Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν την Αττική: 48 χιλιοστά σε 40 λεπτά στο Περιστέρι - Κακοκαιρία και το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν την Αττική: 48 χιλιοστά σε 40 λεπτά στο Περιστέρι - Κακοκαιρία και το Σαββατοκύριακο

Τι λέει στο protothema.gr o μετεωρολόγος του Αστεροσκοπείου Κώστας Λαγουβάρδος - Δεκάδες κεραυνοί έπεσαν στην κορύφωση της καταιγίδας που προκάλεσε μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα - Αστατος ο καιρός και το Σαββατοκύριακο - Δείτε χάρτες και βίντεο

vroxes-mainn
Τοπικά ισχυρές καταιγίδες εκδηλώθηκαν στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, σύμφωνα με το meteo.gr.

Μάλιστα οι καταιγίδες έδωσαν μεγάλα ύψη βροχόπτωσης σε σύντομο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα στο Περιστέρι και στα Πατήσια όπου μέχρι τις 15:00 καταγράφηκαν 48 και 45 χιλιοστά αντίστοιχα.
Όπως εξήγησε στο protothema.gr ο κ. Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής Ερευνών στο Αστεροσκοπείο της Αθήνας/ meteo.gr η βροχή που έπεσε μέσα σε 40 λεπτά αντιστοιχεί στον όγκο του νερού που πέφτει κατά μέσο όρο σε έναν ανοιξιάτικο μήνα στην Αττική. Σημειώνεται ότι τα 48 χιλιοστά βροχής αντιστοιχούν σε 48 τόνους νερού ανά στρέμμα. Παράλληλα, στο ίδιο διάστημα καταγράφηκαν και δεκάδες κεραυνοί στην Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. 

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι βροχοπτώσεις που καταγράφηκαν στην Αττική σύμφωνα με 85 σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ/meteo.gr, και επισημαίνονται οι μεγαλύτερες καταγραφές. 

kairos-meteo



Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

Κλείσιμο
-Άστατος καιρός στα ηπειρωτικά με μπόρες ή καταιγίδες

-Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κανονικά για την εποχή

-Οι άνεμοι θα φτάνουν στα περισσότερα πελάγη το πολύ τα 4 με 5 μποφόρ

Βίντεο καιρού: Πέμπτη ημέρα με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο  - Έντονα φαινόμενα και στην Αττική





Άστατος ο καιρός και το Σαββατοκύριακο

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στα ηπειρωτικά πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα προς το βράδυ θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και η μέγιστη τιμή της προβλέπεται να φτάσει στα βόρεια τους 25 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 27 με 28 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

σαββατο


ΚΥΡΙΑΚΗ 13-06-2021

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες κυρίως από το μεσημέρι, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Τα φαινόμενα αν και από αργά το απόγευμα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά, δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους ισχυρά και θα διατηρηθούν και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

κυριακη

Ειδήσεις σήμερα:

Roland Garros, Ζβέρεφ-Τσιτσιπάς: Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Στέφανος!

ΕΟΔΥ: Προκήρυξη για 200 προσλήψεις σε 50 Κινητές Ομάδες Υγείας(KOMY) σε όλη τη χώρα - Ποιες ειδικότητες αφορά

Καιρός: Έκτακτο δελτίο με καταιγίδες και χαλάζι στα ηπειρωτικά και στην Αττική - Νέοι χάρτες, βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης