Καιρός: Τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Με νεφώσεις και τοπικές βροχές θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο για τις περισσότερες περιοχές της χώρας

kairos_stin_athina_self_cloud
Πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας προβλέπονται για σήμερα και αύριο. Δείτε αναλυτικά:

Πρόγνωση για το Σάββατο 14-11-2020:


Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ανατολικά και τα νότια και σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο Αιγαίο. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά πελάγη από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.

Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης νεφώσεις θα είναι κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα και στα θαλάσσια θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες.Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στο δυτικό τμήμα της χώρας θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια, με πιθανότητα τοπικών βροχών στο νότιο Ιόνιο. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά.Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 09 θα αγγίξει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο, ενώ στις Σποράδες και την Εύβοια θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία από 09 θα φτάσει στους 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, που τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν.Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα αυξημένες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα βόρεια και τις βραδινές στα νότια.Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από τις μεσημβρινές ώρες στα νότια 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Σάμο λίγες θα είναι οι παροδικές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα με μικρή πιθανότητα βροχής, οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 και από τις μεσημβρινές ώρες 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στα ανατολικά και τα βόρεια της Αττικής, όπου βαθμιαία θα σημειωθούν τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία σπό τους 11 θα φτάσει στους 19 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες και στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες, όπου πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 07 θα αγγίξει τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Κυριακή 15-11-2020:

Κλείσιμο
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις, ενώ στην υπόλοιπη χώρα οι νεφώσεις θα είναι παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη.Περιορισμένη η ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Αύριο οι ανακοινώσεις για το κλείσιμο των σχολείων - Τα σενάρια που εξετάζονται

ΠΟΥ: Έχουμε ενθαρρυνθεί από τα αποτελέσματα του εμβολίου, βλέπουμε πρόοδο

3.038 νέα κρούσματα - 725 στη Θεσσαλονίκη και 697 στην Αττική 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης