Πολυτεχνείο: Οι 5.000 αστυνομικοί, οι 2.000 διαδηλωτές και οι 100 προσαγωγές

Πολυτεχνείο: Οι 5.000 αστυνομικοί, οι 2.000 διαδηλωτές και οι 100 προσαγωγές

Εύλογα ερωτήματα για το τελικό αποτέλεσμα της χθεσινής ημέρας - «Δείξαμε τη μέγιστη ανοχή» λένε πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

polytexneio223__2_
Μια διαφορετική επέτειος του Πολυτεχνείου λόγω πανδημίας, ένας τροποποιημένος επιχειρησιακός σχεδιασμός με απαγόρευση συγκεντρώσεων και ένα τελικό αποτέλεσμα που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα. Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί να «οργώνουν» το κέντρο της Αθήνας, λιγότερα από 2.000 τα άτομα που ενεπλάκησαν σε συγκεντρώσεις χωρίς μολότοφ, τουλάχιστον 150 προληπτικοί έλεγχοι σε διάφορα σημεία που… απέδωσαν καρπούς, 100 προσαγωγές και αρκετοί τραυματισμοί αστυνομικών και διαδηλωτών. Έτσι αποτυπώνεται με αριθμούς η χθεσινή ημέρα που είχε και μια κομβική σύλληψη η οποία όπως λένε οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ άλλαξε τα δεδομένα.

Πολυτεχνείο (12)


Ο εντοπισμός ενός αυτοκινήτου, στις 12 το μεσημέρι στη Σταδίου, με οδηγό ένα πρόσωπο καταδικασμένο για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα και φορτωμένο με «πολεμοφόδια» όπως καδρόνια, κράνη και αντιασφυξιογόνες μάσκες δείχνει, λένε οι αστυνομικοί, ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο αντιεξουσιαστών να προκαλέσουν επεισόδια, που όμως χάλασε λόγω της συγκεκριμένης σύλληψης. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι είχαν ανακοινωθεί δυο καλέσματα στις 2 το μεσημέρι στην  πλατεία Κλαυθμώνος και στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια που δεν πραγματοποιήθηκαν. Και αυτό γιατί, οι αστυνομικοί εμπόδισαν τους μπαχαλάκηδες να πλησιάσουν και ουσιαστικά όλη η συμμετοχή του αντιεξουσιαστικού χώρου στον εορτασμό της επετείου, περιορίστηκε σε μικρές εστίες έντασης από μερικές δεκάδες νεαρούς, στο Άλσος της Καισαριανής, στον σταθμό Λαρίσης, τα Σεπόλια και το Α.Τ Κολωνού.

Προσαγωγές


Κλείσιμο
Στο κομμάτι όμως που αφορά στις ενέργειες  κοινοβουλευτικών κομμάτων και κυρίως του ΚΚΕ στις εκδηλώσεις μνήμης η Αστυνομία, λένε πηγές της Κατεχάκη, έδειξε τη μέγιστη ανοχή στη συγκέντρωση 200 νεαρών της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ έξω από την αμερικανική πρεσβεία και εξήντλησε τα περιθώρια, όταν στις 2 το  μεσημέρι 1500 μέλη του ΠΑΜΕ, εμφανίστηκαν συντεταγμένα απαιτώντας να κάνουν πορεία μέχρι την πρεσβεία των ΗΠΑ, παρά την απαγόρευση. Η χρήση χημικών, λένε οι ίδιες  πηγές, ήταν σχετικά περιορισμένη και η εκτόξευση νερού από τους τρεις Αίαντες ήταν, όπως εξηγούν, κομβική στο να διαλυθεί η συγκέντρωση. Την ίδια ώρα, θα διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες του ΚΚΕ για άσκηση αστυνομικής βίας ενώ παράλληλα η ΕΛ.ΑΣ θα ψάξει να δει πως στήθηκε η πορεία του ΚΚΕ και αν κάποιοι φέρουν ευθύνες για αυτή την κατάσταση. Αυτό που μένει σήμερα να ανακοινωθεί, είναι πόσες από τις100 προσαγωγές μελών του ΚΚΕ και αντιεξουσιαστών θα μετατραπούν σε συλλήψεις, ενώ όπως διευκρίνισε ο υπουργός Προστασίας του  Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όλοι τους, θα πληρώσουν πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοιού. 

Ειδήσεις σήμερα: 

Ξεκινούν και οι μαθητές Δημοτικού την τηλεκπαίδευση

Σήμερα η παρουσίαση του ελληνικού σχεδίου για τον δωρεάν εμβολιασμό των πολιτών κατά της Covid-19

Εργαζόμενοι σε αναστολή και άνεργοι: Ποιοι πληρώνονται αύριο και την Παρασκευή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης