Κορωνοϊός - Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: «Πρέπει με κάθε τρόπο να αποφευχθούν οι συναθροίσεις πιστών»

Κορωνοϊός - Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: «Πρέπει με κάθε τρόπο να αποφευχθούν οι συναθροίσεις πιστών»

Από την αρχή της πανδημίας οι Ακολουθίες στις Εκκλησίες της Αμερικής διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών

elpidoforos_1
«H παρουσία σε αυτήν την διαδικτυακή επικοινωνία είναι πράξη βαθιάς πίστης και όλες οι ερωτήσεις που απευθύνατε δίνουν ένα ξεκάθαρο στίγμα ότι όλοι σας είστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί που αγαπούν την εκκλησίας μας και ο ένας τον άλλον. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί με την βοήθεια του Θεού θα ξεπεράσουμε και αυτήν την δοκιμασία σύντομα και θα ανταμώσουμε από κοντά όλοι μαζί» με αυτό το ισχυρό μήνυμα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος έκλεισε την διαδικτυακή του συζήτηση που οργάνωσε το Σάββατο του Λαζάρου με χιλιάδες πιστούς από άκρη σε άκρης της Αμερικής.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης και μεταδόθηκε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Αρχιεπισκοπής (facebook, twitter) και από το youtube της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος υπογράμμισε ότι «ο κόσμος μας θα αλλάξει από αυτήν την πανδημία», τονίζοντας όμως ότι «η αλλαγή είναι συστατικό στοιχείο αυτού του κόσμου. Η μόνη αιώνια σταθερή σε αυτόν τον κόσμο είναι ο Θεός, ο οποίος είναι η ελπίδα μας, το καταφύγιό μας και η σωτηρία μας».

Απαντώντας σε ερωτήσεις των πιστών, τις οποίες μετέφερε η ομογενής δημοσιογράφος Δήμητρα Καλοδήμος από το Νάσφιλ του Τενεσσί, βραβευθείσα με το βραβείο ΕΜΜΥ και παρουσιάστρια επί 35 χρόνια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων σε τηλεοπτικό σταθμό που συνεργάζεται με το NBC, ο Αρχιεπίσκοπος ανέλυσε το διαφορετικό Πάσχα που καλούνται εφέτος να ζήσουν οι πιστοί, παρακολουθώντας ουσιαστικά όλες τις Ακολουθίες, μέσω της τηλεόρασης και του διαδικτύου, για χάρη της προστασίας του υπέρτατου αγαθού, που δεν είναι άλλο από την υγεία και τη ζωή και φυσικά την δημόσια υγεία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις πιστών για την Θεία Μετάληψη, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε μία διάκριση μεταξύ αυτής, και των τρόπων με τον οποίο ουσιαστικά δίνεται στους πιστούς.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «εμείς οι πιστοί μεταλαμβάνουμε κατά τη διάρκεια του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας το Σώμα και το Αίμα του Χριστού και μεταδίδεται η ζωή και όχι κάποια ασθένεια ή κάποιος ιός. Όμως για να μεταδώσει την Θεία κοινωνία χρησιμοποιεί εργαλεία, τα οποία είναι φθαρτά και γήινα».

Πρόσθεσε ότι «αυτό που πρέπει με κάθε τρόπο να γίνει αυτήν την στιγμή είναι να αποφευχθούν οι συναθροίσεις πιστών για αυτό και από την αρχή της πανδημίας οι Ακολουθίες στις εκκλησίες της Αμερικής διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών».

Κλείσιμο
Και τόνισε ότι «Οι ουρές για την Θεία Μετάληψη είναι μεγάλες στις Εκκλησίες, όπου οι πιστοί στέκονται ο ένας κοντά στο άλλον , δημιουργώντας μεγάλο κίνδυνο αυτήν την κρίσιμη περίοδο».

Επίσης, απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις πιστών, επεσήμανε ότι επιστήμη και πίστη δεν συγκρούονται μεταξύ τους, αλλά υπάρχουν, παράλληλα και ταυτόχρονα. Εμείς οφείλουμε πάντα, σημείωσε «ως πιστοί να μην προκαλούμε τον Θεό με μία επιπόλαιη, ανεύθυνη στάση και στα θέματα που δεν γνωρίζουμε να απευθυνόμαστε στους ειδικούς επιστήμονες που τα γνωρίζουν».

Τελειώνοντας, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ευλόγησε όλους τους πιστούς και ευχήθηκε σε όλους Υγεία, Δύναμη και Κουράγιο και κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και για κάθε εβδομάδα «Καλή δύναμη και Καλή Ανάσταση σε όλους».

Ειδήσεις σήμερα:

Πένθος στην ερευνητική κοινότητα: Θύμα του κορωνοϊού ο διακεκριμένος επιστήμονας Θεόδωρος Παπάζογλου

Αγωνία μετά τα 12 κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο και την «εισβολή» σε δεύτερο οικισμό Ρομά

Δείτε πώς πέρασαν το Πάσχα των Καθολικών πολιτικοί, μοντέλα και καλλιτέχνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης