Ρόδος: Εξαπάτησαν έμπορο με το όνομα αντιδημάρχου

Ρόδος: Εξαπάτησαν έμπορο με το όνομα αντιδημάρχου

Με την κλασική μέθοδο του επιπλεόν μηδενικού - Ταυτοποιήθηκε δύο χρόνια μετά ο δράστης που πούλησε όχημα αλλά δεν το παρέδωσε ποτέ

apati_3-768x480_2
Έχει γίνει πλέον… κλασικό το κόλπο της απάτης με τα στοιχεία στελέχους της αυτοδιοίκησης και τη μέθοδο της επιστροφής της διαφοράς από δήθεν κατάθεση μεγαλύτερου χρηματικού ποσού με την «κατά λάθος» πληκτρολόγηση ενός μηδενικού παραπάνω!

Θύμα ενός άγνωστου προς το παρόν απατεώνα έπεσε ένας ανυποψίαστος ιχθυοπώλης σε χωριό της Ρόδου, ο οποίος δέχθηκε τηλεφώνημα από κάποιον που συστήθηκε ως αντιδήμαρχος του Δήμου Ρόδου και έκανε παραγγελία κόστους 720 ευρώ. Λίγη ώρα αργότερα, επικοινώνησε και πάλι με τον ιχθυοπώλη και ισχυρίστηκε ότι κατά λάθος είχε κάνει κατάθεση 7.200 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του.

Ο έμπορος δεν υποψιάστηκε ότι είχε να κάνει με απατεώνα, αλλά επειδή η υποτιθέμενη κατάθεση είχε γίνει από άλλη τράπεζα, δεν μπορούσε ούτε να επιβεβαιώσει ότι ο «αντιδήμαρχος» έλεγε αλήθεια. Έτσι, κατέθεσε 5.000 ευρώ που είχε στον λογαριασμό που του έδωσε ο «αγοραστής» και, φυσικά, τα έχασε! Την υπόθεση ερευνά το αστυνομικό τμήμα Αρχαγγέλου που σχημάτισε δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστου.

Αγόρασε όχημα που δεν παρέλαβε ποτέ

Ταυτοποιήθηκε από την έρευνα της Ασφάλειας ένας Έλληνας απατεώνας, ο οποίος εξαπάτησε τον Μάρτιο του 2019 έναν κάτοικο της Έδεσσας τον οποίο κατάφερε να πείσει να καταθέσει 6.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό που του έδωσε, για να του πουλήσει ένα όχημα το οποίο δεν του παρέδωσε ποτέ! Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός: Τρομάζει η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων - Στο τραπέζι σενάρια για «lockdown Μαρτίου»

Κακοκαιρία την Κυριακή: Καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι

Σχολεία: Πώς θα γίνει η επιστροφή σε Γυμνάσια και Λύκεια - Τι θα γίνει με βαθμολογίες και απουσίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης