Θρίλερ με 68 θανάτους σε γηροκομείο στα Χανιά: Η οικογένεια που ξεκίνησε την έρευνα - Η απάντηση του οίκου ευγηρίας

Θρίλερ με 68 θανάτους σε γηροκομείο στα Χανιά: Η οικογένεια που ξεκίνησε την έρευνα - Η απάντηση του οίκου ευγηρίας

Έρευνα για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης -Το έγγραφο που «έκαψε» τον οίκο ευγηρίας -Όλοι οι νεκροί αναφέρεται πως κατέληξαν από ανακοπή - Για διασυρμό με νοσηρό μένος και δόλιους στόχους, κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του γηροκομείου

gria
Πασίγνωστη οικογένεια των Χανίων βρίσκεται πίσω από την πρώτη καταγγελία κατά του ιδιωτικού οίκου ευγηρίας στα Χανιά, που έγινε η αφορμή ώστε να ξεκινήσουν οι έρευνες των Αρχών, αναφορικά με την αιτία θανάτου 68 τουλάχιστον τροφίμων που έφυγαν από την ζωή (από τον Ιανουάριο του 2020) λόγω καρδιακής ανακοπής.

Στην δομή διέμενε ο πατριάρχης της οικογένειας, το απρόσμενο φευγιό του οποίου φαίνεται πως δεν έπεισε κανέναν από τους οικείους του, με αποτέλεσμα οι αμφιβολίες να φουντώσουν και να αναζητηθούν ευθύνες.

Ο λόγος που έχει ξεκινήσει η σχετική προκαταρτική εξέταση αφορά την διερεύνηση τέλεσης κακουργηματικών ποινικών αδικημάτων, όπως είναι η συγκρότηση και σύνταξη σε εγκληματική οργάνωση, τις σωματικές βλάβες αδύναμων ατόμων και την ανθρωποκτονία τελεσθείσα με δόλο δια παραλείψεως κατά συρροή.

Οι πρώτες αναφορές που έγιναν κατά της δομής που βρίσκεται αρκετά κοντά στην πόλη των Χανίων φαίνεται πως κίνησαν μια σειρά από διαδικασίες, οι οποίες βρήκαν στην πορεία συμπαραστάτες και άλλα μέλη οικογενειών ηλικιωμένων που πέθαναν μέσα εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι έρευνες των Αρχών στρέφονται πλέον σε συγκεκριμένη κατεύθυνση, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι οι θάνατοι αυτοί σχετίζονται με κακομεταχείριση ηλικιωμένων στα όρια του βασανισμού, σε φαρμακευτικές αγωγές που δεν έπρεπε να δίδονται και όλα αυτά με στόχο τα περιουσιακά στοιχεία των γερόντων και κυρίως των ακινήτων τους.

Το θέμα απασχολεί τις αρχές εδώ και ένα μήνα όταν σε πρώτο στάδιο είχαν ξεκινήσει οι έρευνες για 24 περιπτώσεις θανάτων γερόντων που σημειώθηκαν στην δομή μέσα στον ίδιο χρόνο και σήμερα ανέρχονται στους 68. Σε όλες τις περιπτώσεις ως αιτία θανάτου αναγράφεται η ανακοπή καρδιάς χωρίς καμία επιπλέον πληροφορία.

Κλείσιμο
Μέρος των ερευνών αποτέλεσε και η χθεσινή εκταφή που πραγματοποιήθηκε σε χωριό της Κισσάμου μετά από εντολή του εισαγγελέα παρουσία αστυνομικών της Ασφάλειας, τεσσάρων ιατροδικαστών και πραγματογνωμόνων τόσο από την πλευρά της δομής όσο και της οικογένειας της θανούσης που έφυγε από την ζωή πριν από 11 μήνες.

Εικόνες από την εκταφή ηλικιωμένης
Untitled-1-696x464
Untitled3


Η αποκάλυψη του θέματος έγινε από το Parakritika.gr όταν έφερε στο φως το κατεπείγον email με ημερομηνία 23 Μαρτίου, της Ασφάλειας Χανίων η οποία ζητούσε από τα ληξιαρχεία όλης της Κρήτης (Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Αγίου Νικολάου) να αποστείλουν δηλωθείσες ληξιαρχικές πράξεις θανάτου ηλικιωμένων ατόμων στις οποίες αναφέρεται ως στοιχεία θανάτου και συγκεκριμένα ως τόπος-μέρος η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων το διάστημα από 1-1-2020 έως σήμερα.

Το έγγραφο με το οποίο η ασφάλεια Χανίων ζητά από τα ληξιαρχεία στοιχεία για τους θανάτους 
news

Στο email αναφέρεται πως ο λόγος που έχει ξεκινήσει η σχετική προκαταρτική εξέταση αφορά την διερεύνηση τέλεσης κακουργηματικών ποινικών αδικημάτων.

Ένα από τα πρώτα ληξιαρχεία που ανταποκρίθηκε άμεσα ήταν του δήμου Χανίων, που όπως ανέφερε στο protothema.gr ο αντιδήμαρχος Νίκος Χαζιράκης μετά από σχετικό έλεγχο απεστάλησαν στην ασφάλεια Χανίων τουλάχιστον 24 περιπτώσεις:

«Ζητήθηκαν κάποιες ληξιαρχικές πράξεις θανάτων που σημειώθηκαν, καθώς ερευνώνται κάποια αδικήματα, τα οποία, πιθανότατα, έχουν τελεστεί. Ήταν ληξιαρχικές πράξεις που συγκεντρώθηκαν, 24 τον αριθμό, και συνολικά ερευνώνται 68 θάνατοι συνολικά».

Το θέμα έχει σκάσει σαν «βόμβα» στην κλειστή κοινωνία των Χανίων κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη δομή από την πρώτη κιόλας χρονιά λειτουργίας της αποτελούσε πρότυπο κέντρο εξαιτίας των σύγχρονων εγκαταστάσεων και του υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρει. Μια ματιά στην σελίδα της δομή στο διαδίκτυο είναι αρκετή για να πειστεί κάποιος πως τηρεί πιστά τις προδιαγραφές των διεθνών προτύπων.

Για διασυρμό με νοσηρό μένος και δόλιους στόχους, κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του γηροκομείου

Απάντηση σε όλα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δίνει ο εκπρόσωπος του γηροκομείου.

«Θρίλερ με Γηροκομείο στα Χανιά»

(1) ΜΕΝΟΣ ΝΟΣΗΡΟ -ΣΚΟΠΟΙ ΠΡΟΔΗΛΟΙ

1.Ούτε ποινική δίωξη έχει ασκηθεί, Ούτε Αστυνομικό Δελτίο έχει εκδοθεί, Ούτε ευρήματα κακοποίησης διαπιστωθήκαν, στη γενομένη χθες(22-4-21) εκταφή πρώην τρόφιμου του Γηροκομείου.

2.Στις 22-3-21 μεταξύ 05-07.00 π.μ. διενεργήθηκε στις εγκαταστάσεις του Γηροκομείου από υπερεικοσαμελή ομάδα εισαγγελέα, αστυνομικών, Ιατροδικαστών, υγειονομικών, κλπ αιφνιδιαστικός έλεγχος, χωρίς να διαπιστωθεί καμιά αξιόποινη πράξη, ούτε να συλληφθεί ουδείς.

3.Το Γηροκομείο λειτουργεί νόμιμα από του έτους 2009 και τακτικότατα, όπως επιβάλλεται, υποβάλλεται στον έλεγχο του κράτους (Υγειονομικό, κλπ). Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στα Τσικαλαριά Χανίων αποτελούν κόσμημα για τον τόπο. Στην επιχείρηση αυτή χορηγήθηκε αρχικά άδεια για 16 κρεβάτια και σήμερα ισχύει άδεια του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων για 47 κρεβάτια. Απασχολούνται επί 24ωρου βάσεως περίπου 20 νοσηλευτές, δύο γιατροί, και οι δύο συνιδιοκτήτριες. Κανένα κρούσμα κοροναιού, (ιδ αντίστοιχα στην Αθήνα κλπ), καμία παράβαση της νομοθεσίας.

4.Η κοινή γνώμη με κατάπληξη άκουγε χθες για έρευνα ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης και έρευνα διάπραξης εγκληματικών παραβάσεων του μισού Ποινικού Κώδικα, δίχως να γίνεται επίκληση καμιάς απολύτως απόδειξης. Με διάτρητες, απαράδεκτες και φωτογραφικές αναρτήσεις παντού διασύρθηκε βάρβαρα η επιχείρηση με τη θεαματική ανάπτυξη της προσπάθειας δύο γυναικών του τόπου.

5.Μένει να βγάλουν τις μάσκες-γιατί γνωρίζουμε- όσοι με νοσηρό μένος και δόλιους στόχους αντιγράφουν μεθοδεύσεις άλλων, προκειμένου να «καμαρώσει» η κοινή γνώμη ποιοι διακινούν τη λάσπη με την επίδειξη της πνευματικής τους ένδειας και των ταπεινών κινήτρων τους.

Έστι δίκης οφθαλμός.

Χανιά 23-4-2021


Ειδήσεις σήμερα

Lockdown: Δεκαήμερο αυστηρών ελέγχων για να αποτραπεί το «Πάσχα στο χωριό»

Τι σημαίνει για την τσέπη μας το πάγωμα των εισφορών

Ινδονησία: Οι ΗΠΑ στέλνουν αεροσκάφος για να βοηθήσει στις έρευνες για το υποβρύχιο που αγνοείται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης