Βίντεο: Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι Ρουμάνοι «πορτοφολάδες του Ελευθέριος Βενιζέλος»

Βίντεο: Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι Ρουμάνοι «πορτοφολάδες του Ελευθέριος Βενιζέλος»

Το ζευγάρι των κλεφτών «την έστηναν» στο αεροδρόμιο και με ταχυδακτυλουργικό τρόπο άρπαζαν πορτοφόλια επιβατών

portofolades
Εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας του Αεροδρομίου, το δίδυμο των «πορτοφολάδων του Ελευθέριος Βενιζέλος».

Πρόκειται για ένα ζευγάρι Ρουμάνων οι οποίοι την έστηναν στο αεροδρόμιο και με ταχυδακτυλουργικό τρόπο άρπαζαν πορτοφόλια επιβατών.

Όπως φαινεται και από τα βίντεο του protothema.gr, οι «μακρυχέρηδες» χτυπούσαν με αστραπιαίες κινήσεις και εξαφανίζονταν ενώ οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας του Αεροδρομίου κατάφεραν μετά από αξιοποίηση στοιχείων να τους βάλουν στο χέρι. Στις 16:30 της 12ης Ιουνίου, συνελήφθη ο Ρουμάνος ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος της φίλης του η οποία διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται να συλληψθεί εντός ορίων αυτοφώρου.

Δείτε τα βίντεο που δημοσιεύει το protothema.gr

Ταχυδακτυλουργοί πορτοφολάδες σε δράση



Ταχυδακτυλουργοί πορτοφολάδες σε δράση




Τα χτυπήματα

Κλείσιμο
Το τελευταίο χτύπημα σημειώθηκε στις 14:00’ της 12-06-2021. Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας πληροφορίες που περιήλθαν στην υπηρεσία τους σχετικά με το άγνωστο ζευγάρι που προσέρχεται στον Αερολιμένα και εκμεταλλευμένο τον συνωστισμό αφαιρεί τιμαλφή επιβατών, έπιασαν αμέσως δουλειά. Με οδηγό τις περιγραφές των θυμάτων, εντόπισαν και προσήγαγαν τον Ρουμάνο από τον χώρο των αφίξεων πριν επιβιβαστεί σε λεωφορείο για να αναχωρήσει καθώς βρισκόταν στο σημείο και περιφερόταν ενώ συγχρόνως πλησίαζε επιβάτες οι οποίοι επρόκειτο να επιβιβαστούν στα λεωφορεία. Στις 15:10 προσήλθαν στην Ασφάλεια, δύο αλλοδαπές υπήκοοι Η.Π.Α. και κατήγγειλαν κλοπή του πορτοφολιού της μιας εντός του οποίου υπήρχαν διάφορες κάρτες τραπέζης, η ταυτότητά της και το χρηματικό ποσό των 270 ευρώ.

Η αρπαγή, είχε γίνει στις 13:30 ώρα κατά την επιβίβασή τους σε συρμό του μετρό στην στάση «ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ». Μάλιστα το Θύμα έκανε λόγο για δύο άγνωστους δράστες μία γυναίκα και έναν άνδρα οι οποίοι «χτύπησαν» με την μέθοδο δημιουργίας συνωστισμού. Με βάση την πλήρη περιγραφή των δραστών και της ενδυμασίας, οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν,οι και όταν οι παθούσες τον αναγνώρισαν του πέρασαν χειροπέδες ενώ αναζητείται η σύντροφος του. Από την έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι τέλεσαν και τις ακόλουθες περιπτώσεις κλοπών: «Στις 14:00 της 03-06-2021, ευρισκόμενοι στην αποβάθρα του μετρό του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, αφαίρεσαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, από το εσωτερικό της τσέπης αλλοδαπού υπηκόου Πολωνίας, το πορτοφόλι του το οποίο περιείχε διάφορα έγγραφα και πιστωτικές κάρτες καθώς επίσης και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ και 10 δολαρίων Η.Π.Α. Στις 16:00 της 03-06-2021, στην αποβάθρα του μετρό του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, αφαίρεσαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, από το εσωτερικό της τσάντας της αλλοδαπής υπηκόου Βελγίου, το πορτοφόλι της το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ και προσωπικά της έγγραφα και το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ από το πορτοφόλι του συζύγου της το οποίο επίσης βρισκόταν στο εσωτερικό της τσάντας της.
Δεξιοτέχνες

Οι αστυνομικοί, κάνουν λόγο για δεξιοτέχνες «μακρυχέρηδες» οι οποίο όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στη δικογραφία που διαβιβάστηκε στην εισαγγελία : «Οι ανωτέρω κατηγορούμενοι είναι «δεξιοτέχνες» και αφαιρούν πορτοφόλια, τσάντες και κινητά τηλέφωνα, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Δρουν μεθοδικά και οργανωμένα ενώ η βασική προϋπόθεση για να αφαιρέσουν αντικείμενα είναι η διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών και προς τούτο πραγματοποιούν κατόπτευση του χώρου για εντοπισμό του θύματος και προεπισκόπηση του χώρου προκειμένου η πράξη να μην γίνει αντιληπτή από τους παθόντες και από διερχόμενους πολίτες. Στην συνέχεια δημιουργούν συνωστισμό (σπρώχνοντας τα θύματα την στιγμή της επιβίβασης στα Μ.Μ.Μ.) και αφαιρούν τεχνηέντως αντικείμενα μέσα από τις τσάντες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης