Μετρό Θεσσαλονίκης: Δείτε βίντεο από τα δοκιμαστικά δρομολόγιά του

Μετρό Θεσσαλονίκης: Δείτε βίντεο από τα δοκιμαστικά δρομολόγιά του

Στόχος της κυβέρνησης είναι να παραδώσει το Μετρό Θεσσαλονίκης το 2023

Metro_thess_xr
Βίντεο με δοκιμαστικές διαδρομές των συρμών στο Μετρό της Θεσσαλονίκης και την εξέλιξη των έργων της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Πειραιά ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Νίκος Ταχιάος.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του γράφει «''Κάτι τρέχει” στα έγκατα της πόλης».

Το βίντεο διάρκειας ενός λεπτού προβάλλεται επίσης και από οθόνη στο σταντ της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στο περίπτερο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στη ΔΕΘ.

"Κάτι τρέχει" στα έγκατα της πόλης.

Posted by Νίκος Ταχιάος on Sunday, September 12, 2021

Ο  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το μετρό της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στην 85η ΔΕΘ είπε πως «πήραμε μία απόφαση να προχωρήσουμε με την απόσπαση και την επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων, ήταν η μόνη λύση όπως μας είπαν οι ειδικοί για να παραδοθεί το μετρό και ο σταθμός «Βενιζέλου» εντός των χρονοδιαγραμμάτων. Δεν ισχύουν τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση, πως η επανατοποθέτηση θα γίνει με τη μέγιστη δυνατή προσοχή, όπως έγινε στην Αθήνα σε πολλές περιπτώσεις».

«Έχουμε πάει κάποιους μήνες πίσω, είπε ο πρωθυπουργός, αλλά αυτό έγινε λόγω των προσφυγών πρέπει να το ξέρει ο λαός της Θεσσαλονίκης. Κατά τα άλλα, τόνισε ότι το μετρό θα παραδοθεί σε λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2023, αλλά και ότι θα δρομολογηθεί η επέκταση του στις δυτικές συνοικίες της πόλης».

Κλείσιμο
Το στόχο της κυβέρνησης να παραδώσει το Μετρό Θεσσαλονίκης το 2023, επανέλαβε από τη ΔΕΘ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής και παραδεχόμενος ότι «οι προσφυγές που κατατίθενται δημιουργούν αρκετές καθυστερήσεις, τόνισε «ο προγραμματισμός ο δικός μας όμως δεν έχει αλλάξει καθόλου».

Χθες, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, πραγματοποίησαν αυτοψία στον σταθμό Αγίας Σοφίας του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Ειδήσεις σήμερα

Βρετανία: Προ των πυλών τεστ αίματος που εντοπίζει 50 είδη καρκίνου πριν την εμφάνιση συμπτωμάτων

Χασισοφυτεία και όπλο σε σπίτι σε χωριό των Ιωαννίνων

ΙΟΒΕ: Σημαντική ανάκαμψη των επιχειρηματικών προσδοκιών τον Αύγουστο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης