Απεργία Πέμπτης 6 Μαΐου: Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Απεργία Πέμπτης 6 Μαΐου: Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Απεργιακές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, με αφορμή τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγίας

siriza_poreia_tsipras2
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν από το πρωί σήμερα σε όλη την χώρα συνδικάτα και ομοσπονδίες για τον εορτασμό τις εργατικής πρωτομαγιάς.

Στην Αθήνα, οι συγκεντρώσεις στην πλατεία Κλαυθμώνος ξεκινούν στις 11πμ και το κάλεσμα είναι από την  ΑΔΕΔΥ, και το ΕΚΑ, μαζί με σειρά σωματείων και ομοσπονδιών, όπως η ΠΟΕΔΗΝ, η ΠΟΘΑ, εκπαιδευτικοί κλπ. Στη συγκέντρωση επίσης καλούν αντιρατσιστικές οργανώσεις και μεταναστευτικές κοινότητες όπως η ΚΕΕΡΦΑ, η Κοινότητα του Καμερούν και η Πακιστανική Κοινότητα, πρωτοβάθμια σωματεία, κινήσεις γυναικών.

Στις συγκεντρώσεις συμμετέχει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

siriza_poreia_tsipras4
siriza_poreia_tsipras

Τσίπρας: «Κορυφαία μάχη υπεράσπισης του δικαιώματος των εργαζομένων και της λαϊκής πλειοψηφίας στη ζωή και στην αξιοπρέπεια»

«Η απάντηση σήμερα των εργαζόμενων με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία είναι ένα μήνυμα: αυτή θα είναι μία κορυφαία μάχη υπεράσπισης του δικαιώματος των εργαζομένων και της λαϊκής πλειοψηφίας στη ζωή και στην αξιοπρέπεια. Και αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε μέχρι το τέλος», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

«Ενώ σε όλο τον κόσμο η πανδημία οδηγεί τις κυβερνήσεις να συνειδητοποιήσουν ότι οι ανάγκες του ανθρώπου, η ανθρώπινη ζωή, είναι πάνω από τα κέρδη, στην Ελλάδα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση και επιχειρεί να αξιοποιήσει την πανδημία ως ευκαιρία για να επιβάλει ό, τι πιο αντιλαϊκό, ό, τι πιο αντιδραστικό έχει φέρει ποτέ ελληνική κυβέρνηση απέναντι στον κόσμο της εργασίας, την κατάργηση του 8ωρου. Μας γυρνάει σε πολύ παλιές εποχές», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Πρόσθεσε ότι το οκτάωρο καθιερώθηκε με αγώνες από το 1886, τους μεγάλους εργατικούς αγώνες του Σικάγο στις ΗΠΑ, όπου καθιερώθηκε ο εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς. Και κατέληξε ο κ. Τσίπρας: «Καλύτερα να το ξανασκεφτούν».

Κλείσιμο
Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας
apergia_1i_mai_in10
apergia_1i_mai_in9


Το «παρών» θα δώσουν και αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜεΡΑ 25.

Το ΠΑΜΕ κάλεσε σε συγκέντρωση στις 10 πμ στο Σύνταγμα μαζί με σωματεία και κινήσεις.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι είναι πάνω από 400 οι συνδικαλιστικές ενώσεις που έχουν πάρει απόφαση για συμμετοχή στην απεργία.

apergia_1i_mai_in6
apergia_1i_mai_in5
apergia_1i_mai_in2
apergia_1i_mai_in


«Είναι ιστορική πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους της πατρίδας μας, 135 χρόνια από την απεργία στο Σικάγο για το αιματοβαμμένο 8ωρο, η κυβέρνηση να νομοθετεί το 10ωρο, να βάζει τα συνδικάτα στο γύψο και να επιβάλει σιγή νεκροταφείου. Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους!» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

apergia_1i_mai_in3



Συγκέντρωση πραγματοποιείται και στα Προπύλαια  από τις 10.30πμ από πρωτοβάθμια σωματεία.
Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, κλειστές για την κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω συγκέντρωσης, παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα οι: Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας, οδός Πανεπιστημίου και λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας από Σέκερη.

Κλειστός δρόμος στο κέντρο 6/5/2021



Ειδήσεις σήμερα

Αρχές Ιουλίου εμβόλια για όλους τους ενήλικες - 100.000 εμβολιασμοί σε ένα 24ωρο

Πατήσια: Κλείδωσε 20χρονη πελάτισσα μέσα στο ταξί του και όρμησε να τη βιάσει

Το Σάββατο ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης