LIVE

Κορωνοϊός

Η πρεσβεία του Μεξικού διαψεύδει τον Μαυρίδη: Το αεροδρόμιο ούτε κελιά διαθέτει ούτε φυλακή

mavrdis-main1

«Μας είχαν σε ένα κελί στο Μεξικό χωρίς νερό και φαγητό» είχε δηλώσει, κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα, ο γνωστός παρουσιαστής - Τι αναφέρει η πρεσβεία του Μεξικού σε ανακοίνωσή της για όσα συνέβησαν στο αεροδρόμιο «Μπενίτο Χουάρεζ»

Νέα διάσταση στο «σίριαλ» της κράτησης του Γιώργου Μαυρίδη από τις μεξικανικές αρχές δίνει η πρεσβεία του Μεξικού στη χώρα μας, που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, διαψεύδοντας πολλούς εκ των ισχυρισμών του γνωστού τηλεπαρουσιαστή. 

Υπενθυμίζεται ότι, κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα μετά την περιπέτεια που είχε ο ίδιος και οι συνεργάτες του στο Μεξικό,  ο Γιώργος Μαυρίδης είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων: «Μείναμε με μια βερμούδα κι ένα φανελάκι σε ένα κελί. Για 12 ώρες δεν μας επέτρεπαν να μιλήσουμε σε κανέναν, ούτε στην πρεσβεία.  Δεν μας έδιναν ούτε νερό, ούτε φαγητό και αρχίσαμε να νευριάζουμε και τους ρωτούσαμε: "Γιατί μας συλλάβατε, κάναμε κάτι"; Μας έκλειναν την πόρτα χωρίς να δίνουν απαντήσεις στις απορίες μας. Μας χλευάζανε, μας έδιναν ένα τηλέφωνο για ένα λεπτό και ο αριθμός έβγαινε με απόκρυψη και πέρναμε τους δικούς μας τηλέφωνο, τα ξημερώματα και τους λέγαμε ότι είμαστε στη φυλακή. Μείναμε τρεις νύχτες, απαράδεκτη συμπεριφορά, καταπάτηση δικαιωμάτων. Για να πάρουμε τηλέφωνο έπρεπε να τσακωθούμε. Εγώ έκατσα τέσσερις μέρες εκεί και πήρα δυο τηλέφωνα που είχαν διάρκεια ένα λεπτό, γιατί δεν με άφηναν».

Δείτε βίντεο: Γιώργος Μαυρίδης: Μας είχαν σε ένα κελί στο Μεξικό χωρίς νερό και φαγητό
Γιώργος Μαυρίδης: Μας είχαν σε ένα κελί στο Μεξικό χωρίς νερό και φαγητό


Στην ανακοίνωση της πρεσβείας αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής: 

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Έλληνα υπηκόου Γιώργου Μαυρίδη σε διάφορα ελληνικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με ένα περιστατικό που συνέβη στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Πόλης του Μεξικού "Benito Juárez", ότι "συνελήφθη" μαζί με τρεις άλλους Έλληνες υπηκόους, κατόπιν ελέγχου διαβατηρίων και ότι μεταφέρθηκαν σε ένα "κελί" όπου παρέμειναν μέχρι την "απέλασή τους" στις 14 Σεπτεμβρίου, η Πρεσβεία του Μεξικού στην Ελλάδα επιθυμεί να εκφράσει τη θέση της και να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Πόλης του Μεξικού "Benito Juárez" δεν διαθέτει κελιά ούτε φυλακή. Αυτό που διαθέτει, όπως και πολλά άλλα διεθνή αεροδρόμια, είναι ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες για ταξιδιώτες των οποίων η είσοδος στη χώρα δεν τους εγκρίθηκε. Σε γενικά πλαίσια, η άρνηση εισόδου στην χώρα διατάσσεται όταν οι ταξιδιώτες δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και ως εκ τούτου παραμένουν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους μέχρι την επιβίβαση τους σε μια διαθέσιμη πτήση για να επιστρέψουν στον τόπο από τον οποίο ταξίδεψαν.

Η Πρεσβεία επιθυμεί να επαναλάβει ότι οι προϋποθέσεις εισόδου στο Μεξικό ως τουρίστες είναι οι εξής:

• Παρουσίαση έγκυρου διαβατηρίου σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
• Έγκυρη θεώρηση εισόδου (βίζα), εάν απαιτείται (είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί ότι οι Έλληνες υπήκοοι δεν χρειάζονται βίζα για διαμονή έως 180 ημέρες, εφόσον ο σκοπός της επίσκεψης τους δεν προβλέπει άσκηση έμμισθης δραστηριότητας).
• Απόδειξη διαμονής ή φιλοξενίας που να καλύπτει ολόκληρη την περίοδο της επίσκεψης στη χώρα.
• Αεροπορικό εισιτήριο με επιστροφή, του οποίου οι ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησης να πιστοποιούν ότι ο επισκέπτης θα μείνει για λιγότερο από 180 ημέρες.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η μεξικανική αρχή μετανάστευσης έχει τη δικαιοδοσία να απαιτεί από τους διεθνείς επιβάτες να αποδείξουν μια πληρωμένη διαμονή, επαρκή οικονομική φερεγγυότητα για τον προγραμματισμένο χρόνο διαμονής και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που να επιβεβαιώνει τους διαφορετικούς τύπους δραστηριοτήτων που πρόκειται να διεξαχθούν, όπως ένα τουριστικό πρόγραμμα, άδειες εισαγωγής κινηματογραφικού εξοπλισμού για όσους σκοπεύουν να εισέλθουν ως δημοσιογράφοι, επιστολή αποδοχής σε πανεπιστημιακές σπουδές για φοιτητές κ.λπ.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του κ. Γιώργου Μαυρίδη σχετικά με την αδυναμία επικοινωνίας με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Μεξικό, καθώς και με τους συγγενείς του, η Πρεσβεία Μεξικού ενημερώνει ότι, από την περασμένη Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου, έχει λάβει τηλεφωνήματα από συγγενείς ορισμένων μελών του το γκρουπ που ταξίδεψε με τον κ. Μαυρίδη, καθώς και από το τουριστικό γραφείο που είναι υπεύθυνο για το ταξίδι στο Μεξικό, από το οποίο θεωρείται ότι υπήρξε επικοινωνία και γνώριζαν τι συνέβη.

Ομοίως, όπως αναφέρθηκε σε διάφορα μέσα ενημέρωσης σε αυτήν τη χώρα, οι Έλληνες υπήκοοι δέχτηκαν επίσκεψη από προσωπικό της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Μεξικό, το οποίο δείχνει τη συμμόρφωση με το δικαίωμα στην προξενική κοινοποίηση που προβλέπεται στη Σύμβαση της Βιέννης για τις Προξενικές Σχέσεις του 1963.

Η Πρεσβεία του Μεξικού εκφράζει τη λύπη της για το συγκεκριμένο γεγονός, επισημαίνοντας ωστόσο ότι πρόκειται για μια μεμονωμένη υπόθεση στο πλαίσιο μιας αυξανόμενης τουριστικής ροής μεταξύ των δύο χωρών και επαναλαμβάνει τη σύσταση της προς τους διεθνείς ταξιδιώτες για επαλήθευση των απαραίτητων προϋποθέσεων εισόδου πριν ταξιδέψουν, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους καταστάσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη τις θετικές εμπειρίες περισσότερων από 40 εκατομμυρίων τουριστών που μας επισκέπτονται ετησίως, το Μεξικό είναι μια χώρα που καλωσορίζει τους επισκέπτες με ανοιχτές αγκάλες και καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να κάνει την εμπειρία τους ευχάριστη. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας παρατηρείται επίσης στα μεγάλα ποσοστά ταξιδιωτών που μας επισκέπτονται ξανά. Η Πρεσβεία του Μεξικού επαναλαμβάνει την προθυμία της να παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στους ταξιδιώτες πριν προγραμματίσουν το ταξίδι τους, ώστε οι τουρίστες να μπορούν να επωφεληθούν από όλο τον πολιτιστικό, κοινωνικό και ψυχαγωγικό πλούτο που προσφέρει η χώρα μας.

Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά σε αυτοκίνητο στην εθνική οδό Κορίνθου - Τρίπολης


Κρούσμα κορωνοϊού στον μπασκετικό Ολυμπιακό


Reuters: Το ΝΑΤΟ έκρυψε «κάτω από το χαλί» έρευνα για ναυτικό θερμό επεισόδιο Γαλλίας - Τουρκίας
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (58)

Τσωπα τσωπα, πατ πατ στη πλατουλα

Αστην κλαψα Καΐλα και πες ποιες απο τις προϋποθεις δεν τηρουσες. Κατι μου λεει δεν είχες αποδεικτικα στοιχεια για το που θα έμενες για ολοκληρη τη διάρκεια της παραμονής σου στο Μεξικό.

MIchail

Ποιός είναι ο Μαυρίδης και τι Είδος δημοσιογραφία προσφέρει?

Γιάννης

Συμπέρασμα, δεν αξίζει να πάει κάποιος στο Μεξικό. Αν δεν σε απαγάγουν, σε σκοτώσουν, σε δηλητηριάσουν με το νερό τους, θα σε συλλάβουν. Ίσως το τελευταίο να είναι το καλύτερο που μπορεί να σου συμβεί σε μία χώρα που οι πολίτες της προσπαθούν να αποδράσουν κατά εκατομμύρια.

Ό,τι να'ναι

Αφού ασχολήθηκε η πρεσβεία με μακροσκελή ανακοίνωση μπορούσε αντί να παίζει με τις λέξεις "συνελήφθη" "κελί" και "απέλαση" να αναφέρει ευθέως ποιά-ές προϋποθέσεις δεν πληρούσαν οι Έλληνες ή εάν υπήρχε άλλος λόγος και να αιτιολογήσει τις σε βάρος τους ενέργειες.

Schneider

Δεν κατάλαβα; Δηλαδή αμφισβητείται η αξιοπιστία του Γιώργου του Μαυρίδη; Κουνιούνται τα εικονίσματα ρεεε.

Μεξικο

Χιλιάδες κάθε χρόνο χάνουν την ζωή τους,θύματα ενός πολέμου συμμοριών,σε ένα εντελώς διεφθαρμένο κράτος. Έχω επισκεφθεί την χώρα 3 φορές,από 3 εβδομάδες κάθε φορά. Δύσκολη χώρα. Πολλή προσοχή.

Panagos

Θα τους έλεγε :"Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε? Εγώ είμαι πρότυπο στην χώρα μου. Εγώ έχω tattoo ρε" Χαχαχα

Περίεργη υπόθεση

Η πρεσβεια του Μεξικου στην Ελλάδα εξέδωσε μια ανακοίνωση με σκοπό να μην πτοηθει ο τουρισμος της λόγω των δηλωσεων που έκανε ένας Ελληνας για την ολιγοήμερη κρατηση του απο τις μεξικανικές αρχές...Νομίζω ότι κανένας νοήμων άνθρωπος μπορεί να πιστέψει τις δηλωσεις μια πρεσβείας όπως αυτής του Μεξικού μιας και δεν είναι μια "ήσυχη" χώρα όσο αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα..Δηλαδή εαν ο κύριος Μαυρίδης είχε κρατηθει στη Τουρκια για 4 ημέρες και έλεγε αυτά που είπε κατα την επιστροφή του στην Ελλάδα για τις συνθηκες κρατησης του στην Τουρκία και την επομένη ημέρα η Τουρκική πρεσβεία εξέδιδε ανακοίνωση σαν κι αυτη που εκανε το Μεξικό ποιος θα μπορούσε να πιστεψει την ανακοινωση αυτή?Δε νομίζω ότι ο κυριος Μαυρίδης είχε καποιο σκοπο να πει ψεμματα...Τελος παντων..Ακρη δε βρίσκεις

Ευτυχως

ομως ,διαθετει ανιχνευτη σκουπιδιων..

Giorgos

Πολλά λόγια από την μεξικάνικη πρεσβεία μόνο που δεν εξηγεί γιατί τελικά κρατήθηκαν ο Μαυρίδης και οι συνεργάτες του...

Ό,τι να ναι...

Σε ποιόν να εξηγήσει; Σε εσενα ή σε εμένα; Και πολύ ασχολήθηκε.

Βοριος

Μαλλον δεν καταλαβες τι λεει η πρεσβεια που χρησιμοποιει διπλωματικη γλωσσα, απλα ο τζαμπα μαγκας Μαυριδης δεν πληρουσε καποιες απο τις προυποθεσεις εισοδου και κρατηθηκε μεχρι να απελαθει. Σιγα τωρα το μεξικο να μην ασχοληθει με το λαμογιο αυτο.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης