Καιρός - Έκτακτο δελτίο καιρού για τον καύσωνα: Ξεκινούν τα 40άρια ξανά από τα ηπειρωτικά

Καιρός - Έκτακτο δελτίο καιρού για τον καύσωνα: Ξεκινούν τα 40άρια ξανά από τα ηπειρωτικά

Όγδοη ημέρα καύσωνα η σημερινή: Ποιες περιοχές επηρεάζονται - Εως 41 βαθμοί η θερμοκρασία στην Αθήνα, Πέμπτη με Παρασκευή

kairiko_kauswnas_art
Έκτακτο δελτίο καιρού για το νέο «κύμα» καύσωνα εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία από σήμερα Τρίτη  από τα δυτικά και τις επόμενες ημέρες σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από τις υψηλές θερμοκρασίες είναι τα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά. Οι
υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου ήδη οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές βρίσκονται στα επίπεδα των 25 βαθμών Κελσίου.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Τρίτη (29-06-2021) στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου, η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου

Την Τετάρτη (30-06-2021), οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας προβλέπεται να φτάσουν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας (πλην
ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) τους 40 με 41 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ιονίου τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη (01-07-2021), οι μέγιστες τιμές θα σημειωθούν στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική και νότια
Πελοπόννησο και προβλέπεται να φτάσουν τους 42 και κατά τόπους τους 43 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα κυμανθούν μεταξύ 39 και 41 βαθμών, εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης όπου προβλέπεται να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στα νησιά του Ιονίου και στην Κρήτη θα φτάσουν κατά τόπους τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου,
Κλείσιμο
ενώ στις υπόλοιπες νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Παρασκευή (02-07-2021) η ζέστη θα υποχωρήσει αισθητά στα δυτικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη όμως χώρα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, όπου αναμένεται να σημειώσει αισθητή πτώση το Σάββατο
(03-07-2021).

Ειδικότερα για την Αττική, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν την Πέμπτη (01-07-2021) και την Παρασκευή (02-07-2021)
και θα φτάσουν τους 40 και κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από το Σάββατο.

Καιρός: Ισχυρός καύσωνας με αφρικανική σκόνη Τετάρτη με Παρασκευή - Νέοι χάρτες του meteo με τις θερμοκρασίες


Με εκ νέου υψηλές θερμοκρασίες επιστρέφει ο καύσωνας για τις επόμενες τρεις ημέρες, καθώς αναμένεται νέα έλευση θερμών αερίων μαζών.

Θερμότερες αέριες μάζες από την Αφρική
αναμένεται να κινηθούν προς τη χώρα μας, όπου σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, θα προκαλέσουν νέα άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον προγνωστικό χάρτη στο επίπεδο των 850 hPa (περίπου στο ύψος των 1500 μέτρων), τις απογευματινές ώρες της Τρίτης  οι θερμότερες αέριες μάζες που βρίσκονται στη βόρεια Αφρική, θα αρχίζουν να κινούνται προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα τη σταδιακή νέα άνοδο της θερμοκρασίας.

Για σήμερα Τρίτη η μέρα ξεκινά με ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα και αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν κάποιες τοπικές συννεφιές σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές, κυρίως προς την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

 Ο καιρός στην Αθήνα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


kairos-triti-kausonas
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, την Τρίτη οι μέγιστες θερμοκρασίες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσουν τοπικά τους 37-39 ⁰C, ενώ στα βόρεια τους 35-36 ⁰C.

Στα νησιωτικά τμήματα, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα φτάνοντας στο Ανατολικό Αιγαίο 35-37 ⁰C και τοπικά στην Κρήτη και στην Ανατολική Ρόδο έως τους 38 ⁰C, στις Κυκλάδες και στο Ιόνιο τους 33-34 ⁰C.



Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες μέγιστες θερμοκρασίες για τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης.
kairos-neoskausonas


Επιπλέον, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Τρίτης, στα κεντρικά, βόρεια ορεινά τμήματα, αλλά και στα ορεινά της Πελοποννήσου υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών.

Επισημαίνεται ότι:

-Θα διατηρηθούν οι υψηλές για την εποχή επίπεδα θερμοκρασίες κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα.

-Οι εξασθενημένοι άνεμοι στα ηπειρωτικά σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, θα αυξάνουν σε πολλές περιοχές το αίσθημα δυσφορίας. 

-Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια.

Ειδήσεις σήμερα:

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Με το μωρό στην αγκαλιά η μητέρα του Μπάμπη πάει να συναντήσει τη μητέρα της Καρολάιν

Καύσωνας στη showbiz: Ελληνίδες σελέμπριτις μόνο με τα μαγιό τους

EURO 2020 - Εθνική Ελβετίας: Μία «Βαβέλ» στους «8» - Αλβανοί, Νιγηριανοί, Καμερουνέζοι και Σενεγαλέζοι στο ρόστερ!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης