Η «Άνκω» βρήκε δύο χασισοφυτείες εσωτερικού χώρου στη Χίο

Η «Άνκω» βρήκε δύο χασισοφυτείες εσωτερικού χώρου στη Χίο

Ο εκπαιδευμένος σκύλος κλήθηκε να ερευνήσει το σπίτι του υπόπτου και οδήγησε τους αστυνομικούς κατευθείαν στο δωμάτιο που είχε μετατραπεί σε… θερμοκήπιο 

astynomiko_peripoliko
Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες, το λυκόσκυλο «Άνκω» της Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισε μια φυτεία κάνναβης εσωτερικού χώρου σε ένα σπίτι στα Καρδάμυλα της Χίου, το οποίο ανήκει σε έναν Έλληνα που καλλιεργούσε τα ναρκωτικά με σκοπό την διάθεσή τους σε χρήστες της περιοχής.

Ο εκπαιδευμένος σκύλος κλήθηκε να ερευνήσει το σπίτι του υπόπτου και οδήγησε τους αστυνομικούς κατευθείαν στο δωμάτιο που είχε μετατραπεί σε… θερμοκήπιο με τρεις προβολείς οι οποίοι εξασφάλιζαν τις απαραίτητες συνθήκες θερμότητας και φωτισμού σε 18 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 40 ως 130 εκατοστών, ενώ ξετρύπωσε και 7,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Ο δράστης συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, με την οποία παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Χίου.

Υπενθυμίζεται ότι η «Άνκω» είχε συμμετάσχει νωρίτερα σε άλλη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στα Καρδάμυλα και είχε ανακαλύψει ένα δωμάτιο- θερμοκήπιο, όπου υπήρχαν ένα φυτώριο με 20 δενδρύλλια κάνναβης ύψους τριών ως 15 εκατοστών και μια αυτοσχέδια ντουλάπα με σύστημα εξαερισμού, φωτισμού και ποτίσματος στην οποία καλλιεργούνταν άλλα δύο χασισόδεντρα ύψους 60 και 70 εκατοστών. Στον ίδιο χώρο βρήκε 497,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 17 τσιγαριλίκια, τέσσερις σύριγγες με συνολικά 35 ml χασισέλαιο και μια ηλεκτρονική ζυγαριά, ενώ στην κατοχή του καλλιεργητής κατασχέθηκαν 3.420 ευρώ.
Xios-Ankw-xasisodentra
Κλείσιμο

Σε παράπηγμα στο κτήμα του καλλιεργούσε χασισοφυτεία

Έφοδο σε ένα αγρόκτημα σε χωριό του δήμου Τυρνάβου έκαναν το απόγευμα του Σαββάτου αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας και ανακάλυψαν μέσα σε ένα παράπηγμα 17 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 15 εκατοστών. Τα χασισόδεντρα ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με μία συσκευασία με αποξηραμένη κάνναβη βάρους 2,5 γραμμαρίων που βρέθηκε στην κατοχή του δράστη, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας κατηγορούμενος για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδήσεις σήμερα: 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Δείτε ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Πακέτο μέτρων ανακούφισης Φεβρουαρίου-Μαρτίου ανακοινώνει η κυβέρνηση

Σχολεία: Πώς θα λειτουργούν από Δευτέρα ανά περιοχή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης