Έβρος: Απάτη με το όνομα αιρετού και ένα μηδενικό παραπάνω!

Έβρος: Απάτη με το όνομα αιρετού και ένα μηδενικό παραπάνω!

Με αυτόν τον τρόπο άρπαξε περισσότερα από 5.000 ευρώ - Οι αρχές ταυτοποίησαν τον δράστη

astynomia
Χρησιμοποιώντας το όνομα ενός αιρετού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επικοινώνησε τηλεφωνικά ένας άγνωστος με τον ιδιοκτήτη μιας επιχείρησης στον Έβρο, την περασμένη Πέμπτη και συμφώνησε μαζί του για την αγορά προϊόντων αξίας 600 ευρώ. Όμως, δεν ήταν παρά ένας κοινός απατεώνας.

Ο δράστης επικοινώνησε ξανά με τον επιχειρηματία και ισχυρίστηκε ότι κατά λάθος πληκτρολόγησε ένα μηδενικό περισσότερο, όταν μετέφερε ηλεκτρονικά τα χρήματα από τον λογαριασμό του, με αποτέλεσμα να καταθέσει στον λογαριασμό του θύματος 6.000 ευρώ! Μάλιστα, του έστειλε παραστατικό μεταφοράς χρημάτων και του ζήτησε να του επιστρέψει την υποτιθέμενη διαφορά.

Ο επιχειρηματίας δεν μπορούσε να δει την κατάθεση, αφού είχε γίνει από τράπεζα διαφορετική από την δική του, πίστεψε όμως ότι πράγματι είχε να κάνει με αιρετό και κατέθεσε το ποσό των 5.380 ευρώ στον λογαριασμό που του έδωσε!

Όταν αποκαλύφθηκε η απάτη, την κατήγγειλε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας οι οποίοι ταυτοποίησαν άμεσα τον δράστη, έναν Έλληνα που τους είχε απασχολήσει και στο παρελθόν για παρόμοιες υποθέσεις! Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, αλλά δεν εντοπίστηκε στα όρια του αυτοφώρου για να συλληφθεί.

Ειδήσεις σήμερα

Κλειστά τα μαγαζιά το Σάββατο σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική 

«Κοκκινίζει» ο χάρτης: 150 εισαγωγές κάθε ημέρα στα νοσοκομεία, οι μισές στην Αττική 

Πέθανε ο ηθοποιός Κρίστοφερ Πλάμερ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης