Σεισμός στην Κρήτη: Δορυφορική εικόνα δείχνει τη βύθιση του εδάφους κατά 16,8 εκατοστά στο Αρκαλοχώρι

Σεισμός στην Κρήτη: Δορυφορική εικόνα δείχνει τη βύθιση του εδάφους κατά 16,8 εκατοστά στο Αρκαλοχώρι

Ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία στην περιοχή, σύμφωνα με τον ερευνητή - καθηγητή του  Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου, Αθανάσιο Γκανά

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ_ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ
Την εικόνα της παραμόρφωσης του εδάφους στο Αρκαλοχώρι μετά τον σεισμό των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, την οποία κατέγραψε δορυφόρος, εξέτασαν και μελέτησαν οι ερευνητές του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου, Αθανάσιος Γκανάς και Βαρβάρα Τσιρώνη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της επεξεργασίας των δορυφορικών εικόνων πριν και μετά το σεισμό της περασμένης Δευτέρας φαίνεται η παραμόρφωση του εδάφους, όπου έχουμε βύθιση κατά 16,8 εκατοστά.

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ_ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ


«Στη δορυφορική εικόνα παρατηρώ 6 κροσσούς, δηλαδή ομόκεντρους κύκλους με εναλλαγή χρωμάτων γαλάζιο, κίτρινο κόκκινο, όπου μου δείχνουν την κίνηση απομάκρυνσης από το δορυφόρο δηλαδή την βύθιση του εδάφους κατά 16,8 εκατοστά» είπε στο protothema.gr ο διευθυντής ερευνών του Αστεροσκοπείου Δρ Αθανάσιος Γκανάς, ο οποίος σε λίγα 24ωρα θα μεταβεί στην Κρήτη και στο Αρκαλοχώρι για περαιτέρω μελέτη του φαινομένου.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ_ΓΚΑΝΑΣ


Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον κ. Γκανά η μετασεισμική ακολουθία στην περιοχή δείχνει να εξελίσσεται ομαλά και η οποία θα συνεχίσει για αρκετό διάστημα ακόμη. Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί πάνω από δέκα μετασεισμοί άνω των 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το μέσο μέγεθος των μετασεισμών που παρατηρείται αυτές τις δυο ημέρες είναι περίπου 3,2 Ρίχτερ και επειδή είναι κάτω από τα πόδια των κατοίκων είναι αρκετά αισθητοί.

Ειδήσεις σήμερα:

Ξανά «αντιμέτωπες»: Στο δικαστήριο η Ιωάννα Παλιοσπύρου - Έφτασε και η Έφη

Δικαστής στη Βραζιλία μπλόκαρε το υγειονομικό πάσο με αναφορές στους Εβραίους και τον Χίτλερ!

Δικαστική διαμάχη Μαργαρίτας Θεοδωράκη - Νίκου Κουρή: Σήμερα η απόφαση για το επίθετο «Θεοδωράκης»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης