Κούγιας: Γιατί είπα όχι στον «υπάνθρωπο» που μαχαίρωσε τον σκύλο στη Νίκαια

Κούγιας: Γιατί είπα όχι στον «υπάνθρωπο» που μαχαίρωσε τον σκύλο στη Νίκαια

«Το να μαχαιρώνεις τον μεγαλύτερο φίλο του ανθρώπου, τον σκύλο, δείχνει ότι είσαι μια ακραία αντικοινωνική προσωπικότητα»

alexis-kougias
Δήλωση με την οποία ενημερώνει ότι αρνήθηκε να υπερασπιστεί τον καθηγητή που μαχαιρωσε σκύλο στη Νίκαια εξέδωσε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

Όπως γράφει πήρε την απόφαση γιατί «το να μαχαιρώνεις όμως τον μεγαλύτερο φίλο του ανθρώπου, τον σκύλο, και μάλιστα με μαχαίρι, δείχνει ότι είσαι μια ακραία αντικοινωνική προσωπικότητα που δεν έχει κανένα από τα χαρακτηριστικά που κάνουν τον άνθρωπο να διαφέρει από τα άγρια ζώα που λειτουργούν μόνο με το ένστικτό τους για να επιβιώσουν».

«Δυστυχώς για το αδίκημα αυτό δεν υπάρχει δικαίωμα παραστάσεως προς υποστήριξη της κατηγορίας, διότι θα προσφερόμουν να παραστώ δωρεάν» καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Η δήλωση έχει ως εξής:

Δεν συνηθίζω επί όλες αυτές τις δεκαετίες που ασκώ το λειτούργημά μου να δημοσιοποιώ σε ποιες υποθέσεις μέχρι σήμερα όλες αυτές τις δεκαετίες έχω αρνηθεί να προσφέρω τις υπηρεσίες μου.

Το κάνω σήμερα, γιατί θέλω να δώσω ένα μήνυμα με όση αξία έχει όταν προέρχεται από εμένα.

Μου ζητήθηκε πριν από λίγη ώρα να τον υπερασπιστώ ο απάνθρωπος αυτός συνάνθρωπός μας που μαχαίρωσε το ανυπεράσπιστο σκυλάκι στην Νίκαια.

Κλείσιμο
Του αρνήθηκα κατηγορηματικά, παρά το ότι πιστεύω και το έχω κάνει πράξη ότι ο κάθε συνάνθρωπός μας δικαιούται υπερασπίσεως, ακόμη και για το πιο σκληρό έγκλημα.

Το να μαχαιρώνεις όμως το μεγαλύτερο φίλο του ανθρώπου, το σκύλο, και μάλιστα με μαχαίρι, δείχνει ότι είσαι μια ακραία αντικοινωνική προσωπικότητα που δεν έχει κανένα από τα χαρακτηριστικά που κάνουν τον άνθρωπο να διαφέρει από τα άγρια ζώα που λειτουργούν μόνο με το ένστικτό τους για να επιβιώσουν.

Δυστυχώς για το αδίκημα αυτό δεν υπάρχει δικαίωμα παραστάσεως προς υποστήριξη της κατηγορίας, διότι θα προσφερόμουν να παραστώ δωρεάν.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίδομα 150 - 300 ευρώ και μείωση ενοικίου στις «κόκκινες» περιοχές

Οι τέσσερις λόγοι που «κοκκίνισαν» την Κοζάνη και έφεραν το lockdown

Κορωνοϊός: Ελπίδες από νέα εισπνεόμενη θεραπεία που προλαμβάνει την εξάπλωση της λοίμωξης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης