Υπόθεση Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου: Απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για απιστία

Υπόθεση Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου: Απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για απιστία

«Έκλεισε» η δίκη ως προς τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

17_080511
Ολοκληρώθηκε ως προς το κεφάλαιο των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων από την κατηγορία της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και συνεχίζεται η διαδικασία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ως προς το αδίκημα της απάτης.

Το Εφετείο κατά πλειοψηφία έκρινε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα που απαιτεί έγκληση του παθόντα για την κατηγορία της απιστίας σε βάρος τραπεζικού ιδρύματος (νόμος 4619/2019 άρθρο 405) η δίωξη κηρύσσεται απαράδεκτη καθώς η εκκαθαρίστρια εταιρεία (PQH) δεν κατέθεσε σχετική δήλωση. Κατόπιν αυτού έπαυσε η ποινική δίωξη σε βάρος των κατηγορουμένων.

Κατά την άποψη της πλειοψηφίας του Εφετείου, ο ειδικός εκκαθαριστής είχε περιθώριο μέχρι την 18 Μαρτίου 2020 να δηλώσει την πρόθεση του για την συνέχιση της ποινικής δίωξης -που είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτα- και εφόσον δεν το έπραξε, οι κατηγορούμενοι πρέπει να απαλλαγούν.

Αντίθετα, η άποψη της προέδρου του δικαστηρίου, που μειοψήφησε, ήταν ότι η παράσταση Πολιτικής Αγωγής ισοδυναμεί με δήλωση συνέχισης της δίωξης.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 15 Σεπτεμβρίου 2020 όσον αφορά το αδίκημα της απάτης και για όσους εκ των κατηγορουμένων δικάζονται και για το αδίκημα αυτό.

Όπως είναι γνωστό για τα επισφαλή δάνεια του ΤΤ κατηγορούνται συνολικά 35 πρόσωπα μεταξύ των οποίων ο πρώην επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος Άγγελος Φιλλιπίδης, στελέχη της Τράπεζας, επιχειρηματίες κ.ά.

Η δικογραφία αφορά δανειοδοτήσεις στις οποίες είχε προβεί το ΤΤ την περίοδο 2008 - 2010 οι οποίες φέρεται να ζημίωσαν την Τράπεζα καθώς τα αρμόδια στελέχη της δεν είχαν μεριμνήσει ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις της.

Ειδήσεις σήμερα

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Χτυπάω ξύλο, αλλά ελπίζω να είμαστε και οι 3 στους Τελικούς»

Έρευνα - κορωνοϊός: Πότε υπάρχει γενετική προδιάθεση για σοβαρή νόσο COVID-19

Super League 1: Επικυρώθηκε ομόφωνα η βαθμολογία για τις θέσεις 1-6
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης