Ερέτρια: Νέα αυτοψία στο σημείο όπου σκοτώθηκαν ακαριαία οι τρεις εργαζόμενοι

Ερέτρια: Νέα αυτοψία στο σημείο όπου σκοτώθηκαν ακαριαία οι τρεις εργαζόμενοι

Ειδικά κλιμάκια συγκέντρωσαν στοιχεία, βάσει των οποίων θα συντάξουν τις εκθέσεις και τα πορίσματά τους

evoiamain
Αυτοψία στο σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις υπάλληλοι συνεργείου που συνεργάζονταν με τον ΔΕΔΔΗΕ, έγινε πριν από λίγη ώρα.

Τεχνικοί σύμβουλοι, δικηγόροι των οικογενειών και εκπρόσωποι του ΔΕΔΔΗΕ βρέθηκαν στο σημείο όπου στις αρχές του μήνα συνέβη το δυστύχημα, και πήραν στοιχεία προκειμένου να συντάξουν τις εκθέσεις τους και τα πορίσματά τους, τα οποία στη συνέχεια θα δοθούν στους τεχνικούς συμβούλους των οικογενειών των θυμάτων οι οποίοι θα συντάξουν στη συνέχεια τις δικές τους πραγματογνωμοσύνες.

Να υπενθυμίσουμε ότι το δυστύχημα έγινε την 1η Απριλίου λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι στο Γυμνό Ερέτριας, όπου τέσσερα μέλη συνεργείου του Άκτωρα, που συνεργαζόταν με τον ΔΕΔΔΗΕ χτυπήθηκαν από ρεύμα ενώ άλλαζαν κολώνα της ΔΕΗ. Οι τρεις εργαζόμενοι σκοτώθηκαν ενώ ο τέταρτος τραυματίστηκε. Επί τόπου έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και όχημα της πυροσβεστικής Χαλκίδας. Ο ένας εκ των τριών εργατών βρέθηκε νεκρός πάνω στην κολώνα.

Σημειώνεται πως από το τραγικό δυστύχημα στο χωριό Γυμνό της Ερέτριας νεκροί βρέθηκαν o 43χρονος Γιάννης Καρλατήρας, ο 55χρονος Γιώργος Τόσκας και ο 45χρονος Άλεξ Μπρούκα, ο οποίος ζούσε σε κοντινό χωριό από αυτό που συνέβη η τραγωδία. Το δυστύχημα έγινε στην πλατεία του χωριού, όπου γινόταν αντικατάσταση κεντρικής κολώνας με κατοίκους του χωριού να γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της φρίκης. Χρειάσθηκε ειδικό καλαθοφόρο όχημα για να μεταφερθεί η σορός από την κολώνα, στην οποία απανθρακώθηκε ο άτυχος εργάτης. Η τραγωδία συνέβη όταν, ηλεκτροφόρο καλώδιο κόπηκε και χτύπησε τους τρεις εργάτες με 24.000volt.

Για το δυστύχημα είχαν συλληφθεί ο εργοδηγός, ο μηχανικός έργου και η επιβλέπουσα, οι οποίοι είχαν οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Χαλκίδας και μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι. Ωστόσο τους ασκήθηκαν διώξεις για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, βαριές σωματικές βλάβες και για παραβάσεις που έχουν σχέση με την ασφάλεια των εργασιών.

Ειδήσεις σήμερα: 
Οκτώ νεκροί μετά από πυροβολισμούς σε κτίριο της FedEx στην Ιντιανάπολις

Σκληρές εικόνες: Αστυνομικός στις ΗΠΑ πυροβολεί 13χρονο που σηκώνει τα χέρια ψηλά

Εμβόλιο Pfizer: Γιατί θα χρειαστεί και τρίτη δόση

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης