μπορούν να κάνουν κάτι».
Ενώ ένας άλλος χρήστης ο οποίος ανέφερε ότι εργάζεται σε νοσοκομείο τα τελευταία 34 χρόνια έγραψε: «Τα κατέβασαν εδώ και τέσσερα με πέντε χρόνια. Δουλεύω στο Νοσοκομείο 34 χρόνια μόνο μες στα γραφεία μας έχουμε εικονίσματα. Όσο για τους μετανάστες από τις δομές ή από οπουδήποτε αλλού όταν έρχονται στο νοσοκομείο πρέπει να τους εξυπηρετούμε αμέσως ασχέτως αν είναι τακτικό το περιστατικό και θέλει ραντεβού. Εάν τους πεις όχι και ότι πρέπει να κλείσουν ραντεβού όπως όλοι οι Έλληνες, έχουν έναν από τις ΜΚΟ δίπλα τους σε λένε ρατσιστή και μπορεί και να χάσεις και τη δουλειά σου με τους δικηγόρους που έχουν».

Ο κ. Τσελέντης απάντησε και σε έναν χρήστη ο οποίος του εξέφρασε τον προβληματισμό του λέγοντας: «Συγγνώμη κύριε καθηγητά, αλλά στην Ελλάδα έχουμε ανεξιθρησκία. Σεβαστά όλα τα θρησκευτικά σύμβολα από όλες τις θρησκείες, αλλά σε λατρευτικούς και προσωπικούς χώρους. Σε δημόσιους χώρους, όπως νοσοκομεία και άλλους, γιατί να "επιβάλλονται" αυτά τα σύμβολα; Εκτός εάν προτείνετε να υπάρχουν, εκτός από τα ορθόδοξα χριστιανικά και άλλων θρησκειών. Με κάθε σεβασμό». Με τον κ. Τσελέντη να του απαντά: «Είμαστε μία χώρα που οφείλουμε την ύπαρξη μας στο χριστιανισμό και στην εκκλησία και όχι στο Κοράνι και στα τζάμια. Σε παρακαλώ σεβeσου τον τοίχο μου και όχι άλλες «αριστερές προοδευτικές ιδέες» Και για να σε ενημερώσουν στον δεύτερο όροφο του Αρεταίειου υπάρχει το δωμάτιο όπου έκλεισε τα μάτια του ο Άγιος Νεκτάριος έχει γίνει χώρος λατρείας και δεκάδες ασθενείς το επισκέπτονται μήπως να το καταργήσουμε κι αυτό; Η ελπίδα είναι πολύ μεγάλο πράγμα στην ίαση».



ana1




Ειδήσεις σήμερα:

Γιατρός στην Άρτα αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στο ιατρείο του - Τηλεφώνησε στην αστυνομία και ζήτησε βοήθεια

Ενοχλημένος ο Ακάρ για τα «εξοπλιστικά» και τις συμμαχίες της Ελλάδας: «Αν δεν στοχεύει κατά της Τουρκίας, τότε πού στοχεύει;»

Και τρίτο ροζ βίντεο στα κατεχόμενα - Πρωταγωνιστεί στέλεχος του κόμματος Τατάρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης