Υπουργείο Εργασίας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από πρώην εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας

Υπουργείο Εργασίας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από πρώην εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας

Το συνδικάτο Τύπου και χάρτου ζητά αποζημιώσεις για τους 850 πρώην εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας

eleftherotypia_diamartyria
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα έξω από το υπουργείο Εργασίας εργαζόμενοι στον Τύπο και μέλη του συνδικάτου Τύπου και χάρτου ζητώντας τις αποζημιώσεις των 850 πρώην εργαζόμενων της εφημερίδας Ελευθεροτυπία.

Σε ανακοίνωσή του, το συνδικάτο αναφέρει πως θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τους αγώνες των 850 πρώην εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας, οι οποίοι περιμένουν δέκα χρόνια για τις αποζημιώσεις τους, ενώ έξι από αυτούς, έχουν φύγει από την ζωή.

AD7E7040 EAB4 4B20 AAD9 3CBA5A271DC3


Συγκεκριμένα υπογραμμίζει:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα το διευρυμένο Δ.Σ- σύσκεψη στα γραφεία του Συνδικάτου με την συμμετοχή των συναδέλφων-πρώην εργαζομένων στη Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Οι τελευταίες εξελίξεις στην περίπτωση των 850 εργαζόμενων της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, που περιμένουν 10 χρόνια, για να εισπράξουν οφειλόμενες αποδοχές και αποζημιώσεις, ήταν ενώ ανέμεναν καταβολή κάποιου μέρους των οφειλόμενων από την πώληση του κτιρίου στο Ν. Κόσμο, οι τράπεζες ALPHA και ΠΕΙΡΑΙΩΣ άσκησαν ανακοπή κατά του πίνακα διανομής με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι, να είναι πάλι οι χαμένοι της υπόθεσης.



Κατά συνέπεια, χάρη και στον πτωχευτικό κώδικα, οι συνάδελφοι αναγκάζονται, να μπουν ξανά σε χρόνιες διαδικασίες.

Οι συνάδελφοι της Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ πήραν τον λόγο και ουσιαστικά αναδείχθηκε η ουσία της υπόθεσης.

Από το 2010 μέχρι σήμερα έχει φανεί, ποιοί συνδικαλιστές στήριξαν πραγματικά τους εργαζόμενους και τί ρόλο έπαιξε και παίζει ο κυβερνητικός-εργοδοτικός συνδικαλισμός, που κατευθύνει τους απλήρωτους συναδέλφους στην μακροχρόνια νομική αντιμετώπιση της κατάστασης και στην εμπιστοσύνη σε αστικά κόμματα, που ψήφισαν και με τα δυό χέρια όλους τους αντεργατικούς νόμους, που δίνουν γη και ύδωρ στις τράπεζες.



Από την άλλη οι 850, που φτάνουν τις 3.500 με τις οικογένειες τους υποχρεώνονται, να κάνουν υπομονή πάνω στην υπομονή ενώ 6 από τους συναδέλφους δε βρίσκονται πιά στην ζωή.

Οι ατομικές λύσεις και τα «παρακάλια» προς τις κυβερνήσεις, τα υπουργεία και τους τραπεζίτες δεν φέρνουν αποτελέσματα.

Οι άσφαιρες ανακοινώσεις από συνδικαλιστικές ηγεσίες στα ΜΜΕ, που απλώς περιγράφουν το πρόβλημα, το μόνο, που πετυχαίνουν είναι ο εφησυχασμός και η αδράνεια των εργαζομένων.

Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου θα εξαντλήσουμε κάθε μορφή πίεσης προς την κυβέρνηση και τη Βουλή, θα οργανώσουμε την αγωνιστική διεκδίκηση για να πληρώσουν κράτος, εργοδοσία και τραπεζίτες δεδουλευμένα και αποζημιώσεις.

Καλούμε τους συναδέλφους της Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας, την Πέμπτη 25 Ιούνη, στις 6:30 το απόγευμα, να απαιτήσουμε από τον υπουργό, να δώσει απάντηση, η κυβέρνηση, να πάρει θέση στο πρόβλημα των εργαζομένων και να δώσει άμεσα λύση»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης