Στην Εισαγγελία ο φάκελος με τις... ψεκασμένες ιστοσελίδες - Ξεκίνησε έρευνα

Στην Εισαγγελία ο φάκελος με τις... ψεκασμένες ιστοσελίδες - Ξεκίνησε έρευνα

Διατάχθηκε κατεπείγουσα έρευνα, αυτόφωρες συλλήψεις αν διαπιστωθούν αδικήματα

arnites-arthro
Η Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο για όσους βρίσκονται πίσω από τις σελίδες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και στις οποίες σε καθημερινή βάση διακινούνται επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία συνωμοσιολογικές θεωρίες κατά της πανδημίας, των εμβολίων και των μέτρων πρόληψης της μετάδοσης της covid -19.

Και αυτό καθώς, στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διαβιβάστηκαν ήδη οι πρώτοι φάκελοι με τα στοιχεία που συνέλλεξε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από την έρευνα που διενήργησε στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες.

Ακολούθως, με εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών κυρίας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου διατάχθηκε η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία μάλιστα χρεώθηκε ήδη σε εισαγγελέα στο πλαίσιο της ευρύτερης δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για τέτοιου είδους θέματα.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο αρμόδιος εισαγγελέας θα αναλάβει να διερευνήσει μία σειρά από αξιόποινες πράξεις όπως απάτη και απόπειρα απάτης, διέγερση σε ανυπακοή και πρόκληση σε τέλεση αδικημάτων. Μάλιστα, σε περίπτωση που κατά την πορεία της προκαταρκτικής εξέτασης, διαπιστωθούν ενδείξεις τέλεσης των εν λόγω αδικημάτων, ενδέχεται να εφαρμοστεί ακόμη κι η αυτόφωρη διαδικασία.

Επιπλέον, με σκοπό να τρέξει τάχιστα η όλη διαδικασία, ζητήθηκε η συνδρομή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που θα διενεργήσει την έρευνα υπό την εποπτεία του εισαγγελέα, ο οποίος και θα αξιολογεί τα στοιχεία που θα προκύπτουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας με εγκύκλιό του είχε ορθώσει τείχος προστασίας για γιατρούς, νοσηλευτές και εκπαιδευτικούς, οι οποίο οδηγούνται σε δικαστήρια με αστήρικτες εγκλήσεις και δικόγραφα από αντιεμβολιαστές και αρνητές της πανδημίας μόνο και μόνο επειδή εφαρμόζουν τις οδηγίες της Πολιτείας και τα σχετικά πρωτόκολλα για τη μη μετάδοση του κορωνοϊού.

Κλείσιμο
Για το ζήτημα αυτό, ο κ. Πλιώτας έχει υπενθυμίσει στους εισαγγελείς Πρωτοδικών και Εφετών της χώρας, ότι βάσει ρύθμισης του άρθρου 417 ΚΠΔ, έχουν τη δυνατότητα να φρενάρουν τις παράλογες μηνύσεις σε βάρος γιατρών, νοσηλευτών και εκπαιδευτικών, «φιλτράροντας» κάθε είδους έγκληση εναντίον τους, η οποία μπορεί να τους σύρει σε αυτόφωρα και διώξεις, μόνο και μόνο επειδή κάνουν τη δουλειά τους.

Μάλιστα, μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η αναφορά από τον κ. Πλιώτα για ύπαρξη «τυχόν κυκλωμάτων» που αναπτύσσουν «εγκληματική δραστηριότητα αναφορικά με την παραγωγή πλαστών ή ψευδών κατά περιεχόμενο πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης» αλλά και για δημιουργία «πυρήνων προπαγάνδας και δράσης από επιτήδειους υπαίτιους που με το περίβλημα αντιεμβολιαστικών θεωρήσεων και ιδεών, δρασκέλισαν ήδη το κατώφλι της νομιμότητας και εκδήλωσαν ή θα επιχειρήσουν να αναπτύξουν δραστηριότητες με συμπεριφορές απτόμενες των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα (πρβλ. άρθρα 169, 183, 186, 330, 386 κ.ά.), που μπορεί να κατευθύνονται, εκτός άλλων και στην οικονομική εκμετάλλευση ανυποψίαστων συνανθρώπων μας».

Ειδήσεις σήμερα:

Κομισιόν: Στέλνει €94 εκατ. σε 20 κράτη-μέλη για την αγορά τεστ - Ανάμεσά τους Ελλάδα και Κύπρος

Συνελήφθη ο δράστης της ληστείας στην οδό Μητροπόλεως - Τον έπιασαν με καλάσνικοφ

Για πρώτη φορά δύο διεμφυλικοί υποψήφιοι μπαίνουν στη Μπούντεσταγκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης