Κορωνοϊός: Επαναλειτουργούν οι ενορίες και ανοίγουν ξανά οι ναοί στην Αμερική

Κορωνοϊός: Επαναλειτουργούν οι ενορίες και ανοίγουν ξανά οι ναοί στην Αμερική

Κάθε Μητροπολίτης θα είναι υπεύθυνος για την επαναλειτουργία των ενοριών της Πολιτείας της Δικαιοδοσίας του - Ανησυχία από τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο για την ψυχική κατάσταση των πιστών

elpidoforos_2
Την επαναλειτουργία των ενοριών και το άνοιγμα των Ναών στους πιστούς αποφάσισε χθες η Ιερά Σύνοδος της Επαρχίας της Εκκλησίας της Αμερικής, που συνήλθε μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.

Κάθε Μητροπολίτης, σύμφωνα με την απόφαση, θα είναι υπεύθυνος για την επαναλειτουργία των ενοριών της Πολιτείας της Δικαιοδοσίας του, τηρώντας πάντα τις κατά τόπους οδηγίες των αρμοδίων υγειονομικών αρχών, ενώ η προσέλευση πιστών στη Θεία Κοινωνία θα είναι δυνατή σύμφωνα με τις κατάλληλες υποδείξεις των ενοριών του κάθε Μητροπολίτη και με βάση τις οδηγίες των τοπικών αρχών.

Οι Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Αμερικής εξέφρασαν στην αρχή την βαθύτατη οδύνη τους για την αδυναμία από την πλευρά των πιστών, λόγω του κινδύνου εξάπλωσης της πανδημίας, να βιώσουν μέσα στις Εκκλησίες τις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.

Από την πλευρά του, ο Ελπιδοφόρος εξέφρασε την βαθύτατη ανησυχία τόσο του ιδίου όσο και των υπόλοιπων Αρχιερέων, όχι μόνο για την υγεία των πιστών, αλλά και για την ψυχολογική τους κατάσταση και την πνευματική τους ζωή.

«Θεωρούμε ότι ο καλύτερος τρόπος για την επαναλειτουργία των Ναών μας είναι αυτός που σέβεται τις αποφάσεις και τις εντολές των αρμοδίων αρχών» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος. Για να επισημάνει: «Εμείς ως ποιμένες του λαού του Θεού έχουμε χρέος και βαθύτατο αίσθημα ευθύνης για την ασφαλή επαναλειτουργία των Ναών και για την πνευματική και σωματική υγεία των πιστών».

Στο πλαίσιο αυτό η Σύνοδος της Εκκλησίας της Αμερικής αποφάσισε ενόψει και των σχεδίων επαναλειτουργίας των ΗΠΑ από τις κατά τόπους Πολιτείες, κάθε Μητροπολίτης να είναι υπεύθυνος για την επαναλειτουργία των ενοριών της Πολιτείας της Δικαιοδοσίας του, τηρώντας πάντα τις κατά τόπου οδηγίες των αρμοδίων υγειονομικών αρχών και υπηρεσιών για την προστασία της δημόσιας υγείας, οδηγίες που μπορεί να διαφέρουν σημαντικά , ακόμα και μέσα στην επικράτεια κάθε Μητρόπολης.

Σημειώνοντας την ιερότητα του μυστηρίου της Θείας Κοινωνίας, η Σύνοδος τόνισε ότι η προσέλευση των πιστών στη Θεία Κοινωνία θα είναι δυνατή σύμφωνα με τις κατάλληλες υποδείξεις των ενοριών του κάθε Μητροπολίτη και με βάση τις οδηγίες των τοπικών αρχών για τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται μεταξύ των πιστών αλλά και της ειδικής προετοιμασίας των ναών και τις εγκαταστάσεις των ενοριών.

Ειδήσεις σήμερα:

Τι θα γίνει αν υπάρξει ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο; - Αναλυτικές οδηγίες

Ανησυχία στο Μιλάνο: Ιταλοί μαζεύονται για... μπίρες στα πεζούλια χωρίς μάσκες!

Περισσότερες πτήσεις εσωτερικού από 18 Μαΐου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης