Μόρια: Σκουπιδότοπος το καμένο ΚΥΤ - Για «υγειονομική βόμβα» μιλούν οι κάτοικοι

Μόρια: Σκουπιδότοπος το καμένο ΚΥΤ - Για «υγειονομική βόμβα» μιλούν οι κάτοικοι

Ανησυχούν οι κάτοικοι της περιοχής από τα σκουπίδια που παραμένουν στη θέση του καμμένου ΚΥΤ

moria-3
Το καμμένο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών στη Μορια έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. Το σημείο που καταστράφηκε ολοσχερώς το βράδυ της 9ης Σεπτεμβρίου, μετά από εμπρησμό για τον οποίο συνελήφθησαν Αφγανοί μετανάστες, έχει μετατραπεί πλέον σε «υγειονομική βόμβα».

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα το protothema.gr οι μετανάστες που εγκατέλειψαν το camp μετά την πυρκαγιά που έκαψε τη δομή φιλοξενίας άφησαν πίσω τους χιλιάδες σκουπίδια: μπουκάλια με νερο, κουβέρτες, πλαστικά, χιλιάδες ρούχα και τσάντες. Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές.

moria-2
moria-1
moria-5
moria-4


Κάτοικοι της περιοχής μίλησαν στο protothema.gr  ξεκαθαρίζοντας πως το σημείο τείνει να μετατραπεί σε «υγειονομική βόμβα» και ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα καθαρισμού.

«Τόνοι ολόκληροι από πλαστικά, κάθε λογής σκουπίδια και επικίνδυνες χημικές ουσίες, η κληρονομιά που άφησε πίσω της η φωτιά στον ελαιώνα της Μόριας. Αν δεν υπάρξει άμεση περισυλλογή με την πρώτη δυνατή βροχή τα περισσότερα θα βρεθούν στη θάλασσα», μας είπε κάτοικος της περιοχής.

Κλείσιμο
Είναι ενδεικτικό πως από την ημέρα που κάηκε το ΚΥΤ έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας και δεν έχει ληφθεί κανένα απολύτως μετρο για τον καθαρισμό της περιοχής. «Πρέπει να επιληφθούν του συγκεκριμένου θέματος. Πρέπει να καθαριστεί το σημείο. Δεν γίνεται να μένουμε δίπλα σε αυτή την υγειονομική βόμβα», σχολίασε άλλος κάτοικος της Μόριας στη Λέσβο.

Ειδήσεις σήμερα:

Βαρύ πένθος για τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Μετά τον γιο του, έχασε και τη νύφη του

Συγκλονίζει ο κτηνίατρος στα Χανιά: Σοκαριστικό το θέαμα, αν αργούσαμε δεν θα ζούσε ο σκύλος - Δείτε βίντεο

Η συμβουλή της Βικτόρια Μπέκαμ στη φίλη της Μέγκαν Μαρκλ: «Δείξε τον πραγματικό σου εαυτό. Έτσι θα βουλώσεις τα στόματα!»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης