Δεν έχουμε ευθύνη για την εγκατάλειψη στο δάσος Κεφαλαρίου, λέει ο δήμος - Δείχνει το δασαρχείο

Δεν έχουμε ευθύνη για την εγκατάλειψη στο δάσος Κεφαλαρίου, λέει ο δήμος - Δείχνει το δασαρχείο

Τι απαντά με επιστολή του στο ρεπορτάζ του protothema.gr για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το δάσος

_dasos1
Μεγάλη αίσθηση είχε προκαλέσει το ρεπορτάζ του protothema.gr για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ένας από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής, το δάσος Κεφαλαρίου. Οι εικόνες που είχαν καταγραφεί έδειχναν σκουπίδια, μπάζα, πευκοβελόνες, περιφράξεις αλλά και ιδιωτικές καταπατήσεις μέσα στο δάσος. Σχετικά με αυτό το ρεπορτάζ ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος- πρασίνου- ανακύκλωσης και εθελοντισμού του δήμου Κηφισιάς κ. Γιώργος Σκορδίλης, έστειλε επιστολή στο protothema.gr αναφέροντας ότι η ευθύνη του καθαρισμού είναι αρμοδιότητα του δασαρχείου, ενώ αποκάλυψε ότι για τις περιφράξεις υπάρχουν πολλές ιδιοκτησίες αλλά λόγω του ότι οι έκταση έχει χαρακτηριστεί δασική δεν μπορεί κανείς από τους ιδιοκτήτες να χτίσει.

dasos2


Συγκεκριμένα η επιστολή του κ. Σκορδίλη επισημαίνει: «Η περιοχή των 955 στρεμμάτων κηρύχθηκε αναδασωτέα με την απόφαση του 666/1994 του ΣτΕ και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου του Δήμου μας. Εντός της δασικής περιοχής βρίσκεται πλήθος ιδιοκτησιών, μικρότερης ή μεγαλύτερης κλίμακας ,οι οποίες κατωχυρώνονται πολεοδομικά ως μη οικοδομήσιμες εξαιτίας του χαρακτηρισμού έκτασης ως αναδασωτέας. Κατά το παρελθόν στη περίοδο πριν το 2012, έλαβαν χώρα προσπάθειες απένταξης τμημάτων της έκτασης από το καθεστώς που επέβαλε η απόφαση του ΣτΕ. Είναι γεγονός ότι την συγκεκριμένη περίοδο, οι προσπάθειες αυτές δεν συναντούσαν πάντοτε την αποφασιστικότητα που έπρεπε να επιδεικνύει ο Δήμος για την προάσπιση του χαρακτήρα της περιοχής. Ήρθε όμως η απόφαση 3239/27-01-2017 του Ακυρωτικού Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, επί της αιτήσεως ακυρώσεως του σωματείου «ΔΡΥΑΔΕΣ» της απόφασης του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης που απέντασσε συγκεκριμένο τμήμα ιδιοκτησίας, για να βάλει φραγμό στην προσπάθεια απομείωσης της αναδασωτέας έκτασης.
Κλείσιμο
Ο Δήμος Κηφισιάς θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την απόφαση 666/1994, θα συνδράμει με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο κάθε προσπάθεια του Δασαρχείου, που είναι το μόνο αρμόδιο για την προστασία και την επιμέλεια του χώρου.Η περιορισμένη ρύπανση (μπάζα,σκουπίδια κ.α) πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα με δράση καθαρισμού που θα συντονιστεί από το Δασαρχείο ,όπως έγινε το 2017,στην οποία συμμετείχαμε ως Δήμος.
Το φυσικό περιβάλλον είναι η ταυτότητα, η φυσιογνωμία του Δήμου μας. Είναι αυτό που διαμέσου της προστασίας του,στις σημερινές συνθήκες της κλιματικής αλλαγής, εξασφαλίζει ελπίδα και ποιότητα ζωής στις γενιές που ακολουθούν».



Ειδήσεις σήμερα

Κρούσματα κορωνοϊού: Στο 0,67 ο δείκτης μετάδοσης - Έντονο επιδημιολογικό φορτίο σε Κεντρικό και Βόρειο Τομέα Αθηνών

«Κόκκινος συναγερμός» για τα Χριστούγεννα: Σαρωτικοί έλεγχοι και αυστηρά μέτρα για την αποφυγή νέου κύματος

Καιρός: «Ανοιξιάτικη» παραμονή και Χριστούγεννα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης