Πέτρος Φιλιππίδης: Βήμα-βήμα η εξέλιξη της υπόθεσης μετά την δίωξη για βιασμό και τις δύο απόπειρες

Πέτρος Φιλιππίδης: Βήμα-βήμα η εξέλιξη της υπόθεσης μετά την δίωξη για βιασμό και τις δύο απόπειρες

Πώς ξεκίνησε η έρευνα - Πότε θα καταθέσει ο γνωστός ηθοποιός - Σε βαθμό κακουργήματος οι κατηγορίες - Σε ανακριτή η δικογραφία

filippidis-arthro-47256
Στο «μικροσκόπιο» του τακτικού ανακριτή μπαίνουν πλέον οι τρεις καταγγελίες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη, ύστερα από την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του γνωστού ηθοποιού. 

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα του βιασμού και της απόπειρας βιασμού κατά συρροή, κατηγορίες τις οποίες κλήθηκε να αντικρούσει με την ιδιότητα του υπόπτου πριν λίγες ημέρες ο ηθοποιός. Η έρευνα του εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου είχε αφετηρία τις καταγγελίες με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό, που προσκομίστηκαν στην Εισαγγελία από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Οργάνου του ΣΕΗ Πασχάλη Τσαρούχα για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Πρώτο βήμα είναι η κλήτευση όλων των μαρτύρων, κυρίως των τριών γυναικών που κατέθεσαν τις σχετικές αναφορές στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών εκκινώντας την προκαταρκτική εξέταση. Στη συνέχεια, αναμένεται να καταθέσουν και όλα τα άλλα πρόσωπα προκειμένου να επαναλάβουν τα όσα είπαν ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κώστα Σπυρόπουλου, δίνοντας περαιτέρω διευκρινίσεις, όπου ο ανακριτής θεωρήσει ότι κάτι τέτοιο χρειάζεται.

Τελευταία ενέργεια θα είναι η απολογία του ίδιου του Πέτρου Φιλιππίδη, έτσι ώστε ο ανακριτής να ακούσει τη δική του τοποθέτηση γύρω από τις τρεις κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα που πλέον του έχει αποδώσει η ελληνική Δικαιοσύνη. Η απολογία του δημοφιλούς ηθοποιού αναμένεται να «κλείσει» με την κρίση ανακριτή και εισαγγελέα, οι οποίοι θα αποφανθούν για την ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου κωμικού.

Οι καταγγελίες

Η μια από τις καταγγέλλουσες με την κατάθεση που έχει δώσει στον εισαγγελέα περιέγραψε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού, το οποίο φέρεται να τελέστηκε μέσα σε θεατρικό χώρο. Όπως φέρεται να έχει καταθέσει η καταγγέλλουσα, ο ηθοποιός προέβη σε σεξουαλικές πράξεις παρά τη θέλησή της.

Σε ό,τι αφορά, στις απόπειρες βιασμού, η μια εκ των δυο γυναικών φέρεται να κατέθεσε πως ο δημοφιλής κωμικός τής επιτέθηκε, άπλωσε τα χέρια του στο σώμα της και άρχισε να τη φιλάει και να ασελγεί πάνω της. Και ενώ η καταγγέλλουσα τον ικέτευε να σταματήσει, εκείνος συνέχιζε, κρατώντας την εγκλωβισμένη στον καναπέ λόγω της σωματικής του υπεροχής. Κατάφερε να της κατεβάσει το παντελόνι και να της επιτεθεί. Στη συνέχεια και σε κατάσταση απόγνωσης η γυναίκα του ζητούσε να σταματήσει, αλλά εκείνος, σύμφωνα με την καταγγελία της, συνέχισε να ασελγεί πάνω της. 

Η παθούσα φέρεται να έχει καταθέσει πως κατάφερε να απωθήσει τον ηθοποιό, χτυπώντας τον με το πόδι της. Φωνάζοντάς του, του ζητούσε να την αφήσει να φύγει, και όταν άρχισε να τρέχει προς την πόρτα, εκείνος της είπε ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη! Εντέλει, όπως αναφέρει η καταγγέλλουσα, ο ηθοποιός τής άνοιξε την πόρτα, αφού πρώτα την απείλησε πως θα την καταστρέψει.

Στη περίπτωση της δεύτερης καταγγελλόμενης υπόθεσης απόπειρας βιασμού, η παθούσα φέρεται να έχει καταθέσει πως τον Αύγουστο του 2014, ο ηθοποιός την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό. Εκεί, όπως έχει αναφέρει, ο συνάδελφός της αποπειράθηκε να τη βιάσει, αφού κλείδωσε τις πόρτες του οχήματός του.

Από την πλευρά του ο ηθοποιός με υπόμνημα που είχε καταθέσει στο εισαγγελέα (είχε κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση) φέρεται να αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται, από τις τρεις γυναίκες περί σεξουαλικής κακοποίησής τους.

Ειδήσεις σήμερα 

«Θωρακισμένο» έναντι του κορωνοϊού το 70% των 60άρηδων και άνω, μέχρι το τέλος Μαϊου

Τι ζητά από την Ευρώπη ο Χρήστος Σταϊκούρας - «Έκλεισε το μάτι» στην Αθήνα ο ESM

Χωρίς προβλήματα η επιστροφή στα σχολεία: Με self test σήμερα για μάθημα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης