Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια - Ανοίγουν σταδιακά οι δρόμοι

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια - Ανοίγουν σταδιακά οι δρόμοι

Φοιτητικοί σύλλογοι και παρατάξεις συμμετείχαν στο συλλαλητήριο - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

porea3
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν  το μεσημέρι στα Προπύλαια φοιτητικοί σύλλογοι και παρατάξεις καθώς και οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου με κλειστά Πανεπιστήμια στο πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας.  Κλειστή έμεινε για λίγη ώρα η κυκλοφορία στη Β. Σοφίας από το ύψος της Σέκερη, στην Πανεπιστημίου και τη Σταδίου, ωστόσο οι δρόμοι ανοίγουν σταδιακά.

Περίπου στις 2.30 το μεσημέρι η κεφαλή της πορείας έφτασε στη Βουλή.


Πανεκπαιδευτικό σε εξέλιξη - Φωνάζουν συνθήματα έξω από τη Βουλή



Βίντεο πανεκπαιδευτικό


Κλείσιμο
Ενδεικτικά, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ) αναφέρει ότι «μπροστά στη συμπλήρωση ενός χρόνου κλειστών πανεπιστημίων οι φοιτητές σε όλη τη χώρα ζητούν άνοιγμα των σχολών με όλα τα μέτρα προστασίας. Δίνουν απάντηση στην καταστολή και τρομοκρατία της κυβέρνησης σε βάρος του λαού και της νεολαίας».

Από την πλευρά της, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) στην ανακοίνωσή της κατηγορεί μεταξύ άλλων την κυβέρνηση ότι «συνεχίζει την ανεύθυνη και επικίνδυνη διαχείριση με την απουσία λήψης οποιουδήποτε μέτρου για την προστασία της υγείας και της ζωής εκπαιδευτικών και μαθητών», ότι «έδειξε το αντιεκπαιδευτικό πρόσωπό της και με την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του νηπιαγωγείου και των νηπιαγωγών» και ότι «επιχειρεί να εφαρμόσει την αξιολόγηση σχολικής μονάδας του νόμου 4692/2020, που ψήφισε πέρυσι και ο κλάδος έχει απορρίψει».

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο 10/3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης