Ιερέας έριξε βιτριόλι σε επτά μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη - Σοβαρά τραυματίες οι τρεις

Ιερέας έριξε βιτριόλι σε επτά μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη - Σοβαρά τραυματίες οι τρεις

Τραυματισμένοι ο αστυνομικός που συνέλαβε τον δράστη και δύο δικηγόροι - Πρόκειται για 37χρονο  ιερέα που εμπλεκόταν σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών και το δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την καθαίρεσή του

moni-petraki33
Επίθεση με βιτριόλι στους επτά Μητροπολίτες του συνοδικού δικαστηρίου που συνεδρίαζε στη Μονή Πετράκη έκανε ιερέας, ο οποίος είχε καθαιρεθεί και το δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την ποινή της καθαίρεσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ιερέας- δράστης ανήκει στη Μητρόπολη Βέροιας και εμπλεκόταν σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών. Από την επίθεση τραυματίας είναι και ο αστυνομικός που συνέλαβε τον δράστη. Ο αστυνομικός έχει διακομισθεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.  Ο δράστης έριξε δύο μπουκαλάκια καυστικό υγρό στα θύματά του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των τραυματιών είναι και δύο δικηγόροι που παρίσταντο στο δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο. Στο Συνοδικό δικαστήριο μετέχουν οι μητροπολίτες Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυϊνουπόλεως, Αρτης, Κασσανδρείας, Γουμενίσσης και Ζακύνθου. Τουλάχιστον δύο εκ των Μητροπολιτών έχουν εγκαύματα στα μάτια.

Το οφθαλμολογικό τμήμα του νοσοκομείου Γεννηματάς τέθηκε σε ετοιμότητα ώστε αν χρειαστεί να δεχθεί ασθενή από τα θύματα της επίθεσης με καυστικό υγρό είτε από το Λαϊκό είτε από το ΚΑΤ.  Σύμφωνα με πληροφορίες 

Τραυματίες είναι οι  μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημος, Άρτας Καλλίνικος, Δρυινουπόλεως Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος Δ', Κηφισιάς Κύριλλος, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος.  Σοβαρά τραυματίες είναι σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι μητροπολίτες Γλυφάδας, Ζακύνθου και Κηφισιάς.

Στο ΚΑΤ μεταφέρθηκαν τρεις τραυματίες, εκ των οποίων  ο μητροπολίτης Άρτας, με εγκαύματα στο μέτωπο, πήρε εξιτήριο το βράδυ. Οι άλλοι τέσσερις μητροπολίτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Τα τραύματα στα μάτια τους δεν εμπνέουν ανησυχία.

Στο ΚΑΤ βρέθηκαν το βράδυ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία της υγείας των μητροπολιτών.
mitropolitis-kassandreias-nikodimos__1_
Ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας Νικόδημος
mitropolitis-kifisias-kyrillos__1_
Ο Μητροπολίτης Κηφισιάς Κύριλλος
mitropolitis-zakynthou-dionysios__1_
Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος
mitropolitis-artis__1_
Ο Μητροπολίτης Αρτης Καλλίνικος
mitropolitis-dryinoupolews
Ο Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως Ανδρέας
mitropolitis-glyfadas-antwnios__1_
Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος
mitropolitis-goumenissis__1_
Ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης Δημήτριος
Στο Λαϊκό νοσοκομείο μετέβησαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αλλά και  ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας των ιεραρχών, ενώ στο ΚΑΤ  μεταβαίνει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Παράλληλα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

«Προσευχόμαστε για τους αρχιερείς, τα θύματα της επίθεσης», είπε ο Μητροπολίτης Ν.Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ και  επισήμανε ότι η κινητοποίηση για την περίθαλψη των τραυματιών ήταν άμεση: 

Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ για βιτριόλι
Κλείσιμο


Για την κατάσταση των τραυματιών και τα γεγονόταν στο δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο  μίλησε ο μητροπολίτης Σταγών:

Θεόκλητος Σταγών και Μετεώρων 23/6


moni-petraki__9_
moni-petraki__2_
moni-petraki__4_
moni-petraki__8_
moni-petraki__7_
moni-petraki__5_
moni__1_
moni__2_
moni__3_
moni__4_
moni__5_


moni-petraki__8_
moni-petraki__5_
moni-petraki__7_





Ειδήσεις σήμερα:

Κρις Μπράουν: Γυναίκα τον κατηγορεί για βίαιη συμπεριφορά - Την χτύπησε δυνατά στο κεφάλι

Καύσωνας: Ποιες πόλεις της χώρας πλήττει από σήμερα - Με τι καιρό θα μπει ο Ιούλιος

Κάρα Ντελεβίν: «Η σεξουαλικότητά μου είναι σαν ένα εκκρεμές που ταλαντεύεται»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης