Παρέμβαση του εισαγγελέα Πλιώτα στη δίκη του τέως Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Παρέμβαση του εισαγγελέα Πλιώτα στη δίκη του τέως Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Ο κ. Πλιώτας ζήτησε να διαβιβαστεί η απόφαση του Εφετείου για απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων στο αδίκημα της απιστίας, προκειμένου να μελετηθεί και να κριθεί εάν θα πρέπει ή όχι να ασκηθεί τυχόν αναίρεση

13815258_EV_TT_662
Άμεση ήταν η παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα στην γνωστοποίηση της πρόσφατης απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία, κατά πλειοψηφία απαλλάχθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για το αδίκημα της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες στην υπόθεση των φερόμενων ως επισφαλών δανείων του παλαιού Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Το Εφετείο κατά πλειοψηφία έκρινε ότι σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του νέου Ποινικού Κώδικα που απαιτεί έγκληση του παθόντα για την κατηγορία της απιστίας σε βάρος τραπεζικού ιδρύματος (άρθρο 405 νόμου 4619/2019) η δίωξη κηρύσσεται απαράδεκτη, καθώς η εκκαθαρίστρια εταιρεία PQH δεν κατέθεσε σχετική δήλωση, με αποτέλεσμα να παύσει η ποινική δίωξη σε βάρος των κατηγορουμένων.

Η πλειοψηφία του Εφετείου, έκρινε ότι ο ειδικός εκκαθαριστής (PQH ) του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είχε περιθώριο μέχρι την 18 Μαρτίου 2020 να δηλώσει την πρόθεση του για την συνέχιση της ποινικής δίωξης -που είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτα- και εφόσον δεν το έπραξε, οι κατηγορούμενοι πρέπει να απαλλαγούν.

Κατόπιν αυτών, ο κ. Πλιώτας ζήτησε να διαβιβαστεί η απόφαση του Εφετείου όταν καθαρογραφεί, προκειμένου να μελετηθεί και να κριθεί εάν θα πρέπει ή όχι να ασκηθεί τυχόν αναίρεση .

Κλείσιμο
Τέλος, για όσους κατηγορούμενους αντιμετωπίζουν το αδίκημα της απάτης η δίκη για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα συνεχιστεί στις 15 Σεπτεμβρίου 2020.

Ειδήσεις σήμερα:

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του ΗΣΑΠ: Διακόπηκαν τα δρομολόγια στο τμήμα Νέα Ιωνία έως Ολυμπιακό Στάδιο

Ξεπέρασαν τις 670.000 οι νεκροί από κορωνοϊό στον κόσμο

Στον Άρειο Πάγο το υλικό για την πρόταση παραπομπής του Παπαγγελόπουλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης