Μία σύλληψη, 12 παραβάσεις καταστημάτων και 221 για μη χρήση μάσκας, είναι ο απολογισμός των 46.344 αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν, χθες Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ:
- Πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη και βεβαιώθηκαν 9 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, ενώ επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε 1 κατάστημα για υπεράριθμους πελάτες στα Ιόνια Νησιά. Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 582 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 49 άτομα.
- 2 για λειτουργία καταστήματος μετά τις 24:00, με επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες 1 στα Ιόνια Νησιά και 1 στην Αττική. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου, την Τρίτη 11 Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 91 σχετικές παραβάσεις.
- 1 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας Passenger Locator Form από ταξιδιώτη. Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (154) σχετικές παραβάσεις.
- 221 για μη χρήση μάσκας - μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ, ως εξής: 37 στη Στερεά Ελλάδα, 34 στην Κεντρική Μακεδονία, 31 στη Θεσσαλονίκη, 20 στα Ιόνια Νησιά, 17 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 15 στην Πελοπόννησο, 11 στην Ηπειρο, 10 στο Βόρειο Αιγαίο, 10 στη Δυτική Ελλάδα, 9 στη Θεσσαλία, 8 στην Κρήτη, 8 στη Δυτική Μακεδονία, 6 στην Αττική και 5 στο Νότιο Αιγαίο. Από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 13.518 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 13.506 πρόστιμα των 150 ευρώ και 12 των 300 ευρώ.
- Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 30 έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λ.π, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά 3 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, από τις οποίες 2 στη Μύκονο και 1 σε περιοχές - νησιά του αρμοδιότητας του Α.Τ. Πάρου (Πάρος, Αντίπαρος).
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»
Οι IROES της Stoiximan δεν είναι απλώς ένα πρόγραμμα. Είναι μια ομπρέλα δράσεων με ξεκάθαρο σκοπό: τη στήριξη της συμπερίληψης, τη δημιουργία ίσων ευκαιριών και την ενδυνάμωση ανθρώπων κάθε ηλικίας μέσα από τον αθλητισμό, την εκπαίδευση και τη βιωματική μάθηση