Τραγωδία στην Ερέτρια: Στον εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες για τον φρικτό θάνατο των τεχνικών

Τραγωδία στην Ερέτρια: Στον εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες για τον φρικτό θάνατο των τεχνικών

Συνελήφθησαν μετά το δυστύχημα ο εργοδηγός, ο υπεύθυνος μηχανικός του έργου και η επιβλέπουσα - Για αμέλειες κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

deiepiskeui
Στον εισαγγελέα της Χαλκίδας οδηγούνται σήμερα λίγο μετά τις 10:00 το πρωί οι τρεις συλληφθέντες για το τραγικό δυστύχημα που έγινε χθες στην Εύβοια, με τρεις νεκρούς από ηλεκτροπληξία. Πρόκειται για τον εργοδηγό, τον υπεύθυνο μηχανικό του έργου, αλλά και την επιβλέπουσα στις εργασίες οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι Αρχές είχαν προχωρήσει σε προσαγωγές των τριών στελεχών που φέρονταν ως εμπλεκόμενοι, που στη συνέχεια έγιναν συλλήψεις και έτσι οδηγούνται στον εισαγγελέα. Ωστόσο, η έρευνα για να διαλευκανθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η τραγωδία με τους τρεις νεκρούς στο χωριό Γυμνό της Ερέτριας και τα αίτια που την προκάλεσαν παραμένει ακόμη σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι η τραγωδία σημειώθηκε χθες το μεσημέρι όταν 4 μέλη συνεργείου εργολάβου που συνεργάζεται με τη ΔΕΔΔΗΕ κάτω από συνθήκες που δεν έχουν φωτιστεί πλήρως χτυπήθηκαν από ηλεκτρικό ρεύμα υψηλής τάσης κατά τη διάρκεια εργασιών υπογειοποίησης του δικτύου. Τα 3 άτομα σκοτώθηκαν επί τόπου και ο 4ος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Νεκροί είναι ένας 45χρονος εναερίτης πατέρας τριών παιδιών, ένας 43χρονος και ένας 55χρονος επίσης πατέρας τριών παιδιών. Σημειώνεται ότι ο τέταρτος εργαζόμενος, που είναι τεχνικός 32 ετών, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας και σύμφωνα με τους γιατρούς έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Για αμέλειες κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Για αμέλειες κάνει λόγο στο protothema.gr ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης περιγράφοντας το πως ακριβώς συνέβη το μοιραίο εργατικό δυστύχημα που στοίχησε την ζωή σε τρεις ανθρώπους, ενώ απαντά και στο μεγάλο ερώτημα το αν υπήρχε εξαιτίας των εργασιών υπογειοποίησης των καλωδίων διακοπή στο ρεύμα της περιοχής ή όχι:

«Είναι βέβαιο ότι υπήρξαν αμέλειες στην συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό ακριβώς διερευνάται με επιτροπή που έχει φτάσει ήδη στο σημείο για να διαπιστώσει τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος. Από την πρώτη εκτίμηση και με δεδομένα κάποια απλά πράγματα που είναι στην διάθεση μας μεταξύ 8:00 και 10:18 το πρωί ήταν κομμένη η γραμμή του ρεύματος για να γίνουν οι εργασίες. Αφού τελείωσαν το ρεύμα επανήλθε αλλά είναι βέβαιο πως οι εργασίες συνεχίστηκαν χωρίς λόγο» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος Αδαμίδης.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος περιγράφει τον τρόπο που ήρθαν σε επαφή με το ηλεκτροφόρο καλώδιο οι τρεις εργάτες.

«Γύρω στις 14:00 το μεσημέρι που έγινε το κακό, οι τρεις εργάτες ήρθαν σε επαφή με ηλεκτροφόρα δίκτυα, της μέσης τάσης περίπου 20.000 volt. Προφανώς και εργαζόντουσαν υπό τάση και δεν υπήρχε κανένας λόγος να το κάνουν. Δυστυχώς η εντατικοποίηση των εργασιών και η έλλειψη τεχνογνωσίας μπορεί να επιφέρει τέτοια γεγονότα, όμως οι συγκεκριμένοι δεν είχαν έλλειψη τεχνογνωσίας. Πιθανόν να πιέστηκαν από τις προετοιμασίες των εργασιών που θα έκαναν το Σαββατοκύριακο, που θα κοβόταν ξανά το ρεύμα και μάλλον για να τελειώσουν πιο γρήγορα και να βγάλουν περισσότερη δουλειά έκαναν αυτήν την διαδικασία. Έγινε δυστυχώς το μοιραίο, ακούμπησε το καλώδιο που αυτοί τραβούσαν, στο σύρμα της πάνω μέσης τάσης το οποίο πρέπει να κόπηκε γιατί έκανε ταλάντωση και έτσι έγινε ότι έγινε. Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στις τρεις οικογένειες».
adamidis
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης

Από το φονικό χτύπημα του ρεύματος οι τρεις άνδρες, ο 45χρονος Α.Μ αλβανικής καταγωγής και πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, ο 43χρονος Γ.Κ και ο 55χρονος Γ.Τ επίσης πατέρας τριών παιδιών, πέθαναν ακαριαία χωρίς να προλάβουν να κάνουν την παραμικρή κίνηση για να σωθούν. Ο μοναδικός που μέχρι ώρας φαίνεται να έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο, καθώς νοσηλεύεται στο νοσοκομείο είναι το τέταρτο μέλος του συνεργείου και χειριστής τους γερανοφόρου, ο οποίος αν και χτυπήθηκε από το ρεύμα υψηλής τάσης, ωστόσο στάθηκε τυχερός εξαιτίας του σημείου που βρίσκονταν εκείνη την ώρα.

Το τραγικό περιστατικό έγινε κατά τις δύο το μεσημέρι, μόλις 50 μέτρα από την κεντρική πλατεία του χωριού και μπροστά στα μάτια δεκάδων κατοίκων, που παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα τα όσα είχαν συμβεί.

Στο protothema.gr μίλησε ο κάτοικος του χωριού Θανάσης Κοκκάλας, τεχνικός ηλεκτρονικός -και φωτογράφος, ο οποίος περιέγραψε την εφιαλτική σκηνή: «Εδώ στο χωριό πάνε λίγοι μήνες τώρα όπου εργολάβος πραγματοποιεί έργα για τον ΔΕΔΔΗΕ υπογειοποίηση των καλωδίων στην κεντρική πλατεία. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είχαν ανέβει να μεταφέρουν κάποια καλώδια. Δυστυχώς, όταν σηκώθηκε ο γερανός, ένα καλώδιο με 20.000 Volt ταλαντεύτηκε, ακούμπησε κι έτσι έγινε η ζημιά. Εκείνος που ήταν πάνω στην κολώνα πέθανε ακαριαία, όπως και οι άλλοι δυο που ήταν κάτω. Δυστυχώς κανένας δεν μπορούσε να βοηθήσει. Ο άνθρωπος στην κολώνα έμεινε κρεμασμένος για παραπάνω από δυο ώρες. Ο χειριστής του γερανοφόρου, αν και τον χτύπησε κι εκείνον η τάση του ρεύματος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και εύχομαι πραγματικά να την γλιτώσει και να ζήσει» είπε ο κ. Κοκκάλας.

Σύμφωνα με την περιγραφή του, ο 45χρονος βρήκε φρικτό θάνατο: «Όλα έγιναν 50 μέτρα από την κεντρική πλατεία του χωριού. Ο κόσμος τρελάθηκε από το θέαμα, άρχισε να φωνάζει. Δυστυχώς «έφυγαν» τρεις άνθρωποι από ένα λάθος. Ο ένας ήταν 45 ετών Αλβανικής καταγωγής και ήταν εκείνος, που τον χτύπησε το ρεύμα πάνω στην κολώνα και οι άλλοι δυο, νεότεροι ήταν Έλληνες. Ο 45χρονος είχε φρικτό θάνατο, γιατί ενώ τον χτύπησε το ρεύμα πήραν φωτιά τα ρούχα του, κάηκε στο κεφάλι».


Ειδήσεις σήμερα: 

Άμεσα οι επιδοτήσεις 330 εκατ. ευρώ στην εστίαση: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι

Γερμανία: Με Pfizer ή Moderna η δεύτερη δόση για τους κάτω των 60 που εμβολιάστηκαν με AstraZeneca

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης