Τρία προϊόντα του βορείου Αιγαίου περιλαμβάνονται στον σχετικό φάκελο που συντάσσει η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίουγια να καταχωρηθούν στην κατηγορία των Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης-Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΟΠ-ΠΓΕ).
Ως προϊόντα ΠΟΠ-ΠΓΕ καταχωρούνται η σαρδέλα Καλλονής, το μέλι Ικαρίας γνωστό ως «Άναμμα» και το μελίχλωρο τυρίΛήμνου.
Επίσης, η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προσανατολίζεται και στην επιλογή του «ασπρομύτικου» φασολιού της Λήμνου, προκειμένου να χαρακτηριστεί ως προϊόν ΠΟΠ-ΠΓΕ.
Στον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας η σωστή εκπαίδευση σε οδηγεί στην κορυφή. Η επιλογή της σχολής είναι το καθοριστικό βήμα για μια καριέρα με προοπτικές, κύρος και αναγνώριση.