Τουρκία: Μέλη της FETO επιχείρησαν να περάσουν στη Σάμο με… υποβρύχια σκούτερ

Τουρκία: Μέλη της FETO επιχείρησαν να περάσουν στη Σάμο με… υποβρύχια σκούτερ

Σύμφωνα με την Γενί Σαφάκ, οι τρεις Τούρκοι εντοπίστηκαν μέσα σε  βάρκα, αφού προηγουμένως προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα… υποβρυχίως

feto1
Με υποβρύχια… σκούτερ, επιχείρησαν να διαφύγουν στην Ελλάδα τρία μέλη της οργάνωσης FETO του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, που η Τουρκία χαρακτηρίζει ως «τρομοκρατική», στην περιοχή του Κουσάντασι απέναντι από την Σάμο.

Σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, οι τρεις Τούρκοι συνελήφθησαν από άνδρες της Ακτοφυλακής, όταν εντοπίστηκαν μέσα σε φουσκωτή βάρκα να προσπαθούν να προσεγγίσουν τη στεριά. Αν και αρχικά ισχυρίστηκαν πως πήγαν για ψάρεμα, στη συνέχεια αποδείχθηκε πως πρόκειται για πρώην αξιωματικούς που εκδιώχθηκαν από τις θέσεις τους επειδή ήταν μέλη του δικτύου Γκιουλέν.

feto3


Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως οι τρεις Τούρκοι, ηλικίας 31, 32 και 34 ετών αντίστοιχα, πέρασαν με χρήση υποβρύχιων σκούτερ στα ελληνικά χωρικά ύδατα, από τα τουρκικά παράλια προς την Σάμο, αλλά εντοπίστηκαν και επαναπροωθήθηκαν πίσω στην Τουρκία, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Η χρήση υποβρύχιου σκούτερ, επιτρέπει καταδύσεις και πορεία βάθος έως 30 μέτρων μέσα στο νερό, με ταχύτητες έως και 4 χλμ./ ώρα. Ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ οι δύο προφυλακίστηκαν.

feto2


Τα τουρκικά μέσα σημειώνουν πως «Οι Αρχές εργάζονται για την αποκρυπτογράφηση των τρόπων και των μεθόδων που χρησιμοποιούν τα μέλη της ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης FETO για να διαφύγουν παράνομα στο εξωτερικό».

Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε εξιτήριο ο εξάχρονος Φώτης που τραυματίστηκε στα καρτ - Ζήτησε να φάει παστίτσιο

arogi.gov.gr: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης - Πώς θα αποζημιωθούν


Μητσοτάκης: Ελλάδα και Σλοβακία μπορούν να αναβαθμίσουν σημαντικά τους αμυντικούς και διπλωματικούς τους δεσμούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης