LIVE

Κορωνοϊός

Αγώνας δρόμου όλη τη νύχτα για να πάει το ρεύμα σε 7 περιοχές

dedie-0

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν την προσπάθεια αποκατάστασης των βλαβών σε Διόνυσο, Αγ. Στέφανο, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Γλυκά Νερά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία

Μάχη με τον χρόνο και τις αντίξοες συνθήκες δίνουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να αποκατασταθούν οι βλάβες που προκλήθηκαν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από την κακοκαιρία Μήδεια, συνέπεια των οποίων ήταν να μείνουν πολλά σπίτια χωρίς ρεύμα για σχεδόν δύο ημέρες.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ, στο σκοτάδι εξακολουθούν να βρίσκονται τμήματα σε επτά περιοχές. Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ:

«Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι τα συνεργεία του θα συνεχίσουν καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας τις εργασίες για την επανηλεκτροδότηση 5 γραμμών Μέσης Τάσης, σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Γλυκά Νερά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί, το σύνολο των νοικοκυριών με προβλήματα ηλεκτροδότησης ήταν 70.000. Έως αυτή την ώρα έχουν ηλεκτροδοτηθεί περίπου 60.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αύριο το πρωί, το συνολικό δυναμικό του ΔΕΔΔΗΕ στις πληγείσες από την κακοκαιρία Μήδεια περιοχές της Αττικής, που ανέρχεται σε περίπου 440 άτομα, θα ενισχυθεί περαιτέρω με επιπλέον 25 συνεργεία ( περίπου 60 άτομα) που θα προσέλθουν από την Περιφέρεια της Πελοποννήσου Ηπείρου και της Κεντρικής Ελλάδος, καθώς έχουν αποκατασταθεί στις περιοχές αυτές οι ζημιές από τη Μήδεια.

Εξάλλου και στη Βόρεια Εύβοια, που δέχθηκε σοβαρό πλήγμα από την κακοκαιρία, μέσα στις επόμενες ώρες ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο Δίκτυο και στους τελευταίους 9 οικισμούς».

Βάσει των υπολογισμών του ΔΕΔΔΗΕ, χωρίς ηλεκτρικό παραμένουν σχεδόν 10.000 σπίτια, ενώ το πρωί ο αριθμός ανερχόταν στις 70.000.

Τα προβλήματα στην Αττική από την κακοκαιρία Μήδεια και η διαχείριση προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση, με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει από το βήμα της Βουλής: «Το επιτελικό κράτος είναι σαράβαλο». 

Η απάντηση δόθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Χρήστο Ταραντίλη, ο οποίος είπε ότι «οι πολίτες ζητούν υπεύθυνη αντιμετώπιση των προβλημάτων, γι' αυτό και τρεις ημέρες δεν απαντούσαμε στον ΣΥΡΙΖΑ». Και πρόσθεσε: «Επί ΣΥΡΙΖΑ, το 2017 χιλιάδες άνθρωποι έμειναν εγκλωβισμένοι επί οκτώ ώρες στην Εθνική».

Νωρίτερα το απόγευμα, νέα  σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος «Όλυμπος», παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, για την αποτίμηση της πορείας των εργασιών αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης και το προγραμματισμό των επόμενων δράσεων ως την πλήρη εξομάλυνση της κατάστασης.

Ο «Όλυμπος» έχει εγκατασταθεί στη συμβολή των λεωφόρων Θησέως και Διονύσου, στην Εκάλη Αττικής, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό όλων των δυνάμεων που επιχειρούν για την ταχύτερη δυνατή επίλυση των προβλημάτων ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίζει η Αττική.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε: «Από τις 83 βλάβες που είχαν παρουσιαστεί στην Αττική, σήμερα στις 6 το πρωί είχαμε 42 σε εκκρεμότητα. Στις 13:00, έμεναν 21 να αποκατασταθούν. Στις 16.00 είχαμε 16 και μέχρι την επόμενη μία ώρα θα έχουν μείνει ουσιαστικά 10 σημεία μέσης τάσης προς αποκατάσταση, περίπου 13.000 νοικοκυριά. Θα γίνει αναδιάταξη των δυνάμεων του ΔΕΔΔΗΕ, έτσι ώστε όλες οι δυνάμεις να επικεντρωθούν σε αυτά τα 10 σημεία και πιστεύω ότι μέχρι τα μεσάνυχτα θα είναι ελάχιστες οι μη λειτουργικές υποδομές. Ουσιαστικά, δηλαδή, το 90% των βλαβών από χθες θα έχουν επιδιορθωθεί.

Στην Εύβοια σας θυμίζω ότι ξεκινήσαμε με 37 οικισμούς και 15.000 κόσμο χωρίς ηλεκτροδότηση, ενώ έχουν γίνει 517 αντικαταστάσεις στύλων, καθώς και πέντε νέες οδεύσεις. Χρειάστηκε δηλαδή να περάσουμε από αλλού νέο δίκτυο, γιατί είχε καταστραφεί παντελώς το υφιστάμενο. Αυτή τη στιγμή ελάχιστοι οικισμοί έχουνε μείνει χωρίς ρεύμα, περίπου 3.000 νοικοκυριά και συνεχίζεται η προσπάθεια μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες τελείως.

Επίσης στην Κρήτη είχαμε την ατυχία σήμερα δύο γραμμές υψηλής τάσης πλέον, αρμοδιότητας και του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ στη Σητεία να καταρρεύσουν. Όλη η Σητεία έμεινε εκτός ηλεκτροδότησης για λίγες ώρες με 11 μποφόρ να πνέουν - γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα. Έγινε πλήρης αποκατάσταση κι αυτή τη στιγμή η Κρήτη δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Πριν λίγο -θέλω να σταθώ σε αυτό- η ΕΜΥ ανακοίνωσε και επίσημα ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη κακοκαιρία των 40 τελευταίων ετών. Η συνολική διάρκεια των χιονοπτώσεων ήταν 36 ώρες στην Αττική με τις μεγάλες εντάσεις να καταγράφονται στο κέντρο της Αθήνας για 24 συνεχόμενες ώρες και να συνοδεύονται από ύψος χιονιού περίπου στα 25 εκατοστά. Έχουν ριχτεί στη μάχη περίπου 50 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, 40 στελέχη της ΕΜΑΚ, 40 στελέχη του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και όλες οι περιφερειακές μονάδες της Πυροσβεστικής με την αρωγή και της αστυνομίας στο ζήτημα της προσβασιμότητας και της προσπέλασης.

Δεν θα ξεκουραστεί κανείς, δεν θα κοιμηθεί κανείς, κανείς δεν δέχεται να αντικατασταθεί, θα είμαστε όλοι εδώ όπως και χθες το βράδυ, μέχρι και η τελευταία γειτονιά, η πιο απομακρυσμένη γειτονιά της Αττικής να πάρει ρεύμα. Μέχρι τέλος πάντων οι ταλαιπωρημένοι συμπολίτες μας να εξασφαλίσουν τα αυτονόητα. Συνεχίζουμε με συσκέψεις και με πλήρη οργάνωση όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για να μπορέσουμε να φέρουμε το σωστό αποτέλεσμα».

Σε σχετική ερώτηση, ο ίδιος σημείωσε: «Σας εξήγησα ότι είναι μια δαιδαλώδης κατάσταση. Βλέπετε ότι την παρακολουθούμε βήμα-βήμα. Αυτή τη στιγμή, μετά της 18.00 κάνουμε μια αναδιάταξη, εξού και η σύσκεψή μας εδώ, ώστε να ρίξουμε το βάρος στις τελευταίες 10 γραμμές και μέχρι τα μεσάνυχτα να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Θα υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις, είναι πιο πολύπλοκες, κάποιων νοικοκυριών που θα μείνουν χωρίς ρεύμα. Είμαι σε συνεννόηση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να τους εξασφαλίσουμε ό,τι μπορεί να χρειαστούν για αυτό το τελευταίο βράδυ.

Ειδήσεις σήμερα

Kορωνοϊός: Στα 755 τα νέα κρούσματα - 313 οι διασωληνωμένοι, 13 θάνατοι 

Κικίλιας: Πώς και πότε θα εμβολιαστούν όσοι έχασαν το ραντεβού λόγω κακοκαιρίας 

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Ακόμη στο σκοτάδι 32.000 νοικοκυριά - Αναζητούνται οι ευθύνες μεταξύ δήμων και ΔΕΔΔΗΕ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (13)

Χμμ

Τι να πει κανείς. Προτιμούν να τρέχουν και να μην φτάνουν παρα να παιρνουν σοβαρά μέτρα προληψης και συντήρησης. Φυσικά κανένας λόγος για κάποια παραιτηση. Καμία τσίπα, καμία ευθιξία.

Ομόνοια κέντρο

Τι τραβάνε και αυτοί των Βορείων προαστίων .... !!! Ούτε ρεύμα .... ούτε νερό ... ούτε θέρμανση... Πού να τους καταλάβουν οι καλομαθημένοι των Δυτικών προαστίων ??? Το κράτος να κοιτάξει και λίγο τις φτωχογειτονιές της Εκάλης, Διόνυσου, Κρυονερίου, Αγίου Στεφάνου, Καστρίου, Βαρυμπόμπης !! Έλεος πια με τους γιαπήδες του Κερατσινίου, Νίκαιας, Αιγαλέου και Περάματος !

Επι συριζα εμειναν το 2017 100δες οδηγοι εγκλωβισμενοι στην εθνικη οδο

Επι ΝΔ το 2021 εμειναν 10δες ΧΙΛΙΑΔΕΣ νοικοκυρια και επιχειρησεις χωρις ρευμα και νερο και εγκλωβισμενοι επι 48 ωρες!!! Για να τελειωνει το παραμυθι των συγκρισεων επιτελους.

Αν ζησουμε

Θα σας κηνυγαμε με αγωγες μεχρι το τελος του κοσμου. Καλαφατελη εσενα πρωτο

Τελικά δεν ηρθε το ρεύμα στις 00:00

Πεθαινουμε αποκλεισμενοι χωρις ρευμα και νερο

Έχεις ίντερνετ και γράφεις σχόλια όμως...

Αν όντως κινδυνεύεις, άσε τα σχόλια και ψάξε νερό.

ΕΛΕΟΣ

Γιατί την Αγια Παρασκευή την αποκαταστήσατε γελοίοι και την βγάλατε από τη λίστα!! Κοντεύουμε να πεθάνουμε από το κρύο μέσα στην πόλη και το θεωρείτε φυσιολογικό λόγω καιρικών φαινομένων;;; Ντροπή πια!

Γρηγόρης

Δυστυχώς οι περιοχές χωρίς ρεύμα είναι περισσότερες από 7. Είμαστε στις Αφιδνες Αττικής κ δεν έχουμε ρεύμα και νερό εδώ κ 3 μέρες

Οικολόγος-δικαιωματιστής

Μην κλαδεύετε εγκληματίες, τα δέντρα πονάνε. Έχουν να πέσουν αγωγέεεες.

5 μέρες χωρίς ρεύμα. Συγχαρητήρια, είστε κι επισήμως Μπαγκλαντές

Η τριτοκοσμοποίηση μας είναι πλέον καλπάζουσα και αδίκως κατηγορούμε τον Μητσοτάκη, όταν ο Φωτόπουλος κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος και όταν το Πασόκ και ο Σύριζα είναι ακόμα νόμιμα κόμματα. Τέλοσπαντων, το μέλλον διαγράφεται στον ορίζονται και έχει σομαλοποίηση φουλ: Εθνοτικές ταραχές Παστούν εναντίον Χούτου και όλοι μαζί εναντίον Ελλήνων. Εδαφικός ακρωτηριασμός από εθνοτικά πιο συμπαγή κράτη, δηλαδή Αλβανία, Σκόπια και βεβαίως Τουρκία. Ακόμα χειρότερο πλιάτσικο όσων κρέμονται από το κρατικό μαστάρι, μιλάμε για φάση ZANU-PF. Και η κατάληξη βεβαίως θα είναι φουλ Ζιμπάμπουε και εξαφάνιση του ελληνισμού. Αλλά όταν διώχνατε τους Έλληνες από την χώρα, οι νικητές ΔΕΗτζήδες παρέμειναν πίσω, για να φέρνουν Σομαλούς και να εισπράττουν δεκαχίλιαρα μηνιάτικο. Καλή όρεξη τώρα.

Σε όλον τον τρίτο κόσμο συμβαίνει αυτό

Οι υποδομές είναι όπως τις άφησαν οι ''κακοί'' προηγούμενοι προ δεκαετιών (εδώ το εθνοκράτος, αλλού οι αποικιοκράτες). Έκτοτε υπήρξε μόνο κρατικοποίηση, διορισμός όλης της φυλής του φυλάρχου στον κρατικοποιημένο οργανισμό από τα πορτοπαράθυρα και όλα τα λεφτά που θα έπρεπε να πηγαίνουν για υποδομές, έγιναν μισθάρες των ΔΕΚΟτζήδων, δηλαδή ιδιωτικές βίλες με πισίνες των κρατικών υπαλλήλων, αντί για υποδομές του οργανισμού. Σπανίως οι άλλες αφρικανικές/ισλαμικές/σοσιαλιστικές χώρες με ανάλογα μυαλά με την γενιά της Αλλαγής (πχ Γουινέα/Αφγανιστάν/Κούβα), έχουν ρεύμα 24/7/365. Όταν αρχίσουν να χαλάνε οι υποδομές των κακών προηγούμενων (του κακού εθνοκράτους εν Ελλάδι), συνήθως οι νοήμονες έχουν φύγει προ πολλού και απομένουν οι σοσιαλιστές/ισλαμιστές/έποικοι για να πετάνε πέτρες/μολότωφ/μασέτες ο ένας στον άλλον. Είναι αδήριτος νόμος της ανθρώπινης φύσης και το επιλέξατε με ανοιχτά μάτια, το 1981 και το 1996 και το 2015 και... Καληνύχτα και καλή τύχη.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης