LIVE

Κορωνοϊός

Δημήτρης Λιγνάδης: Από το κελί του στη ΓΑΔΑ προετοιμάζει την απολογία του - Σοκάρουν τα στοιχεία εναντίον του

liug

Στην εισαγγελία σήμερα ο Μπιμπίλας – Ποια είναι τα επόμενα βήματα των ερευνών – Στο «μικροσκόπιο»  γνωστός ηθοποιός - Η κατάθεση της 40χρονης γυναίκας, την οποία απειλούσε ο Λιγνάδης

Καταιγιστικές και πολυεπίπεδες είναι πλέον οι εξελίξεις στο θέμα των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση στο χώρο του θεάτρου και της ηθοποιίας, λίγες μόνο ώρες μετά σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή. Σήμερα, στην εισαγγελία Πρωτοδικών προσέρχεται για να καταθέσει ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) Σπύρος Μπιμπίλας, ενώ την ίδια ώρα η έρευνα εστιάζει και σε ένα ακόμη γνωστό πρόσωπο από τον καλλιτεχνικό χώρο και τον ρόλο που μπορεί να έχει διαδραματίσει σε άλλες καταγγελλόμενες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Ειδικότερα, ο κ. Μπιμπίλας έχει κληθεί από την εισαγγελία Πρωτοδικών να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη καθώς και να προσκομίσει στους εισαγγελείς που διεξάγουν την σχετική έρευνα τους φακέλους με τις καταγγελίες που έχουν κατατεθεί στο ΣΕΗ από μέλη του και αφορούν σε σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση κάθε μορφής.

Διαβάστε εδώ - Δημήτρης Λιγνάδης: Μόνος του σε κελί της ΓΑΔΑ

Οι φάκελοι αυτοί αφού κατατεθούν από τον πρόεδρο του ΣΕΗ θα ερευνηθούν εξονυχιστικά ένας προς ένας από τους εισαγγελείς με στόχο να αποδοθούν ποινικές ευθύνες όπου τα στοιχεία το επιτρέπουν. Θα ξεκινήσει δηλαδή μια εις βάρος έρευνα από τη Δικαιοσύνη για κάθε μια από αυτές τις καταγγελίες με την κλήτευση των θυμάτων, των προσώπων που καταγγέλλονται αλλά και μαρτύρων. Είναι ξεκάθαρο ότι η έρευνα αυτή της εισαγγελίας θα πάρει χρόνο, πλην όμως να καταλαμβάνει ένα ευρύ πεδίο, ήτοι τη διερεύνηση όλων των επίσημων μέχρι σήμερα καταγγελιών.

Τη ίδια ώρα στο στόχαστρο της εισαγγελίας έχει μπει σύμφωνα με πληροφορίες και ένα ακόμη πρόσωπο από το χώρο της ηθοποιίας το οποίο έχει καταγγελθεί από τον 38χρονο Δημήτρη Άνθη ως βιαστής του. Πρόκειται όπως είχε γράψει το protothema.gr για ηθοποιό κοντά στα 40, απόφοιτο της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου, με συμμετοχές σε μεγάλες θεατρικές παραγωγές σκηνοθετών πρώτης γραμμής, στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αλλά και σταθερή παρουσία σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές της τελευταίας πενταετίας μέσα από τις οποίες έγινε ευρύτερα γνωστός. Ο άνδρας αυτός φέρεται να συνδέεται στενά, σε επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο με τον Δημήτρη Λιγνάδη. Μάλιστα, στο πρόσωπο αυτό είχε αναφερθεί και ο Νίκος Σ. κατά τη διάρκεια της συγκλονιστικής συνέντευξής του στην ιστοσελιδα «2020mag.gr» κατά τη διάρκεια της οποίας αποκάλυψε τη δίκη του βάναυση σεξουαλική κακοποίηση από τον κατηγορούμενο σήμερα σκηνοθέτη.Λιγνάδης στον ανακριτή τώρα ευρλπιδων

Λιγναδης τέλος από ευελπίδων

Δικηγόρος Λιγνάδη / Γεωργουλέας : πήρε προθεσμία για την Τετάρτη στις12.00/ είναι σε πλήρη άρνησηΌπως είχε αναφέρει στη συνέντευξη του ο Νίκος Σ., ο άνδρας αυτός βρίσκονταν μέσα στο διαμέρισμα του κατηγορούμενου σκηνοθέτη και έδειχνε «σαν να εκτελούσε εντολές του» ικανοποιώντας τις αρρωστημένες ορέξεις του, ήταν δηλαδή και εκείνος θύμα του σκηνοθέτη. Μόνο που ο 38χρονος Δ. Άνθης αναγνώρισε στο πρόσωπο του άνδρα αυτού τον δικό του θύτη. Σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει ο κ. Άνθης, ο άνθρωπος αυτός που βρίσκονταν μαζί με το Νίκο Σ. στο διαμέρισμα του Δημήτρη Λιγνάδη τον κακοποίησε σεξουαλικά και γλύτωσε από εκείνον μόνον όταν χτύπησε το τηλέφωνο του και ο ίδιος βρήκε μια ευκαιρία να ξεφύγει.

Για τον ηθοποιό αυτό λοιπόν ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, διεξάγεται προανάκριση και η εισαγγελία αφού εξετάσει τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν θα αποφασίσει για το εάν θα προχωρήσει σε άσκηση διώξεων ή όχι. Πέραν όμως αυτής της περίπτωσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως υπό έρευνα βρίσκεται πλέον και ένας ακόμη πολύ γνωστός ηθοποιός ο οποίος έχει καταγγελθεί από γυναίκα συνάδελφό του για σεξουαλική κακοποίηση. Η ίδια γυναίκα φέρεται να έχει καταγγείλει πολύ σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η δικογραφία – φωτιά για Λιγνάδη

Και ενώ η εισαγγελία αναμένεται να ανοίξει και τους φακέλους και των άλλων καταγγελιών που έχουν κατατεθεί στο ΣΕΗ αφού τους παραλάβει από τον κ. Μπιμπίλα, η δικογραφία για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη έχει διαβιβαστεί στην ανακρίτρια και το περιεχόμενό της πραγματικά σοκάρει. Ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης έχει περάσει πλέον το δεύτερο βράδυ στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και προετοιμάζει την απολογία του μαζί με το συνήγορο του ώστε να αντικρούσει το βαρύ και αποκρουστικό αδίκημα του βιασμού κατά συρροή. Η σε βάρος του δικογραφία περιλαμβάνει στοιχεία – φωτιά και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι οι δικαστικές αρχές στο ένταλμα που εξέδωσαν για τη σύλληψή του επικαλούνται ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες ο κατηγορούμενος σχεδίαζε να διαπράξει και άλλα εγκλήματα, πέραν αυτών για τα οποία έχει καταμηνυθεί.

5248970
5249251


Κυριολεκτικά το ένταλμα είναι «καταπέλτης» για τον Δημήτρη Λιγνάδη καθώς σε αυτό αναφέρεται πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής για βιασμό κατά συρροή και μάλιστα με τα θύματα να βρίσκονται σε ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία. Επίσης, στο ένταλμα γίνεται λόγος για συστηματική προσέγγιση των θυμάτων από τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη με καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης και με εκμετάλλευση της επαγγελματικής ιδιότητας του. Ακόμη, αναφέρεται ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου οδηγούσε τα θύματά του σε κατάσταση αναισθησίας ή ανικανότητας, ότι εμφάνιζε εμμονή και εγκληματική ροπή για πολλά έτη και ότι επέλεγε για να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του κυρίως αλλοδαπούς και ανηλίκους.

Στη δικογραφία εκτός των δυο μηνύσεων για σεξουαλική κακοποίηση υπάρχουν και σημαντικές καταθέσεις μαρτύρων σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται μαρτυρία 40χρονης γυναίκας η οποία γνώριζε πρόσωπα και καταστάσεις για τον τρόπο ζωής του σκηνοθέτη. Η μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε στην εισαγγελία ότι έβλεπε νεαρά αγόρια και κορίτσια να πηγαινοέρχονται στο σπίτι του. «Το 2016 του είπα: «Θα πάω στην Αστυνομία και θα σε δώσω». Μου απάντησε: «Αν τολμήσεις να μιλήσεις, θα πάρω το όπλο και θα σου τινάξω τα μυαλά στον αέρα»», φέρεται να αναφέρει χαρακτηριστικά στην κατάθεσή της η εν λόγω μάρτυρας.

Επίσης στη δικογραφία περιλαμβάνεται και μια ακόμη σημαντική κατάθεση από άνδρα που φέρεται ως θύμα του σκηνοθέτη και ο οποίος έχει υποδειχθεί από τον Β.K, ενός εκ των μηνυτών του σκηνοθέτη. Αν και τα καταγγελλόμενα στην μήνυση αυτή αδικήματα είχαν παραγραφεί, ο μηνυτής φέρεται να υπέδειξε ένα ακόμη θύμα του σκηνοθέτη, το οποίο και κατέθεσε στην εισαγγελία. Η μαρτυρία του συγκεκριμένου προσώπου υπήρξε καθόρισε σε μεγάλο βαθμό τις κινήσεις της Δικαιοσύνης, ήτοι την έκδοση του εντάλματος και τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη το περασμένο Σάββατο.

Ειδήσεις σήμερα:

Σεξουαλική κακοποίηση: Σφίγγει ο νομοθετικός κλοιός για τους δράστες και ιδιαίτερα σε βάρος ανηλίκων

Κατάθεση-φωτιά για Λιγνάδη: «Μου είπε: Αν τολμήσεις να μιλήσεις, θα πάρω το όπλο και θα σου τινάξω τα μυαλά στον αέρα»

Κορωνοϊός: Διασωληνωμένο νοσηλεύεται στο «Αγλαΐα Κυριακού» βρέφος 20 ημερών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (43)

ΟΙ ΜΕΝ Κ ΟΙ ΔΕ

ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΝ Η ΤΟΥΣ ΔΕ ,Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΝ Η ΤΟΥΣ ΔΕ Α ΡΕ ΕΛΛΑΔΑ,ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΕΤΣΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΙΔΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ,ΨΗΦΙΣΑΜΕ Ν.Δ ΜΑΣ ΒΓΗΚΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Νίκος Γ.

Ο κατηγορούμενος σαφώς είναι ανώμαλος και του αξίζει σκληρή τιμωρία, τώρα μιας και στην Ελλάδα ζούμε και όλοι λίγο ως πολύ έχουμε δει και ακούσει τραγελαφικές καταστάσεις στο χώρο της δικαιοσύνης, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα σημασία έχει ότι τον έχει δικάσει ήδη η κοινωνία και σαν άτομο είναι τελειωμένος. Αυτό που με προβληματίζει είναι πως οτιδήποτε συμβαίνει, κάποιοι βρίσκουν τον τρόπο να το πολιτικοποιούν και δεν βλέπω το λόγο. Το γεγονός ότι ο καθένας μπορεί να ανήκει πολιτικά οπουδήποτε, δε σημαίνει ότι έδρασε παρέα με το κόμμα του, αλλά ατομικά ως ο Φ, Χ, Ψ κοκ. Δυστυχώς η σαπίλα υπήρχε από ανέκαθεν και θα υπάρχει σε κάθε χώρο και δεν έχει να κάνει ούτε με κόμματα, ούτε με θρησκείες, ούτε με ομάδες, αλλά κυρίως με την ιδιοσυγκρασία του καθενός. Αυτό που μένει σε εμάς σαν σύνολο και ως μέλη της κοινωνίας, είναι να μιλάμε εφόσον γνωρίζουμε τέτοια γεγονότα και παράλληλα να τα καταδικάζουμε από όπου κι αν προέρχονται και όχι να κάνουμε επιλεκτικά τα στραβά μάτια όπως κάνουν αρκετοί εκεί έξω. Αύριο, μεθαύριο μπορεί να είναι ένας συγγενείς μας, ένας φίλος μας, ένας από τους γονείς μας ή ακόμα και κάποιος από εμάς, γι' αυτό πρέπει ο καθένας μας να επιλέξει πλευρά και ταυτόχρονα να μάθει τον ίδιο του τον εαυτό και να φερθεί αναλόγως.

Τι κατάσχεσε η αστυνομία απο

το σπίτι του Λιγνάδη; Τίποτα; Απίστευτη ολιγωρια!

456

Πρέπει να εκθειαστεί η γενικότερη παρουσία του Μπιμπίλα. Κρατά σοβαρή στάση και δεν πέρνει θέση αλλά ούτε και κρύβεται. Ούτε κατηγορεί αορίστως για εντυπωσιασμό αλλά, ούτε συγκαλύπτει.

Πλάτωνος Πολιτεία

Είναι εντυπωσιακό ότι η μαγική λέξη ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ έχει φύγει από το προσκήνιο και ελάχιστοι τη λένε. Και επικεντρώνονται στη λέξη "βιασμός". Δηλαδή, αν ο ενήλικος κάνει σεξ με 14χρονο και 15χρονο αγόρι δεν τρέχει τίποτα. Με άλλα λόγια, το λόμπυ των ΛΟΑΤΚΙ για το οποίο το grooming (αποπλάνηση ανηλίκων) είναι (στα όχι και τόσο κρυφά...) ψωμοτύρι, έχει επιβάλει την ιδεολογία του παντού. Τα θερμά μου συλλυπητήρια και προφανώς όσοι το δέχονται δεν είναι γονείς. Είμαστε σκλάβοι μιας αριστερόστροφης πολιτικής ορθότητας, που έχει επιβληθεί από ανθρώπους ιδεοληπτικούς ή διεστραμμένους ή και τα δύο...

giorgos.s

ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΥΤΕΣ, ΓΟΥΣΤΑΡΙΖΑΝ ΝΑ ΑΚΟΥΝ Η ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ . ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΑΥΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗ , ΤΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.

Πόση υποκρισία κρύβεται σ' αυτή την πονηρή νεοταξική εκστρατεία

Θα'θελα να ξέρω, τόσοι πολλοί ομοφυλόφυλοι που κοντεύουν πλέον να μας 'πνίξουν', λέτε να προήλθαν από μια πράξη οικειοθελούς και συνειδητής συναίνεσης σε ερωτικό κάλεσμα; Και σε τί ηλικία μπορεί να συνέβη, αφού στην Ελλάδα οι γονείς είναι Κέρβεροι σε τέτοια ζητήματα για όσα χρόνια έχουν τον πλήρη έλεγχο των επιλογών των παιδιών τους. Σεξ χωρίς πάθος - ακόμα και μια διάσταση 'βίας' - δεν υφίσταται, και ειδικά όταν κάποιος είναι νέος και είναι στην φύση του να πάει κόντρα ή να πειραματιστεί με τα όρια. Επομένως, σε όλα αυτά χρειάζεται μαζί με την τυφλή αντίδραση, και η σατανική πρόκληση ή και η εξαπάτηση, στον μηχανισμό αυτό που σε οδηγεί τελικά στην διαμόρφωση ή την διαστροφή του σεξουαλικού προσανατολισμού, όπως κατ΄αντιστοιχία, ένα παιδί που βρίσκεται ευάλωτο στις εθιστικές ουσίες, έχοντας προηγουμένως εμπεδώσει ασυνείδητα την πιεστική προπαγάνδα του τί θεωρείται πλέον αποδεκτό και τί όχι, ανεξαρτήτως των κινδύνων που ελλοχεύουν. Όχι, τα πράγματα δεν καταλήγουν ιδανικά σε ιδανικές ερωτικές σχέσεις, όπως θέλουν οψίμως να σας πείσουν. Αυτοί δεν θέλουν ούτε τον έρωτα, ούτε την οικογένεια, ούτε τίποτα. Θέλουν τη σύγχυση και τη διαστροφή που δικαιολογούν την εξουσία τους να παρεμβαίνουν στη φύση μας, σε όλα και για όλα, θέλουν να εξιχνιάσουν ως την άβυσσο της ψυχής μας ώστε να είναι καθόλα βέβαιοι!

Andreas

DEN FTAIH H KYBERNHSH H H YPOYRGOS GIA AYTA POY EGINAN PRIN 20 H 30 XRONIA, MONO POY H ELLADA GEMISE ME PSEFTOPRODEYTIKOYS POY DEN TOYS ENDIAFERH GIA TON ANTROPO ALLA POS NA IKANOPOIHSOYN TON EAYTON TOYS. MPRABO STH DIKAIOSYNH POY KSYPNISE KAI KANH KATI.

Κώστας

Αντιγράφω:20/4/2015 ο Σύριζα παύει τον Διευθυντή του Εθνικού και διορίζει τον Λιβαθηνό με απευθείας ανάθεση.12/5/2016 ανανεώνει την θητεία του για αλλα 3 χρόνια με απευθείας αναθεση.Το 2021 κατηγορεί τη ΝΔ γιατί διόρισε διευθυντή με απευθείας ανάθεση. Με ποιά λέξη να κριθεί ο Σύριζα? Αυταπάτη? Απάτη? Βλακεία? Νομίζω αυτές και αλλες τόσες στην καλύτερη περίπτωση!

Ελληνας εξωτερικού

Λείπω από παιδάκι (35 χρόνια)και δεν είχα ακουστά καν αυτόν τον τύπο. Έχω λοιπόν μερικά ερωτήματα. Έχει οικογένεια ο άνθρωπος αυτός; Άν όχι, δεν γίνεται κάτω κάποια σχετική έρευνα για το σεξουαλικό πιόν κάποιου πού έχει επαφές με ανήλικα προτού του αναθέσουν "ευαίσθητα" πόστα; Από τι διαβάζουμε ο άνθρωπος ήταν καραμπινάτος και πασίγνωστος παιδόφιλος. Όσο για κάποια δεξιά τομάρια πού κάνουν παραφληροφόρηση αναφέροντας τον όρο "προοδευτικοί θολοκουλτουριάρηδες" θα ήθελα να τους πληροφορήσω ότι όταν εγώ ήμουν πιτσιρικάς ήταν πασίγνωστο ότι όλοι οι παιδόφιλοι και ανώμαλοι ήταν δεξιοί και οι γονείς μας πού τους ξέρανε μας απαγόρευαν την οποιαδήποτε επαφή με τέτοιους τύπους (πχ κάτι νούμερα πού "δίδασκαν" στο κατηχητικό)

Έτσι σου μάθανε σταλινοφασιστα?

Θα ξερασετε καθάρματα αριστεροί. Αυτοί ήσασταν αυτοί είστε. Δεν αλλάξατε ποτέ. Καρκίνωμα στα θεμέλια της κοινωνίας. Φασισταρια του κερατά.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης