Επίθεση με βιτριόλι σε επτά μητροπολίτες: «Αποφύγαμε τα χειρότερα», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Επίθεση με βιτριόλι σε επτά μητροπολίτες: «Αποφύγαμε τα χειρότερα», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

«Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός», τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

ierwnymos-kikilias33
«Ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τους επτά μητροπολίτες που δέχθηκαν επίθεση με βιτριόλι από ιερέα στη Μονή Πετράκη.

«Να πω ενα μεγαλο ευχαριστώ στον υπουργό Υγείας και τους συνεργάτες του που έσπευσαν με ταχύτητα. Είναι δυσκολη η κατάσταση, αλλά πιστεύουμε ότι θα ξεπεραστεί. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Και συνέχισε: «Ο δράστης δικαζόταν για πράξεις που δεν ταίριαζαν στο λειτούργημα του. Και πάνω στην απελπισία του, στην εκδικητικότητα του, είχε εφοδιαστεί με καυστικό υγρό και έριξε προς όλα τα μέλη του δικαστηρίου. Επτά πρόσωπα είναι αυτά που έχουν πάθει εγκαύματα, άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα. Είναι κάτι που μας προβληματίζει. Είναι πρωτόγνωρα αυτά τα φαινόμενα βίας».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ccb7hf4tz2uh-se)


«Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός, το οποίο αντιμετωπίζουμε από την πρώτη στιγμή, με το ΕΚΑΒ που έφτασε στη Μονή Πετράκη» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες από τη Μονή Πετράκη, που δέχτηκαν επίθεση με καυστικό υγρό.

Για την κατάσταση της υγείας των επτά μητροπολιτών, ο υπουργός Υγείας είπε: «δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες ιατρικής φύσεως. Νομίζω ότι τα Νοσοκομεία και η Υγειονομική Περιφέρεια, σωστά και οργανωμένα, όταν θα υπάρχει λόγος θα εκδώσουν ιατρικό ανακοινωθέν.

Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει και ενημερώνεται συνεχώς. Είναι προφανές ότι είναι ένα τραγικό συμβάν, έχει δύο εκφάνσεις. Η μια αφορά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο έχει ήδη επιληφθεί και ο Υπουργός, ο κ. Χρυσοχοΐδης και το άλλο είναι ιατρικής φύσεως και έχει να κάνει με το Υπουργείο Υγείας.

Επαναλαμβάνω, είναι πρωτόγνωρο γεγονός, τραγικό γεγονός. Εμείς αυτό το οποίο οφείλουμε να κάνουμε άμεσα είναι να προσφέρουμε στους αρχιερείς μας τις πρώτες βοήθειες και μετά να εκτιμηθεί σωστά και επιστημονικά η κατάστασή τους, έτσι ώστε να λάβουν περαιτέρω ιατρική αγωγή ή θεραπεία εάν και εφόσον αυτό χρειαστεί».

Αργότερα, ο Αρχιεπίσκοπος μετέβη στη Μονή Πετράκη όπου είχαν συγκεντρωθεί και άλλοι συνοδικοί ιεράρχες, δείτε το βίντεο:

Κλείσιμο
Ιερώνυμος 23/6






Ειδήσεις σήμερα: 

Νομοσχέδιο Μενέντεζ: Πέρασε ομόφωνα από την Επιτροπή - Πάει για έγκριση στη Γερουσία

Σταύρος Δογιάκης: «Σαν κάτι να τον βασάνιζε τις τελευταίες ημέρες», λένε φίλοι του

«Αγώνας» για 70% εμβολιασμένους μέχρι το τέλος του καλοκαιριού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης