Εξάρθρωσαν σπείρες λαθρεμπόρων με περισσότερα από 12.000 πακέτα τσιγάρων στη βόρεια Ελλάδα

Εξάρθρωσαν σπείρες λαθρεμπόρων με περισσότερα από 12.000 πακέτα τσιγάρων στη βόρεια Ελλάδα

Κατέσχεσαν συνολικά 12.127 λαθραία πακέτα τσιγάρων και 55,2 κιλά λαθραίου καπνού - Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα λαθρέμποροι σε Χίο και Διδυμότειχο

PicsArt_03-07-10_23_11
Διπλό χτύπημα στο λαθρεμπόριο προϊόντων καπνού κατάφεραν οι αστυνομικές υπηρεσίες του Κιλκίς, οι οποίοι συνέλαβαν σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις τρεις άνδρες και μια γυναίκα και κατέσχεσαν συνολικά 12.127 λαθραία πακέτα τσιγάρων και 55,2 κιλά λαθραίου καπνού!

Την πρώτη επιτυχία κατέγραψαν οι αστυνομικοί του τμήματος Παιονίας, οι οποίοι συνέλαβαν δύο άνδρες και μία γυναίκα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. Αρχικά, κατέσχεσαν στο σπίτι της γυναίκας 5.178 πακέτα τσιγάρων, 924 συσκευασίες με καπνό βάρους 46 κιλών και 200 γραμμαρίων και εννέα κιλά καπνού για ναργιλέ, ενώ στη συνέχεια εντόπισαν σε δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι άνδρες 3.000 πακέτα τσιγάρων, τα οποία είχαν προμηθευτεί νωρίτερα από την γυναίκα για να τα διακινήσουν. Τα οχήματα κατασχέθηκαν μαζί με 7.390 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή της γυναίκας και όλοι παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κατηγορούμενοι για λαθρεμπόριο.

Στην δεύτερη περίπτωση, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κιλκίς εντόπισαν ένα όχημα να κινείται ύποπτα σε αγροτική περιοχή του Κιλκίς κοντά στη συνοριογραμμή, το ακινητοποίησαν και βρήκαν στο εσωτερικό του 3.949 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης. Το όχημα κατασχέθηκε μαζί με το παράνομο φορτίο και ο οδηγός που είχε εισάγει παράνομα συνελήφθη. Σε βάρος του σχηματίστηκες δικογραφία για λαθρεμπόριο και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.

Συλλήψεις λαθρεμπόρων σε Χίο και Διδυμότειχο

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού προχώρησαν την Παρασκευή οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στην Χίο, καθώς του έκαναν έλεγχο και βρήκαν στην κατοχή του 300 συσκευασίες καπνού χωρίς τις ειδικές ταινίες του φόρου κατανάλωσης. Ο καπνός κατασχέθηκε και σε βάρος του αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου.

Μετά από έρευνα στην κατοικία του στο Διδυμότειχο, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας ένας Έλληνας, καθώς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 105 πακέτα τσιγάρα, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι ανάλογοι φόροι και δασμοί στο δημόσιο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Γιατί... έπιασε τώρα ο «πόνος» τη Μέρκελ για τα ελληνοτουρκικά - Τι φοβάται η καγκελάριος

Νέες ελπίδες: Ενθαρρυντικές οι δοκιμές της Merck για φάρμακο κατά της Covid-19 που θα χορηγείται από το στόμα

Αντρέας Φυλακτού: Η σεξουαλική παρενόχληση από καταξιωμένο Έλληνα θεατρικό σκηνοθέτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης