Ποινική δίωξη για ένα κακούργημα κι ένα πλημμέλημα ασκήθηκε εις βάρος του 25χρονουο οποίος μαχαίρωσε και σκότωσε σκύλο, στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα κατηγορείται για θανάτωση ζώου συντροφιάς και για παραμέληση κανόνων ευζωίας ζώου. Παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 4η τακτική ανακρίτρια. Ζήτησε και πήρε προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπιση του.
Παράλληλα, με εισαγγελική διάταξη του αφαιρέθηκε ο σκύλος (πίτμπουλ) που είχε στην κατοχή του ενώ μετά τη σύλληψη του του επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο.
Ο 25χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς, παρουσία πταισματοδίκη, σε περιοχή του δήμου Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα ξημερώματα της 20ης Αυγούστου, ο κατηγορούμενος επιτέθηκε με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου σε σκύλο ιδιοκτησίας 65χρονου. Στη συνέχεια, επιτέθηκε και ο σκύλος του, ράτσας πίτμπουλ, με αποτέλεσμα τη θανάτωσή του πρώτου ζώου.
Η πρωτοβουλία «Τεχνολογία Χωρίς Εμπόδια» της Κωτσόβολος περνά στην επόμενη φάση, με επίκεντρο την αυτονομία, την επιλογή και τη συμμετοχή στην καθημερινότητα
Με 862 αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας ολοκληρώθηκε για το 2026 το ΔΕΗ 3x3 Street Basketball, η πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και της ΔΕΗ, που για τέταρτη συνεχή χρονιά μετέτρεψε κεντρικά σημεία πόλεων σε ζωντανά γήπεδα, γεμάτα παλμό, ενέργεια και αγωνιστικό πνεύμα, δίνοντας χώρο στην ενέργεια του αθλητισμού και στη δυναμική του 3x3