Καιρός: «Συννεφιασμένη» Κυριακή και ομίχλη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Καιρός: «Συννεφιασμένη» Κυριακή και ομίχλη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Γκρίζο το σκηνικό σήμερα και αύριο - Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση της ΕΜΥ

synnefa_kairos
«Συννεφιασμένη» θα είναι η σημερινή Κυριακή, ενώ τοπικές βροχές αναμένονται στα δυτικά. 

Πρόγνωση για την Κυριακή 15-11-2020:


Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού για σήμερα Κυριακή από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 5 με 6 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά τμήματα τοπικά 7 μποφόρ.

Στα βόρεια θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, από το μεσημέρι πιο πυκνές στη δυτική Μακεδονία.Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ.Και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στο δυτικό τμήμα της χώρας θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο από το μεσημέρι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ δεν αποκλείεται να σχηματιστούν ομίχλες.Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από τους 09 θα αγγίξει τους 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησο και Εύβοια.Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ δεν αποκλείεται να σχηματιστούν ομίχλες.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά και τα νότια έως 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία από τους 08 θα φτάσει στους 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θερμοκραία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στις Κυκλάδες και κυρίως στην Κρήτη.Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ και η θερμοκρασία από 14 μέχρι 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος ο καιρός και από το απόγευμα στα βόρεια με αραιές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ανώ στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Και στη Σάμο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με βόρειους ανέμους 4 με 5 και στα δυτικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κλείσιμο
Και στη Θεσσαλονίκη αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει από τους 06 στους 18 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για τη Δευτέρα 16-11-2020:

Στα δυτικά νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στα νησιά του Ιονίου. Τις βραδινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο τα φαινόμενα θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη.Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου πιθανώς να σχηματιστούν και ομίχλες.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 5 πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 6 μποφόρ.Από τις βραδινές ώρες στα δυτικά οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

2.835 νέα κρούσματα - 766 στη Θεσσαλονίκη και 612 στην Αττική

Ιστορική ανακάλυψη στην Αίγυπτο: Στο «φως» 100 άθικτες σαρκοφάγοι (Δείτε φωτογραφίες)

Τραγωδία στου Ρέντη: Σύζυγος αστυνομικού σκοτώθηκε όταν εκπυρσοκρότησε το υπηρεσιακό όπλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης