Τσοβόλας: Παράνομη μεθόδευση η διεύρυνση των αδικημάτων κατά του Παπαγγελόπουλου

Τσοβόλας: Παράνομη μεθόδευση η διεύρυνση των αδικημάτων κατά του Παπαγγελόπουλου

Τι απαντούν στην πρόταση της ΝΔ οι συνήγοροι υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτριος Τσοβόλας και Λύδια Τσοβόλα

dimitris_papaggelopoulos_main_again
Παράνομη μεθόδευση χαρακτηρίζουν οι συνήγοροι του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου την πρόταση 30 βουλευτών της ΝΔ για διεύρυνση των διερευνώμενων αδικημάτων από την Κοινοβουλευτική Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής και προσθέτουν ότι μεθοδεύσεις αυτές αποδεικνύουν παράνομη «κατασκευή» κατηγοριών και επαναλαμβάνουν τα περί σχεδίου πολιτικής δίωξης σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ειδικότερα, ο Δημήτριος Τσοβόλας και η Λύδια Τσοβόλα, συνήγοροι υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, σε δήλωση τους επισημαίνουν τα εξής:

«Η Ν.Δ. τελείως παρανόμως και μεθοδευμένα κατάθεσε εσπευσμένα σήμερα στη Βουλή νέα πρόταση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αμέσως μετά την προχθεσινή κατάθεση της τέως Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένιας Δημητρίου και πριν αυτή ολοκληρωθεί, η οποία διέψευσε κατηγορηματικά τις αντιφατικές και αναληθείς καταθέσεις των Εισαγγελέων Αγγελή και Ράϊκου.

Η Ν.Δ. επιδιώκει παρανόμως πριν κληθούν και εξετασθούν ουσιώδεις μάρτυρες που ζητήθηκαν από τον Δημ. Παπαγγελόπουλο, να αποσπάσει με την πλειοψηφία που διαθέτει στην Βουλή, επέκταση του κατηγορητηρίου από την ήδη λειτουργούσα Κοινοβουλευτική Επιτροπή, μετά από γνωμοδότηση της σχετικής Επιτροπής της Βουλής. Αυτή όμως η μεθόδευση είναι παράνομη γιατί δεν μπορεί να εξετάσει η ίδια Κοινβουλευτική Επιτροπή και νέα αδικήματα. Είναι δε ανεπίτρεπτο και παράνομο διαρκούσης της λειτουργίας της πρώτης Κοινοβουλευτικής Προκαταρκτικής Επιτροπής και πριν αυτή ολοκληρώσει την διαδικασία, να εκφράζουν γνώμη μέλη της περί υπάρξεως ενδείξεων ενοχής, γιατί αυτό αποτελεί μεροληπτική λειτουργία που απαγορεύεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Οι ανωτέρω μεθοδεύσεις αποδεικνύουν παράνομη «κατασκευή» κατηγοριών και σχέδιο πολιτικής δίωξης σε βάρος του Δημ. Παπαγγελόπουλου.

Ό,τι όμως και να κάνουν η σκευωρία θα καταρρεύσει και θα αποκαλυφθούν οι πραγματικοί μικροκομματικοί στόχοι της Ν.Δ.».

Ειδήσεις σήμερα:

Βεντέτα στα Ανώγεια: «Τον Λευτέρη Καλομοίρη τον σκότωσε ο ίδιος του ο γιος», λέει ο πατέρας του Γιώργου Ξυλούρη

Κορωνοϊός: Ολλανδοί επιστήμονες ανακάλυψαν αντίσωμα που μπλοκάρει τη μόλυνση ων ανθρώπινων κυττάρων

Πώς μπορεί να εξηγείται το μυστήριο όσων ανάρρωσαν από Covid-19 αλλά ξαναβγήκαν θετικοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης