LIVE

Κορωνοϊός

Τραγωδία στην Ερέτρια: Τρεις συλλήψεις για τον φρικτό θάνατο των άτυχων τεχνικών

eretria33

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίσσονται στα σπίτια των τριών αδικοχαμένων εργατών που χτυπήθηκαν από τα 20.000 volt - Οι δύο άτυχοι τεχνικοί είχαν  από τρία παιδιά - Ξεπέρασε τον κίνδυνο ο οδηγός του γερανοφόρου οχήματος - Οι αρχές αναζητούν επίσημα στοιχεία εάν είχε ζητηθεί αρμοδίως ή όχι  να γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος

Την ώρα που οι έρευνες για τα πραγματικά αίτια της τραγωδίας στο χωριό Γυμνό της Εύβοιας βρίσκονται σε εξέλιξη, με τους αστυνομικούς να έχουν ήδη συλλάβει τρία άτομα μεταξύ των οποίων τον εργοδηγό και τον μηχανικό του έργου, σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίσσονται στα σπίτια των τριών αδικοχαμένων εργατών που βρήκαν κατά την διάρκεια εργασιών για λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ φρικτό θάνατο μετά το χτύπημα από ρεύμα υψηλής τάσης 20.000 volt.

Ένα από τα ερωτήματα που πρέπει άμεσα να απαντηθεί και που οι αρχές αναζητούν επίσημα στοιχεία γι αυτό, είναι το κατά πόσο είχε ζητηθεί αρμοδίως ή όχι να γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή, ώστε το εργολαβικό συνεργείο που είχε αναλάβει την διεκπεραίωση του έργου να προχωρήσει ελεύθερα στις εργασίες.

Από την άλλη ένα επίσης ερώτημα που προκύπτει είναι και το κατά πόσο ήταν έμπειροι οι τρεις αδικοχαμένοι άνδρες σε τόσο εξειδικευμένες και ιδιαίτερα επικίνδυνες και απαιτητικές εργασίες, όπως ήταν αυτή της υπογειοποίησης των καλωδίων.

Από το φονικό χτύπημα του ρεύματος οι τρεις άνδρες, ο 45χρονος Α.Μ αλβανικής καταγωγής και πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, ο 43χρονος Γ.Κ και ο 55χρονος Γ.Τ επίσης πατέρας τριών παιδιών, πέθαναν ακαριαία χωρίς να προλάβουν να κάνουν την παραμικρή κίνηση για να σωθούν. Ο μοναδικός που μέχρι ώρας φαίνεται να έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο, καθώς νοσηλεύεται στο νοσοκομείο είναι το τέταρτο μέλος του συνεργείου και χειριστής τους γερανοφόρου, ο οποίος αν και χτυπήθηκε από το ρεύμα υψηλής τάσης, ωστόσο στάθηκε τυχερός εξαιτίας του σημείου που βρίσκονταν εκείνη την ώρα.

Το τραγικό περιστατικό έγινε κατά τις δύο το μεσημέρι, μόλις 50 μέτρα από την κεντρική πλατεία του χωριού και μπροστά στα μάτια δεκάδων κατοίκων, που παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα τα όσα είχαν συμβεί.

Στο protothema.gr μίλησε ο κάτοικος του χωριού Θανάσης Κοκκάλας, τεχνικός ηλεκτρονικός -και φωτογράφος, ο οποίος περιέγραψε την εφιαλτική σκηνή :

«Εδώ στο χωριό πάνε λίγοι μήνες τώρα όπου εργολάβος πραγματοποιεί έργα για τον ΔΕΔΔΗΕ υπογειοποίηση των καλωδίων στην κεντρική πλατεία. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είχαν ανέβει να μεταφέρουν κάποια καλώδια. Δυστυχώς, όταν σηκώθηκε ο γερανός, ένα καλώδιο με 20.000 Volt ταλαντεύτηκε, ακούμπησε κι έτσι έγινε η ζημιά. Εκείνος που ήταν πάνω στην κολώνα πέθανε ακαριαία, όπως και οι άλλοι δυο που ήταν κάτω. Δυστυχώς κανένας δεν μπορούσε να βοηθήσει. Ο άνθρωπος στην κολώνα έμεινε κρεμασμένος για παραπάνω από δυο ώρες. Ο χειριστής του γερανοφόρου, αν και τον χτύπησε κι εκείνον η τάση του ρεύματος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και εύχομαι πραγματικά να την γλιτώσει και να ζήσει» είπε ο κ. Κοκκάλας.

Σύμφωνα με την περιγραφή του, ο 45χρονος βρήκε φρικτό θάνατο: «Όλα έγιναν 50 μέτρα από την κεντρική πλατεία του χωριού. Ο κόσμος τρελάθηκε από το θέαμα, άρχισε να φωνάζει. Δυστυχώς «έφυγαν» τρεις άνθρωποι από ένα λάθος. Ο ένας ήταν 45 ετών Αλβανικής καταγωγής και ήταν εκείνος, που τον χτύπησε το ρεύμα πάνω στην κολώνα και οι άλλοι δυο, νεότεροι ήταν Έλληνες. Ο 45χρονος είχε φρικτό θάνατο, γιατί ενώ τον χτύπησε το ρεύμα πήραν φωτιά τα ρούχα του, κάηκε στο κεφάλι».

Η ανακοίνωση του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ

«Η Διοίκηση και οι άνθρωποι του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και της εταιρείας ΑΚΤΩΡ εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το τραγικό δυστύχημα στο Γυμνό Ερέτριας, που είχε ως αποτέλεσμα το χαμό τριών συναδέλφων μας, και τον τραυματισμό ενός ακόμα. Από την πρώτη στιγμή εκπρόσωποι της εταιρείας έσπευσαν στην περιοχή προκειμένου να ενημερωθούν για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος, και βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.

Η εταιρεία εκφράζει τη δέσμευσή της να σταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων και του τραυματία συναδέλφου μας, στον οποίο ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».

Το χρονικό της τραγωδίας 

Πένθος στο χωριό Γυμνό της Εύβοιας, μετά την τραγωδία που σημειώθηκε γύρω στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν μπροστά στα έκπληκτα μάτια των κατοίκων έχασαν την ζωή τους με τον πιο φρικτό τρόπο, τρεις εργαζόμενοι εξειδικευμένου συνεργείου, που είχε αναλάβει την διεκπεραίωση των έργων, την οποία εκτελούσε εδώ και λίγους μήνες στην περιοχή ο ΔΕΔΔΗΕ.

Όπως αναφέρει συγκλονισμένος στο protothema.gr ο κάτοικος του χωριού Θανάσης Κοκκάλας, τεχνικός ηλεκτρονικός -και φωτογράφος, όλοι είναι συγκλονισμένοι από την τραγωδία και κυρίως από το θέαμα με τον 45χρονο Α.Μ., αλβανικής καταγωγής και πατέρα τριών παιδίων, σύμφωνα με πληροφορίες, να κρέμεται για παραπάνω από δυο ώρες νεκρός στην κολώνα, όπου βρίσκονταν τα καλώδια υψηλής τάσης.

eretria_1


«Εδώ στο χωριό πάνε λίγοι μήνες τώρα όπου εργολάβος πραγματοποιεί έργα για τον ΔΕΔΔΗΕ υπογειοποίηση των καλωδίων στην κεντρική πλατεία. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είχαν ανέβει να μεταφέρουν κάποια καλώδια. Δυστυχώς, όταν σηκώθηκε ο γερανός, ένα καλώδιο με 20.000 Volt ταλαντεύτηκε, ακούμπησε κι έτσι έγινε η ζημιά. Εκείνος που ήταν πάνω στην κολώνα πέθανε ακαριαία, όπως και οι άλλοι δυο που ήταν κάτω. Δυστυχώς κανένας δεν μπορούσε να βοηθήσει. Ο άνθρωπος στην κολωνα έμεινε κρεμασμένος για παραπάνω από δυο ώρες. Ο χειριστής του γερανοφόρου, αν και τον χτύπησε κι εκείνον η τάση του ρεύματος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και εύχομαι πραγματικά να την γλιτώσει και να ζήσει» είπε ο κ. Κοκκάλας.

Untitled-3


Σύμφωνα με την περιγραφή του, ο 45χρονος βρήκε φρικτό θάνατο: «Όλα έγιναν 50 μέτρα από την κεντρική πλατεία του χωριού. Ο κόσμος τρελάθηκε από το θέαμα, άρχισε να φωνάζει. Δυστυχώς «έφυγαν» τρεις άνθρωποι από ένα λάθος. Ο ένας ήταν 45 ετών Αλβανικής καταγωγής και ήταν εκείνος, που τον χτύπησε το ρεύμα πάνω στην κολωνα και οι άλλοι δυο, νεότεροι ήταν Έλληνες. Ο 45χρονος είχε φρικτό θάνατο, γιατί ενώ τον χτύπησε το ρεύμα πήραν φωτιά τα ρούχα του, κάηκε στο κεφάλι».

eretria_2


Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν, η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές υπαλλήλων της εταιρείας που είχε αναλάβει το έργο υπογειοποίησης. Αργότερα, οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Συγκεκριμένα, η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγή του εργοδηγού και του μηχανικού του έργου καθώς και τις επιβλέπουσας από την πλευρά της υπηρεσίας. Παράλληλα αναζητούν στοιχεία για να διερευνηθεί αν είχε ζητηθεί αρμοδίως να γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή για να προχωρήσουν οι εργασίες. 

Αναφορικά με τους άλλους δυο νεκρούς, πρόκειται για τον 43χρονο Γ.Κ. και τον 55χρονο πατέρα τριών παιδιών Γ.Τ., αμφότεροι ελληνικής καταγωγής

Νωρίτερα στο protothema.gr είχε μιλήσει για την τραγωδία και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης. «Η πρώτη εικόνα που ξέρουμε είναι πως έγινε κάποιο ατύχημα, κόπηκε κάποιο σύρμα και με την ταλάντωση του έτσι όπως κόπηκε και πήγε και ακούμπησε στην μέση τάση, αφού ηλεκτρίστηκε αυτό με την σειρά του τρεις εργαζόμενοι στην κολώνα τους χτύπησε το ρεύμα περισσότερο από 20.000volt επιφέροντας τους ακαιραίο θάνατο, δεν έχουμε ακόμα την εικόνα γιατί τώρα πηγαίνουν στο σημείο για αυτοψία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα 

Πραξικόπημα στη Μιανμάρ: Ο ΟΗΕ φοβάται «εμφύλιο πόλεμο», η Κίνα αποκλείει τις κυρώσεις

Επέμβαση της αστυνομίας σε κορωνοπάρτι στη Μητροπόλεως


Survivor: Η υποπλοίαρχος Μαριανθή Κάσδαγλη στο τιμόνι της βάρκας της επιστροφής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης