Κορωνοϊός – Λινού: Αρκετοί ανεμβολίαστοι νέοι θα νοσήσουν και θα πεθάνουν

Κορωνοϊός – Λινού: Αρκετοί ανεμβολίαστοι νέοι θα νοσήσουν και θα πεθάνουν

Έχουμε μεγάλος μέρος του πληθυσμού ανεμβολίαστο – Τι είπε για τις εγκύους και την τρίτη δόση του εμβολίου – Δείτε βίντεο

covid19_kosmos_art
Για την πορεία της πανδημίας αλλά και του εμβολιαστικού προγράμματος στην χώρα μας μίλησε μεταξύ άλλων η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

Όπως είπε στο MEGA το πρωί της Δευτέρας, αυξάνονται τα κρούσματα στην χώρα, την ώρα που ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού παραμένει ανεμβολίαστο. Αυτός είναι ο λόγος που θα δούμε, όπως είπε αρκετές διασωληνώσεις, καθώς και απώλειες ζωών. Το 95% όσων διασωληνώνονται είπε χαρακτηριστικά είναι ανεμβολίαστοι.

Η κυρία Λινού είπε στην συνέχεια πως από εκεί που ο δείκτης θετικότητας βρισκόταν στο 1 πλέον βρίσκεται στο 3-4, ενώ σημείωσε πως αυτή την στιγμή ο ανεμβολίαστος πληθυσμός (σ.σ. που νοσεί) είναι κατά 75% νεώτεροι άνθρωποι και το 25% είναι σε σοβαρή κατάσταση. Τα σοβαρά κρούσματα, θα προκύψουν από αυτό το 25% των ανεμβολίαστων, είπε.

«Ναι μεν ο θάνατος στους ηλικιωμένους είναι πιο συχνός, αλλά και αρκετοί από τους νέους που θα νοσήσουν, θα έχουμε και εκεί θανάτους. Και δεν θα είναι αναγκαστικά θάνατοι μεταξύ ατόμων με υποκείμενο νόσημα. Αν μια κοπέλα νοσήσει ενώ είναι έγκυος, έχει τριπλάσια πιθανότητα να χάσει τη ζωή της, αν δεν ήταν έγκυος. Για αυτό πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι» σημείωσε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο τρίτης δόσης εμβολίου, είπε ότι συζητάται μόνο για άτομα με βαριά νοσήματα και πως «ακόμα δεν ξέρουμε αν θα απαιτηθεί η τρίτη δόση για το σύνολο του πληθυσμού». Τέλος, για τον εμβολιασμό των παιδιών, επισήμανε ότι στις ΗΠΑ εκατομμύρια παιδιά εμβολιάστηκαν και δεν καταγράφηκαν παρενέργειες.

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd2sac0urt8p-sf)
Κλείσιμο

Ειδήσεις σήμερα: 

Επιστροφή στην... κανονικότητα για τη Μύκονο - Αυξημένη η επιτήρηση στα «κόκκινα» νησιά

Σεισμός 3,4 Ρίχτερ στη Θήβα – Αισθητός και στην Αττική

Νεκρή 31χρονη από κορωνοϊό – Δεν είχε εμβολιαστεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα