Αντώνης Συκάρης: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μου έδωσε δύναμη και κουράγιο»

Αντώνης Συκάρης: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μου έδωσε δύναμη και κουράγιο»

Τι λέει στο protothema.gr o αλπινιστής που έφτασε ένα βήμα πριν τον θάνατο στα Ιμαλάϊα

sikaris
Αρκετές φωτογραφίες, αμέτρητες συζητήσεις, πόνος και θλίψη για το χαμό αγαπημένων προσώπων, δέος για τη φύση, κάποια κρυοπαγήματα και το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού που του έδωσε δύναμη και κουράγιο είναι όλα αυτά που θα κρατήσει ο Αντώνης Συκάρης, από την πιο δύσκολη αποστολή στην οποία συμμετείχε στα Ιμαλάια.




Ο Έλληνας αλπινιστής, φθάνοντας μερικά μέτρα από την κορυφή του πιο φονικού βουνού του Κ2 των Ιμαλαΐων, αποφάσισε να μην προχωρήσει. Μια απόφαση που εκ των υστέρων, του έσωσε τη ζωή, μιας και τα τρία άτομα που το επιχείρησαν, επίσημα αγνοούνται ενώ όλοι γνωρίζουν πως χάθηκαν στο βουνό. Ο Αντώνης Συκάρης, αποφάσισε να μην προχωρήσει σκεπτόμενος τα λόγια του σχοινοσυντρόφου του Νοέλ από την βόρειο Ιρλανδία που του είπε πως αν ξεκινήσει να πάει θα του κόψουν τα πόδια εξαιτίας των κρυοπαγημάτων που είχε πάθει. Η εικόνα χωρίς τα δυο βασικά του μέλη, θα του στερούσαν όλες τις υπόλοιπες αποστολές που έχει στο μυαλό του ο Αντώνης και για το λόγο αυτό αποφάσισε, να μην προχωρήσει. Τα λόγια της οικογένειάς του ήταν η τελευταία απόδειξη που δεν τον άφησαν να προχωρήσει από τα 7450 μέτρα που βρισκόταν στα 8611 μέτρα του Κ2.

Σε αυτή την εξωπραγματική αποστολή ο Αντώνης βρήκε έναν απροσδόκητο σύμμαχο. Τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή παρακολουθούσε τον Έλληνα αλπινιστή στην προσπάθειά του να καταφέρει το ακατόρθωτο. Μαζί με την ελίτ της παγκόσμιας ορειβασίας να κατακτήσουν την κορυφή του Κ2 εν μέσω χειμώνα. Ήταν κάτι που κανείς στην ιστορία της ορειβασίας δεν το είχε καταφέρει. Το κατάφεραν ορειβάτες από το Νεπάλ μόλις στις 16 Ιανουαρίου 2021. Η συνέχεια ανήκε στον Αντώνη και σε άλλους ορειβάτες. Δυο έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι τρεις επίσημα αγνοούνται. Σε αυτή την αποστολή ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον Αντώνη Συκάρη τόσο για να δει πως είναι η υγεία του, αλλά και για να τον εμψυχώσει.

«Μου έδωσε δύναμη και κουράγιο, τον ευχαριστώ πάρα πολύ γι’αυτό. Δεν το περίμενα σε καμία περίπτωση να επικοινωνήσει μαζί μου. Ειλικρινά δεν έχω λόγια γι’αυτό τον άνθρωπο. Ένιωσα μεγάλη συγκίνηση και πήρα και κουράγιο», θα πει στο protothema.gr.

Από την περασμένη Παρασκευή ο Αντώνης Συκάρης βρίσκεται στο σπίτι του στην Αθήνα και αναρρώνει από τα κρυοπαγήματα στα πόδια του. Επισήμανε στο protothema.gr ότι θα ξαναπάει στο Κ2 αλλά αυτή τη φορά καλοκαίρι, ενώ ήδη έχει ετοιμάσει την επόμενή του αποστολή η οποία θα είναι στις 24 Μαρτίου του 2021 στο βουνό Annapurna των 8.091 μέτρων στο Νεπάλ.


Ειδήσεις σήμερα: 

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Ολονύχτια μάχη με τα χιόνια - Ποιοι δρόμοι έκλεισαν - Πού χρειάζονται αλυσίδες

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Ποια σχολεία κλείνουν - Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Βυθίστηκαν ξανά στο σκοτάδι Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης