Χωρίς προβλήματα η επιστροφή στα σχολεία: Με self test σήμερα για μάθημα

Χωρίς προβλήματα η επιστροφή στα σχολεία: Με self test σήμερα για μάθημα

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε και το πρόγραμμα των Πανελλαδικών εξετάσεων 

Sxoleia_1
«Βήματα» κανονικότητας στα σχολεία με τους μαθητές όλων των βαθμίδων να έχουν επιστρέψει στα θρανία ενώ χθες, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των Πανελλαδικών εξετάσεων που αρχίζουν στις 14 Ιουνίου για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων και στις 15 Ιουνίου για τους συμμαθητές τους των ΕΠΑΛ. Από το υπουργείο Παιδείας αναμένεται και ο αριθμός των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που θα περιλαμβάνει ανακατανομή των σχολών από τα κεντρικά Πανεπιστήμια προς την Περιφέρεια, προκειμένου να μην μείνουν πολλές κενές θέσει με την καθιέρωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής. Ως πιθανότερη ημερομηνία ανακοίνωσης των εισακτέων θεωρείται το Σάββατο.

Σήμερα με τις βεβαιώσεις αρνητικού τεστ ανά χείρας πάνε οι μαθητές στα σχολεία ενώ το επόμενο τεστ, το οποίο το έχουν ήδη προμηθευτεί μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή ή τη Δευτέρα το πρωί.

Η επιστροφή των μαθητών νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων στα σχολεία εξελίσσεται ομαλά, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας έως αργά χθες το βράδυ ο αριθμός των σχολικών μονάδων που παραμένει κλειστός λόγω κορωνοϊού είναι πολύ μικρός. Συγκεκριμένα:

- Σχολικές μονάδες (πλήρης αναστολή): 0,0212%,
- Τμήματα (μερική αναστολή): 0,0290%
Δεν περιλαμβάνονται σχολεία σε υποχρεωτική αναστολή λόγω lockdown

Με τηλεκπαίδευση οι ευπαθείς ομάδες
Η απόφαση για τη δυνατότητα απουσίας από τη δια ζώσης διδασκαλία και συμμετοχή σε διαδικτυακό τμήμα όσων ανήκουν σε ευπαθή ομάδα ή συγκατοικούν με άτομο που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου, ίσχυε ήδη από το α΄τετράμηνο του σχολικού έτους. Οπως λέει το υπουργείο Παιδείας έχουν ενημερωθεί όλοι οι Περιφερειακοί Διευθυντές ότι η απόφαση εξακολουθεί και ισχύει. Στους μαθητές που παρακολουθούν τηλεκπαίδευση δεν προσμετρώνται οι απουσίες. Η συμμετοχή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση γίνεται με υπεύθυνη δήλωση γονέων και κηδεμόνων.

Απλή διαδικασία το τεστ
Το self-testing είναι μία διαδικασία εύκολη και απλή, που χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες για τη λειτουργία των σχολείων και ήδη έχει βοηθήσει στον εντοπισμό σημαντικού αριθμού ασυμπτωματικών, ως επί το πλείστον, ασθενών, επομένως και στον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα. Τα βήματα είναι τα εξής:

Κλείσιμο
Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και προσωπικό των σχολείων παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ).

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Οι μαθητές άνω των 13 ετών μπορούν να κάνουν το τεστ με την επίβλεψη ενηλίκου, ενώ στους κάτω των 13 ετών το τεστ θα διενεργείται από ενήλικο. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυΓονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Μαθητές ζήτησαν από την υπουργό μπασκέτες και απινιδωτή
Μπασκέτες, απινιδωτές και τέρματα ποδοσφαίρου ζήτησαν από τη Νίκη Κεραμέως κατά την επίσκεψή της στο 22ο Δημοτικό Σχολείο στη Ροδίτσα Λαμίας. Όπως είπε η υπουργ΄ςο Παιδείας « οι μαθητές μου ζήτησαν εναγωνίως δίχτυα για τα τέρματα ποδοσφαίρου και τις μπασκέτες τους και ο Διευθυντής απινιδωτή για το σχολείο. Σε εξαιρετική συνεργασία με τον Δήμαρχο Ευθύμιο Καραΐσκο, τον οποίο ευχαριστώ θερμά, τα αίτηματά τους έγιναν πραγματικότητα την αμέσως επόμενη ημέρα».



Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Ασθενείς με νευρολογικά συμπτώματα έχουν εξαπλάσια πιθανότητα να πεθάνουν

Νέος έρωτας για τον Άρμι Χάμερ μετά το σκάνδαλο με τις «κανιβαλιστικές φαντασιώσεις»

Survivor: Η… νέα Σαλαγκούδη και η αποχώρηση «κωλοτούμπα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης