Κρούσμα κορωνοϊού στο κέντρο της Αμεσης Δράσης στη ΓΑΔΑ προκάλεσε άμεση κινητοποίηση στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός που βρέθηκε σήμερα το πρωί θετικός στην Covid-19 μπήκε σε καραντίνα, ενώ απολυμάνθηκαν άμεσα ολοι οι χώροι, όπως προβλέπεται απο το πρωτόκολλο.
«Για κάποιους που ειχαν αντιληφθεί απο νωρίς το ύψος του κινδύνου της διασποράς του ιού μεταξύ των συναδέλφων μου αστυνομικών, ήταν δεδομένο οτι θα φθάναμε σε αυτό το σημείο. Διακυβεύεται η υγεία των αστυνομικών και των οικογενειών τους, ενώ είναι όρατος και ο κίνδυνος διασάλευσης της ομαλής διεξαγωγής του βασικού εργού των αστυνομικών υπηρεσιών που συνδέεται με την προστασία του Πολίτη. Προτείνουμε να εξετάζονται κατα προτεραιότητα οι περιπτώσεις που αφορουν αστυνομικούς και να υπάρξει μέριμνα οσον αφορά στους κρατούμενους και έλεγχος σε όλους τους συλληφθέντες πριν μπουν στα κρατητήρια» τονίζει στο protothema.gro πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).