Άγρια επεισόδια έξω από σχολείο στη Θεσσαλονίκη: «Μας προκάλεσαν και τους επιτεθήκαμε», λένε οι μαθητές του ΕΠΑΛ

Άγρια επεισόδια έξω από σχολείο στη Θεσσαλονίκη: «Μας προκάλεσαν και τους επιτεθήκαμε», λένε οι μαθητές του ΕΠΑΛ

«Έβαλαν κουκούλες και άρχισαν να μαχαιρώνουν και να χτυπάνε κόσμο» - Πώς περιγράφουν οι μαθητές τα άγρια επεισόδια με  τους δύο τραυματίες έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης - Δείτε βίντεο

thess_epeisodia_xilo_art
Τις δραματικές στιγμές που έζησαν μετά τα επεισόδια και το άγριο ξύλο με καδρόνια έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, περιγράφουν μαθητές, όταν κουκουλοφόροι εξήλθαν από τις σχολικές εγκαταστάσεις και επιτέθηκαν σε φοιτητές, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα.

Όπως είπε μία 17χρονη μαθήτρια, μια ομάδα περίπου 30 ατόμων, μαθητές στα ΕΠΑΛ, βγήκαν μέσα από το σχολείο και, φορώντας κράνη-κουκούλες και κρατώντας διάφορα αντικείμενα, επιτέθηκαν με μανία κατά των συγκεντρωμένων φοιτητών που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική διαμαρτυρία, έξω από το σχολείο.

Μαθήτρια μάρτυρας των επεισοδίων


Φοιτητής που συμμετείχε στην κινητοποίηση έξω από το σχολείο δήλωσε στο thestival: «Ο λόγος που πήγαμε έξω από το συγκεκριμένο σχολείο για να διαδηλώσουμε ήταν γιατί μεταξύ των μαθητών υπάρχει ακροδεξιός θύλακας. Πριν από λίγες ημέρες είχαν επιτεθεί σε φοιτητές που μοίραζαν προπαγανδιστικό υλικό για τη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δεν μπορούμε να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια μπροστά στον φασισμό. Τα καδρόνια που αναφέρουν οι μαθητές ότι κρατούσαμε είναι οι σημαίες που κρατάμε για την περιφρούρηση των κινητοποιήσεών μας».

Δείτε στα βίντεο τι δήλωσαν μαθητές:

Thestival.gr Μαθητής εξηγεί πως και γιατί έγινε το επεισόδιο στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης
Κλείσιμο



Thestival.gr Μαθητής εξηγεί πως και γιατί έγινε το επεισόδιο στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης




Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες, είχε προηγηθεί και άλλο επεισόδιο με μαθητές και μέλη φοιτητικών συλλόγων που μοίραζαν ανακοινώσεις, όταν οι πρώτοι τους επιτέθηκαν και πάλι.

«Παιδιά του σχολείου, φασίστες, πήγαν από πίσω ξύλα και διάφορα, έβαλαν κουκούλες και άρχισαν να μαχαιρώνουν και να χτυπούν άσχημα πολύ κόσμο», καταγγέλλει μαθήτρια που ήταν αυτόπτης μάρτυρας των όσων διαδραματίστηκαν νωρίτερα. Τα άτομα είναι ανήλικα ενώ, όπως αναφέρει η μαθήτρια τα ξύλα και τα αντικείμενα που εκτόξευαν πέρασαν δίπλα από το κεφάλι της, ενώ αναφέρει ότι τραυματίστηκαν αρκετά άτομα. «Είδα παιδιά να έχουν στο κεφάλι τους αίματα», είπε.

Μαρτυρία μαθητριας για επεισόδια στο σχολείο της Σταυρούπολης - GRTimes.gr


Μιλώντας για το περιστατικό που έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες, η μαθήτρια τονίζει ότι οι φοιτητές που μοίραζαν έντυπο υλικό έξω από τον χώρο του σχολείου δέχθηκαν επίθεση για τα πιστεύω τους.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι οι μαθητές που προκάλεσαν τα επεισόδια επέστρεψαν στη συνέχεια στο σχολείο το οποίο χρησιμοποίησαν ως ορμητήριο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για προσαγωγές από την ΕΛΑΣ.

Βίντεο από τη στιγμή των επεισοδίων:

Επεισόδια ΕΠΑΛ Σταυρούπολη - GRTimes.gr



Πηγή: thestival, grtimes


Ειδήσεις σήμερα:

Φορολοταρία: Σήμερα η 56η κλήρωση για συναλλαγές Αυγούστου

Ανησυχία για ταυτόχρονη εξάπλωση γρίπης και κορωνοϊού - Η αντοχή του ΕΣΥ

Γεωργιάδης: Θα έπρεπε να διερευνήσουμε δικαστικά πολλά θέματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης