Έγκλημα στη Ζάκυνθο: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος εφοπλιστή - Πού ψάχνουν οι αναλυτές τη λύση του μυστηρίου

Έγκλημα στη Ζάκυνθο: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος εφοπλιστή - Πού ψάχνουν οι αναλυτές τη λύση του μυστηρίου

Επτα συλληφθέντες οδηγούνται  στην Ανακρίτρια Ζακύνθου όπου και θα απολογηθούν - Το «βαθύ λαρύγγι» που μίλησε στους αστυνομικούς και το κινητό στη φυλακή - Τι ανέφερε στη μήνυση που κατέθεσε, πριν δολοφονηθεί, ο Ντίμης Κορφιάτης

zakinthoss
Το ένταλμα σύλληψης του εφοπλιστή που διαμένει στο Ψυχικό για συμμετοχή στη δολοφονία της 37χρονης, το «βαθύ λαρύγγι» από τη νύχτα της Ζακύνθου που ήθελε να εξιλεωθεί και έδωσε με «το νι και με το σίγμα» την ακτινογραφία των δραστών και το ανεκτέλεστο συμβόλαιο κατά του Ντίμη Κορφιάτη που ολοκληρώθηκε ένα χρόνο μετά και εκπορεύεται από το ίδιο κέντρο αποτελούν τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση της Ζακύνθου.

Οι επτά συλληφθέντες οδηγούνται στην Ανακρίτρια Ζακύνθου όπου και θα απολογηθούν, την ίδια ώρα που οι αστυνομικοί αναζητούν τον εφοπλιστή μετά το ένταλμα σύλληψής σε βάρος του συνεχίζοντας τις έρευνες για την άκρη του νήματος που θα οδηγήσει και στην εξιχνίαση της δολοφονίας του 54χρονου επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη.

Οι αναλυτές εκτιμούν, κάτι που υποστήριξε και ο δολοφονηθείς στην πρώτη κατάθεση όταν έλεγε ότι θα προσπαθήσουν και πάλι να τον σκοτώσουν, ότι δηλαδή η λύση του μυστηρίου βρίσκεται στην πρώτη δολοφονία, αυτή που εξιχνιάστηκε. Κάνουν λοιπόν βουτιά στο παρελθόν και μέσα από το μαφιόζικο σκηνικό της Λιθακίας, προσπαθούν να λύσουν τη δολοφονία στο κέντρο της Ζακύνθου.

Το «βαθύ λαρύγγι» και το κινητό στη φυλακή

Τα όπλα που έχουν στα χέρια τους είναι πολλά.. Καταθέσεις, συνομιλίες από τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που μπήκαν στο μικροσκόπιο, dna αλλά και το «βαθύ λαρύγγι» που ήξερε πράγματα και μίλησε στους αστυνομικούς. Ο μάρτυρας-φωτιά που γνώριζε εκ των έσω όλο το σκηνικό της δολοφονίας του Ντίμη Κορφιάτη πριν ένα μήνα στη Ζάκυνθο και της συζύγου του ένα χρόνο νωρίτερα, μίλησε και σε συνδυασμό με τα αποτυπώματα και το γενετικό υλικό των δραστών που βρέθηκαν, τις τηλεφωνικές επικοινωνίες και τη μήνυση που είχε καταθέσει ο 54χρονος, οδηγήθηκαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Το πρόσωπο, όχι μόνο δέχτηκε να μιλήσει, αλλά περιέγραψε και λεπτομέρειες που δεν μπορούσε να γνωρίζει αν δεν ήταν μέσα στο σκηνικό. Ως ηθικός αυτουργός φέρεται ο απότακτος αστυνομικός ο οποίος μέσα από τη φυλακή φέρεται να έδινε τις οδηγίες στους δύο εκτελεστές και τους συνεργούς του και μάλιστα το κινητό του τηλέφωνο που κατασχέθηκε έδωσε και αυτό στοιχεία στους αστυνομικούς. Είχε κατασχεθεί και είχε μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας.

Η μήνυση και το κίνητρο

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε στις 21 Δεκεμβρίου του 2020, πέντε μήνες δηλαδή πριν δολοφονηθεί, ο Ντίμης Κορφιάτης περιέγραψε όχι μόνο το χρονικό της δολοφονίας της 37χρονης συζύγου αλλά και τα κίνητρα των δραστών. Συγκεκριμένα για το πώς στήθηκε το σκηνικό θανάτου υποστήριξε: «Ως φυσικό αυτουργό της δολοφονίας της συζύγου μου και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος μου, αναγνώρισα πέραν πάσης αμφιβολίας από φωτογραφίες των δραστών προερχόμενες από κάμερες της περιοχής, επιδειχθείσες από την Αστυνομία σε εμένα τον (σ.σ αναφέρει το όνομα του ανθρώπου ο οποίος έχει συλληφθεί σήμερα) η αναμφίβολή αναγνώριση οφείλεται στον ιδιαίτερο σωματότυπο του και στη χαρακτηριστική στάση που χρησιμοποιεί όταν κάθεται στη μοτοσικλέτα του. [….]. Επίσης το ύψος, η κοιλιά του και η αστάθεια στο βάδισμα του, ένεκα του μεγάλου ύψους και του χαρακτηριστικού βάρους του είναι επιπλέον χαρακτηριστικά που με καθιστούν απόλυτα βέβαιο. Εργάζεται στον εφοπλιστή (σ.σ αναφέρει το όνομα του) ως μέλος του προσωπικού ασφαλείας του και όλα τα μέσα μεταφοράς των δραστών τα οποία χρησιμοποιήθηκαν, το αυτοκίνητο και το φουσκωτό σκάφος είναι ιδιοκτησίας του προαναφερθέντος εφοπλιστή [...]. Ο οδηγός της μοτοσικλέτας είμαι βέβαιος ότι ήταν ο μηνυόμενος (σ.σ αναφέρει το όνομα ατόμου που έχει συλληφθεί) εξαιτίας του σωματότυπου του και της χαρακτηριστικής διαφοράς ύψους που έχει με τον εκτελεστή, σε συνδυασμό με πληροφορίες που έχω λάβει από ανθρώπους που τον είδαν να διεφεύγει και να επιβιβάζεται στο σκάφος. Στο σχεδιασμό της δολοφονικής επίθεσης συμμετείχε και ο αδερφός του».

Σε ό,τι έχει να κάνει με έναν άλλο από τους συλληφθέντες πρώην αστυνομικό, ο Ντίμης Κορφιάτης αναφέρει στη μήνυση του πως «Επί του παρόντος τυγχάνει κρατούμενος στις φυλακές Πατρών (σ.σ οι πληροφορίες λένε ότι είχε αποφυλακιστεί πριν μερικούς μήνες) εκτίοντας ποινή καθείρξεως 20 ετών για ηθική αυτουργία σε ληστεία η οποία έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2016 σε βάρος του δημάρχου. Στην υπόθεση αυτή ήμουν βασικός μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του με αποτέλεσμα να κηρυχθεί ένοχος και να οδηγηθεί φυλακή».

Ο κ. Αλέξης Κούγιας συνήγορος του ενός εκ των συλληφθέντων που κατηγορείται ωε ένας από τους φυσικούς αυτουργούς τονίζει στο protothema.gr: «Σήμερα το πρωί δεν πρόκειται οι κατηγορούμενοι να οδηγηθούν όπως θα οδηγούντο υπό φυσιολογική ροή στον εισαγγελέα ποινικής διώξεως για να ασκήσει διώξεις. Θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα εκτελέσεων, να εκτελεστούν τα εντάλματα και από εκεί και έπειτα θα οδηγηθούν όλοι στον τακτικό ανακριτή Ζακύνθου ο οποίος θα τους δώσει προθεσμία να απολογηθούν μέσα σε πέντε ημέρες. Αυτή είναι η υπόθεση αυτή τη στιγμή. Και για το λόγο αυτό εγώ ήρθα σε πολύ δύσκολή θέση να κάνω ένα εξώδικο στην Αστυνομία, γιατί είχαμε πιστέψει όλοι ότι διενεργείται προανάκριση, πήραν οι αστυνομικοί απολογίες προανακριτικές ενώ εκκρεμεί τακτική ανάκρισή στη Ζάκυνθο, χωρίς να έχουν δικογραφία στα χέρια τους».

Δείτε βίντεο: Έγκλημα στη Ζάκυνθο: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος εφοπλιστή - Το «βαθύ λαρύγγι» και το κινητό στη φυλακή
Έγκλημα στη Ζάκυνθο: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος εφοπλιστή -Το «βαθύ λαρύγγι» και το κινητό στη φυλακήΕιδήσεις σήμερα: 

Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι: Τι θα αλλάξει -άμεσα- για μουσική, εστίαση, γάμους και απαγόρευση κυκλοφορίας

Γλυκά Νερά: Σοκάρει η κατάθεση του 32χρονου πιλότου - Τι είπε για τη δραματική νύχτα

Ημέρες αποσυμπίεσης: Υποχωρεί η επιδημία - Αυξάνονται οι εμβολιασμοί

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης