Κύπρος: Ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμών για τους 20-29 ετών

Κύπρος: Ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμών για τους 20-29 ετών

Ήδη στην Κύπρο έχει εμβολιαστεί με την 1η δόση ποσοστό 36,5% του πληθυσμού, ποσοστό υψηλότερο από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Screenshot_2021-05-10_at_7_33_29_PM
Με στόχο την εμβολιαστική κάλυψη του 65% του πληθυσμού τουλάχιστον με την 1η δόση με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Ιουνίου, το υπουργείο Υγείας της Κύπρου προχωρά με γοργούς ρυθμούς στη διάθεση ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα των 20-29 ετών.

Τις δυο επόμενες ημέρες ανοίγει η πύλη Εμβολιασμού για άτομα 27-28 και 25-26 ετών. Ήδη στην Κύπρο έχει εμβολιαστεί με την 1η δόση ποσοστό 36,5% του πληθυσμού, ποσοστό υψηλότερο από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (31,3%).

Συνεχίζοντας τη διαδικασία για διευθέτηση ραντεβού, η πύλη Εμβολιασμού θα ανοίξει τις επόμενες μέρες για τις ηλικίες 27-28 ετών αύριο το πρωί και για τις ηλικίες 25-26 μεθαύριο.

Το υπουργείο επισημαίνει πως τα οφέλη από τον εμβολιασμό είναι πλέον εμφανή και στην Κύπρο, αφού όπως διαφαίνεται από τα τελευταία δεδομένα, ο αριθμός των κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσηλευτήρια έχει μειωθεί αισθητά, απόρροια της εμβολιαστικής κάλυψης.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι τα περιστατικά κρουσμάτων που έχουν ιστορικό εμβολιασμού, η συμπτωματολογία είναι ήπια και δεν καταλήγει σε νοσηλεία.

Διαμηνύει ότι το εμβόλιο κατά της νόσου και η τήρηση των απλών μέτρων ατομικής προστασίας είναι τα όπλα για να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού και να σταματήσουμε τη μετάδοση.

Η επιστροφή στην κανονικότητα το συντομότερο και η ασφαλής επανεκκίνηση των κοινωνικών δραστηριοτήτων και της οικονομίας, εξαρτάται από την ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη απέναντι στο σύνολο και την αντίληψη ότι ο στόχος μας θα επιτευχθεί μόνο μέσα από συλλογικότητα, σημειώνει.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Στα 1.904 τα νέα κρούσματα - 732 οι διασωληνωμένοι, 60 θάνατοι 

Ιερουσαλήμ - Χαμάς σε Ισραήλ: «Αποσυρθείτε ως τις 6μμ από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, διαφορετικά θα απαντήσουμε» 

Μένιος Φουρθιώτης: «Είμαι αθώος και είμαι πάντα στη διάθεση της Δικαιοσύνης» είπε στην απολογία του 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης