Έγκλημα στη Ζάκυνθο: Για «δήθεν εξιχνίαση» της δολοφονίας της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη μιλάει ο Κούγιας

Έγκλημα στη Ζάκυνθο: Για «δήθεν εξιχνίαση» της δολοφονίας της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη μιλάει ο Κούγιας

Η 37χρονη γυναίκα δολοφονήθηκε το 2020 ενώ πρόσφατα δολοφονήθηκε και ο ίδιος ο επιχειρηματίας - Ο δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας, που ανέλαβε την υπεράσπιση του κυρίου υπόπτου για την  δολοφονία,κάνει λόγο για «πίεση» που ασκείται από πολιτικούς προϊσταμένους της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να υπάρξουν συλλήψεις

Screenshot_2021-06-08_at_5_28_09_PM
Για «δήθεν εξιχνίαση» της δολοφονίας της συζύγου του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο η οποία έλαβε χώρα το 2020, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ανέβαλε την υπεράσπιση ενός εκ των συλληφθέντων για το έγκλημα.

Να σημειωθεί ότι η 37χρονη γυναίκα δολοφονήθηκε το 2020 ενώ πρόσφατα δολοφονήθηκε και ο ίδιος ο επιχειρηματίας.

Ο κ.Κούγιας απαντώντας επί της ουσίας στη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας περί εξιχνίαση του εγκλήματος, με την ανακοίνωσή του καταγγέλλει τον επικεφαλής Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της ΕΛ.ΑΣ. για παράνομες μεθόδους όσον αφορά τη διενέργεια της έρευνας, για καταπάτηση των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου αλλά και για παράνομη συμπεριφορά εις βάρος συνεργάτιδας του γραφείου του.

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή κάνει λόγο για πίεση που ασκείται από πολιτικούς προϊσταμένους της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να υπάρξουν συλλήψεις.

Κλείσιμο
Ωστόσο, όπως επισημαίνει το κύριο χαρακτηριστικό ενός ευνομούμενου κράτους δεν είναι «η σύλληψη αθώων πολιτών και απόδοση κατηγοριών που θα καταρρεύσουν στα Δικαστήρια, δημιουργώντας συνθήκες κρίσεως εμπιστοσύνης στην ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά ο σεβασμός και η προάσπιση των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Κούγια έχει ως εξής:

«Στον επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου κο Αλέξιο Κούγια ανέθεσε την υπεράσπισή του ο, κατά το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της ΓΑΔΑ, βασικός ύποπτος ως δράστης της ανθρωποκτονίας εις βάρος της γυναίκας που έχασε τη ζωή της από τις σφαίρες αγνώστου μέχρι πρότινος δράστου στη Ζάκυνθο και της απόπειρας ανθρωποκτονίας του εν ζωή τότε συζύγου της, ξενοδόχου. Δυστυχώς, το δικηγορικό μας γραφείο βρίσκεται στη δύσκολη θέση να καταγγείλει τον επικεφαλής του συγκεκριμένου Τμήματος της ΕΛΑΣ για παράνομες μεθόδους όσον αφορά τη διενέργεια της προανακρίσεως και την καταπάτηση των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου, αλλά και για παράνομη συμπεριφορά εις βάρος συνεργάτη του γραφείου μας, η οποία με νόμιμο τρόπο ζήτησε τη λήψη αντιγράφων της δικογραφίας, πριν απολογηθεί ο κατηγορούμενος, το οποίο είναι νόμιμο δικαίωμά του. Δυστυχώς, η πίεση των πολιτικών προϊσταμένων της ΕΛΑΣ για την αποκάλυψη των δραστών ακραίων εγκλημάτων σε όλη την ελληνική επικράτεια φαίνεται να οδηγεί κατά την κρίση μας και μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στη ΓΑΔΑ εις βάρος ενός συνεργάτου του γραφείου μας σε ακραίες και ασυνήθεις συμπεριφορές αστυνομικών που καταπατούν τα δικαιώματα Ελλήνων πολιτών και μας φέρνουν στη δύσκολη θέση να τα καταγγείλουμε, αφού κύριο χαρακτηριστικό ενός ευνομούμενου κράτους δεν είναι η σύλληψη αθώων πολιτών και απόδοση κατηγοριών που θα καταρρεύσουν στα Δικαστήρια, δημιουργώντας συνθήκες κρίσεως εμπιστοσύνης στην ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά ο σεβασμός και η προάσπιση των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών».

Και εξώδικο για «παράβαση καθήκοντος»

Για παράβαση καθήκοντος και για απειλή καταγγέλλει το διευθυντή του Τμήματος Εγκληματών Κατά Ζωής ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος ανέβαλε την υπεράσπιση ενός εκ των συλληφθέντων για τη δολοφονία, το 2020 στη Ζάκυνθο, της συζύγου του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη. Ο γνωστός δικηγόρος απέστειλε εξώδικο στον επικεφαλής της συγκεκριμένης υπηρεσίας, καταγγέλλοντας τον ότι ενώ όφειλε εκ του νόμου να χορηγήσει αντίγραφα της δικογραφίας σε συνεργάτιδά του όχι μόνο δεν το έπραξε αλλά προχώρησε και σε απειλές εναντίον της. Επίσης, ο κ. Κούγιας αναφέρεται και σε παράνομη συμπεριφορά του διευθυντή του συγκεκριμένου Τμήματος και των συνεργατών του σε βάρος του εντολέα του, τον οποίο υπερασπίζεται.  Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για υφαρπαγή απολογίας από τον κατηγορούμενου «χωρίς το σεβασμό των νομίμων δικαιωμάτων του» και ζητεί να του επιτραπεί να δώσει συμπληρωματική απολογία παρουσία του δικηγόρου του.  Μάλιστα, ο κ. Κούγιας έδωσε στη δημοσιότητα το εξώδικο που απέστειλε προς τον επικεφαλής της του Τμήματος Εγκληματών Κατά Ζωής, το οποίο έχει ως εξής:
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αλεξίου Κούγια του Χρήστου - Κωνσταντίνου, Δικηγόρου Αθηνών (ΑΜ ΔΣΑ: 8846), κατοίκου Αθηνών, λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, αρ. 55, υπό την ιδιότητα του συνηγόρου υπερασπίσεως του…………
ΠΡΟΣ

…………………….., Αστυνομικό Υποδιευθυντή, Τμηματάρχη του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Όπως σας είναι γνωστό, μού έχει ανατεθεί το υπερασπιστικό έργο του συλληφθέντος, υπό άγνωστες δικονομικές προϋποθέσεις και ήδη κατηγορουμένου από την υπηρεσία, στην οποία προΐσταστε, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και άλλα πλημμελήματα,…….
Όπως σας είναι επίσης γνωστό, στα πλαίσια αυτής της υπερασπίσεως, στα γραφεία σας, αυτή τη στιγμή ευρίσκεται η συνεργάτις μου, Δικηγόρος Αθηνών, κα ………, η οποία κατόπιν δικής μου υπερασπιστικής επιλογής συνέταξε δικόγραφο για λογαριασμό του εντολέως μας, με άμεσο στόχο τη νόμιμη υπεράσπισή του.
Όπως μου μετέφερε η συνεργάτις μου, την ώρα κατά την οποία κατέθετε στην Υπηρεσία σας το υπογεγραμμένο και από τον εντολέα μας, δικόγραφο, χωρίς κανένα νόμιμο δικαίωμα και χωρίς κανένα σεβασμό στην άσκηση του λειτουργήματός της για την προάσπιση των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου, της επιτεθήκατε με εντελώς αδικαιολόγητο ύφος και τρόπο και μάλιστα την απειλήσατε ότι, εάν τολμήσει να επιμείνει στην κατάθεση του νομίμου αυτού δικογράφου, με το οποίο ζητούνται αντίγραφα της σχηματισθείσας δικογραφίας, τα οποία έχετε υποχρέωση να παραδώσετε και αίτημα συμπληρωματικής απολογίας του εντολέως μας μετά τη λήψη των αντιγράφων της δικογραφίας, «Θα ανοίξετε φάκελο σε βάρος της και θα τη στείλετε στο Αυτόφωρο», προκαλώντας της τρόμο και ανησυχία, λόγω και του νεαρού της ηλικίας της, αλλά το κυριότερο, προσβάλλοντας την ίδια, αλλά και στο πρόσωπό της το λειτούργημα του συνηγόρου υπερασπίσεως, αλλά και τα νόμιμα δικαιώματα του κατηγορουμένου, τον οποίο κι εγώ και εκείνη εκπροσωπούμε.
Επειδή διαμαρτύρομαι τόσο προσωπικώς, όσο και για λογαριασμό του κατηγορουμένου γι’ αυτήν την πρωτοφανή αστυνομική συμπεριφορά απέναντι σε συνηγόρους υπερασπίσεως, συμπεριφορά η οποία πλήττει τα δικαιώματα του κατηγορουμένου, τα οποία ήδη έχετε καταπατήσει, αφού λάβατε απολογία από αυτόν, χωρίς να του παραδώσετε αντίγραφα της δικογραφίας και χωρίς να του επιτρέψετε να έχει συνήγορο υπερασπίσεως κατά την απολογία του.
Επειδή τόσο εγώ προσωπικώς, όσο και η συνεργάτις μου, επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας σε προσωπικό επίπεδο.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ όπως:
1. Άμεσα χορηγήσετε αντίγραφα του συνόλου της δικογραφίας στον  κατηγορούμενο, τον οποίο υπερασπίζομαι από κοινού με την συνεργάτιδά μου, αλλά και
2. Ικανοποιήσετε το αίτημά του για λήψη συμπληρωματικής απολογίας, παρουσία δικηγόρου, μετά τη μελέτη της δικογραφίας που θα μας παραδώσετε.
ΑΛΛΩΣ ΣΑΣ ΔΗΛΩ ότι εκτός της ενστάσεως απολύτου ακυρότητας της προανακρίσεως, την οποία θα υποβάλω, θα στραφώ τόσο εγώ, όσο και η συνεργάτις μου, εναντίον σας τόσο για το αδίκημα της παραβάσεως καθήκοντος, για τον τρόπο με τον οποίο υφαρπάχθηκε η απολογία του κατηγορουμένου, χωρίς το σεβασμό των νομίμων δικαιωμάτων του, αλλά και για τη διάπραξη του αδικήματος της απειλής κατά της συνεργάτη μου.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς εκείνον, στον οποίο απευθύνεται, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο της παρούσης στην έκθεση επιδόσεώς του.

Αθήνα, 08/06/2021
Ο ΕΞΩΔΙΚΩΣ ΔΗΛΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Ειδήσεις σήμερα:

Σταϊκούρας: Μέχρι και 12 οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ το 2022 - Πότε τελειώνει το μέτρο των «κουρεμένων» ενοικίων

Στη ΓΑΔΑ η «ψυχολόγος» της Καρολάιν - Ερευνάται για αντιποίηση επαγγέλματος

Νέος διοικητής ΕΦΚΑ προς υπαλλήλους: Σηκώστε τα τηλέφωνα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης