Σε περισσότερες από 2.500 συλλήψεις προχώρησε η ΓΑΔΑ τον Σεπτέμβριο

Σε περισσότερες από 2.500 συλλήψεις προχώρησε η ΓΑΔΑ τον Σεπτέμβριο

Πραγματοποίησε 215.000 ελέγχους

gada1
Σε 11.000 προσαγωγές και περισσότερες από 2.500 συλλήψεις προχώρησε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, τον Σεπτέμβριο 2020, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του απολογισμού της δραστηριότητάς της.

Παράλληλα, οι Υπηρεσίες της ΓΑΔΑ πραγματοποίησαν συνολικά περισσότερους από 215.000 ελέγχους, δηλαδή σχεδόν 7.000 καθημερινά. Επίσης, ελέγχθηκαν σχεδόν 128.000 οχήματα, περισσότερα από 4.200 την ημέρα και περίπου 15.000 καταστήματα στο σύνολο του μήνα.

gadaathena1


Σύμφωνα με την ΓΑΔΑ, από το έργο ελέγχου εφαρμογής των μέτρων κατά της πανδημίας, με περισσότερους από 3.000 ελέγχους την ημέρα, φαίνεται ότι η συμμόρφωση των πολιτών είναι σχεδόν καθολική, αφού οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν κινούνται στο 0,5%.

gada2
Κλείσιμο


Επίσης στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» συγκεντρώνονται και ελέγχονται περισσότερα από 26.000 έντυπα εισόδων-εξόδων και covid την ημέρα.

gada3




Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, εξαιρετικά χαμηλό, παρά τους πολλούς ελέγχους και καταγγελίες, εμφανίζεται το ποσοστό παραβάσεων για διατάραξη κοινής ησυχίας αφού κινείται στο 3%.



Οπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η ΓΑΔΑ, η δημοσίευση των στοιχείων της δραστηριότητάς της «είναι μια πρωτοβουλία λογοδοσίας, διαφάνειας και προσπάθειας επικοινωνίας με τους πολίτες. Η Αστυνομία λογοδοτεί για το έργο της, την ασφαλή κίνηση και ζωή στην πόλη. Δημοσιεύει για να κρίνεται και να βελτιώνεται. Θέλει να επικοινωνεί καλύτερα γιατί χωρίς τους πολίτες το έργο της δυσχεραίνεται. Σε αυτή την προσπάθεια η ΓΑΔΑ βάζει χρώμα στην Αστυνομία. Προσπαθεί να μάθει να μιλά μια γλώσσα κοινοτική και κοινή. Σύγχρονη και κατανοητή».

Ειδήσεις σήμερα:

Με το ΚΤΕΛ μετέφερε μισό κιλό κοκαΐνης από την Αθήνα στο Βόλο

Χαμός στο Twitter μετά την «βόμβα» του Τραμπ ότι έχει κορωνοϊό - «Χλωρίνη δοκίμασε;»

Χατζηδάκης στον ΘΕΜΑ 104,6: Καμία παράταση για τη τακτοποίηση των αυθαιρέτων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης