Λέσβος: Έταξε αναδρομικά σε ηλικιωμένη και της «ξάφρισε» τις οικονομίες

Λέσβος: Έταξε αναδρομικά σε ηλικιωμένη και της «ξάφρισε» τις οικονομίες

Της τηλεφώνησε παριστάνοντας τον τραπεζικό υπάλληλο - Δήθεν... οικονομικός σύμβουλος εξαπάτησε εστιάτορα στην Ανδραβίδα

ff0f72f583539cc0263f767d1a79de7d_L
Με το πρόσχημα της επιστροφής μεγάλου χρηματικού ποσού, δήθεν από αναδρομικά προηγούμενων ετών από την σύνταξή της, επικοινώνησε τηλεφωνικά με μια 76χρονη στη Λέσβο ένας νεαρός παριστάνοντας τον τραπεζικό υπάλληλο την περασμένη Τετάρτη.

Η ηλικιωμένη δελεάστηκε από το ενδεχόμενο να πάρει χρήματα που δεν περίμενε και δεν φαντάστηκε ότι είχε να κάνει με απατεώνα. Έτσι, πείστηκε να καταθέσει 5.200 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό που της έδωσε, δήθεν για… προκαταβολή φόρου! Η απάτη αποκαλύφθηκε γρήγορα και από την έρευνα της Ασφαλείας Μυτιλήνης διαπιστώθηκε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός ανήκε σε έναν 25χρονο Έλληνα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Μυτιλήνης.

Εξαπάτησαν εστιάτορα στη Ανδραβίδα

Ως… οικονομικός σύμβουλος συστήθηκε στον ιδιοκτήτη ενός εστιατορίου στην Ανδραβίδα ένας άγνωστος που επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και ισχυρίστηκε ότι θα έδινε γεύμα για 20 άτομα στο κατάστημά του. Όμως, του ζήτησε να του στείλει 250 ευρώ με ταχυδρομική επιταγή για να αγοράσει… «ειδικά κρασιά» λέγοντας ότι θα τον εξοφλούσε όταν θα πλήρωνε τον λογαριασμό!

Ο εστιάτορας πείστηκε και κατέθεσε τα χρήματα στις 18 Σεπτεμβρίου του 2020, αλλά σύντομα αποκαλύφθηκε ότι ο συνομιλητής του ήταν απατεώνας. Έξι μήνες μετά, οι αστυνομικοί του τμήματος Ανδραβίδας – Κυλλήνης δεν κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον δράστη και σχημάτισαν δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Έφοδος στην Αθήνα σε νυχτερινό κέντρο με ζωντανή μουσική και θαμώνες

ΕΕ για πιστοποιητικό εμβολιασμού: Δεν θα ισχύει για όσους έκαναν το κινεζικό ή το ρωσικό εμβόλιο

ΗΠΑ: Αποζημίωση 27 εκατ. δολαρίων στην οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης